Plan roșu de intervenție în județul Neamț. Incendiu la Spitalul Municipal Roman. Secția de Psihiatrie a fost inundată de fum, iar un medic și un infirmier au fost intoxicați ușor cu monoxid de carbon

Misiune de stingere a unui incendiu produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman
Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.
La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 Echipaje de Prim Ajutor și 1 Terapie Intensivă Mobilă) și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Roman.
Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1.
Etajul clădirii era inundat de fum.
„Incendiul s-a declanșat local, la ghena cu lengerie murdară de la exteriorul clădirii. Fumul din ghenă s-a extins prin tubulatura de evacuare a lenjeriei murdare într-o cameră de la etajul 1, unde era și un grup sanitar.
La fața locului s-au deplasat pompierii detașamentului Roman și s-a continuat evacuarea pacienților. Un pacient era la parter, 14 în saloanele de la etajul 1 și doi pacienți se aflau în izolatorul de la etajul 1. Toți au fost evacuați.
Doi pacienți și două cadre medicale au fost transportați la CPU pentru evaluare, starea lor este bună. Cei doi pacienți au fost transferați pe secția de medicină internă a spitalului pentru supraveghere, șapte pacienți sunt transferați la Spitalul Sfântul Nicolae, pentru a elibera saloanele de la parter”, potrivit reprezentanților unității medicale. … https://www.bzi.ro/plan-rosu-de-interventie-in-judetul-neamt-incendiu-la-spitalul-municipal-roman-sectia-de-psihiatrie-a-fost-inundata-de-fum-iar-un-medic-si-un-infirmier-au-fost-intoxicati-usor-cu-monoxid-de-carbon-4099420?utm_source=website&utm_medium=breaking
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ