14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Plângerea anului la Husi: s-a furat un… mort!

BUNUL SAMARITEAN... Lila Marin a vut sã facã un bine, dar s-a pomenit cu plângere penalã pentru cã a ridicat un mort de la morgã.

ÎNTRE RÂS SI PLÂNS… La Politia municipiului Husi s-a înregistrat… plângerea anului! O femeie a reclamat faptul cã un bãrbat de 37 de ani a furat un mort chiar de la morgã. Este vorba tot despre scandalul „mortul nimãnui”, care a ajuns acum mai disputat decât în timpul vietii. Femeia, împreunã cu fratele ei, s-au plâns Politiei cã Marin Lila, cel care a ridicat cadavrul de la morgã, a vrut, de fapt, sã fure mortul, ca sã îi încaseze ajutorul de înmormântare. Acum, rãmâne ca Politia sã stabileascã adevãrul, însã Lila sustine vehement cã a vrut doar sã facã o faptã crestineascã. „Dupã ce cã m-am dus sã scot mortul de la morgã, m-am chinuit, l-am cãrat cu masina mea, asa cum am putut, sotia si fratele ei m-au acuzat cã am furat cadavrul. Acum am plângere penalã de la ei”, se tânguie bãrbatul. Duminicã, Marin Lila este chemat la Politie, sã dea explicatii.

Circul continuã în cazul „mortul nimãnui”. Cine s-ar fi asteptat ca moartea unui om necãjit, de care nu a avut grijã nimeni, cât viu a fost, sã stârneascã un asemenea scandal. Mihai Gorgan, în vârtã de 52 de ani, a decedat la Spitalul din Husi, pe 7 decembrie, însã de la morgã a fost scos de… Marin Lila, un husean care recunoaste cã nu este niciun fel de rudã cu defunctul, dar a vrut ca prin îngroparea crestineascã a lui Gorgan, sã facã o faptã crestineascã. Multi s-au întrebat cum de a reusit sã scoatã mortul de la morgã, întrucât acolo ar trebui sã fie niste rigori, care sã nu permitã oricui sã ia un cadavru la întâmplare…si sã plece cu el prin oras. Lila recunoaste cum a fãcut: ‘Eu nu puteam sã scot mortul de acolo, dar mi s-a spus cã dacã aduc o rudã, un nepot, ceva, îl voi putea lua. L-am cãutat pe nepotul lui, unul Iorga si l-am dus acolo. Acesta a semnat cã nu vrem necropsie, cã stim de ce boalã a murit si vrem doar sã îl luãm asa. S-au fãcut actele si ni l-au dat. Le-am spus cã nu am masinã mai mare, dar îl duc asa, cum pot, în masina mea, micã. Am legat sicriul, ca sã nu cadã, normal”, spune Lila. Dupã aceastã fazã destul de ciudatã, Marin Lila reuseste sã ia mortul, pe care îl urcã, cu sicriu cu tot, în masina lui. Cum vehiculul era mult prea mic, acesta leagã racla cum poate, dar un sfert din ea rãmâne pe afarã. Cum o fi mers prin oras cu sicriul în acest fel si ce-o fi zis lumea, care vedea cum „atârnã” un sicriu dintr-o masinã, greu de spus… Cert este cã s-a ajuns cu bietul defunct la capelã.

Erau sã se batã în capelã, cu defunctul lângã ei

„Aici a fost scandal. Cã eu l-am depus acolo, i-am adus icoanã, tot. Stãteam la priveghi. A venit în capelã cu mare scandal fratele sotiei, care a spus ca imediat sã îi dau certificatul de deces. M-a acuzat cã am furat mortul, ca sã încasez ajutorul de înmormântare. A sãrit la mine. Eu i-am spus cã am vrut sã fac o fapte bunã iar el, în loc sã îmi multumeascã, vine sã mã batã? Nu e frumos”, se plânge Marin Lila. Ieri dimineatã însã, s-a vãzut în fata faptului împlinit, cã sotia si cumnatul lui Mihai Gorgan chiar l-au reclamat, cãci s-a trezit la usã cu Politia. A fost poftit duminicã, la sectie, pentru explicatii.

Nu pentru mort era disputa, ci pe… certificatul de deces!

De reamintit cã huseanul Mihai Gorgan, un om necãjit si singur, din cartierul Dric, a decedat pe 7 decembrie în Spitalul Husi. A fost scos de Marin Lila de la morgã, cu explicatia cã nu ar avea cine sã îl îngroape ca pe un crestin. S-a dat zvon în oras ca oamenii cu inimã mare sã doneze câte ceva, pentru pomanã, însã când au apãrut binevoitorii, de nãcãieri au apãrut si niste rude. Este vorba despre sotia lui, cu care nu mai trãia de ani de zile, dar si un frate al acesteia. Bãtãlia s-a dus, de fapt, nu pe bietul mort, cât pe certificatul de deces, pe baza cãruia se putea încasa ajutorul de înmormântare, în valoare de peste 5000 de lei.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here