spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Planuri mari de viitor pentru comuna Muntenii de Jos, propuse de primarul liberal Iulian Lazăr (P)

- Advertisement -

NECESAR… Așa cum îi stă bine unui candidat la alegerile locale din iunie, Iulian Lazăr, după ce a făcut raportul în fața cetățenilor cu obiectivele rezolvate în cei patru ani de mandat, vine în fața alegătorilor săi cu propuneri pentru un nou mandat. Pe lângă acestea, primarul comunei Muntenii de Jos le arată concetățenilor săi și care sunt proiectele aflate, la această oră, în derulare și care vor ajunge la final în cel mai scurt timp. Vorbim aici despre investiții în piste de biciclete, extinderea rețelei de apă și canal sau instalarea unui sistem de supraveghere în toată comuna, sistem ce va descuraja pe deplin pe cei certați cu legea. Și nu doar atât. În ceea ce privește planurile de viitor, edilul Iulian Lazăr are în vedere atragerea de investiții pentru finanțarea proiectelor în învățământ, cultură sau amenajaea de zone verzi. Toate acestea demonstrează, încă o dată, faptul că, în comuna Muntenii de Jos primarul s-a cuplat pe nevoile cetățenilor, a dialogat cu aceștia și le-a ascultat doleanțele.

În comuna Muntenii de Jos, dezvoltarea comunității și interesul autorităților față de nevoile cetățenilor a fost demonstrat de cei care în 2020 au preluat frâiele, fie că vorbim de primarul Iulian Lazăr, fie de consilierii locali PNL care i-au fost alături. Am prezentat, zilele trecute, obiectivele finalizate ale edilului în primul său mandat, un mandat dificil, străbătut de o perioadă de stagnare impusă de pandemie. Dacă până acum am vorbit de proiecte ajunse la final, în comuna Muntenii de Jos sunt și multe proiecte în derulare, aflate în diferite etape de implementare. Cel mai important dintre ele este cel legat de extinderea rețelei de apă și canal în satul Secuia și extinderea rețelei de apă în zona Gară din localitatea Muntenii de Jos. De asemenea, pentru siguranța circulației, ținând cont de faptul că două sate importante sunt străbătute de DN24, edilul a semnat contractul de finanțare pentru construirea unei piste de bicicletele, dar și proiectul care are în vedere dotarea cu mijloace verzi de transport în comun, împreună cu montarea unei stații de încărcare a autoturismelor electrice, în centrul localității Muntenii de Jos. Pentru descurajarea evenimentelor antisociale, a fost aprobat proiectul privind montarea unui sistem de supraveghere video în toată comuna. De asemenea, nu au fost uitate locuințele mărginașe din localitățile componente ale comunei sau locuințele nou construite. Astfel că, tot la capitolul proiecte în derulare, edilul Iulian Lazăr are în vedere construirea unei stații de tratare pentru alimentarea cu apă în zona Satu Nou, extinderea rețelei electrice în Muntenii de Jos, strada Pomilor și în localitatea Secuia, zona “Livadă”, împreună cu actualizarea Planului Urbanistic General în întregii comune. În plus, școlile vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, la fel și Biblioteca «Eugenia Moldoveanu», care va fi dotată cu mobilier nou și tehnică digitală.

Iulian Lazăr propune o linie îndrăzneață pentru dezoltarea comunei Muntenii de Jos

Pentru următorii patru ani, actualul primar Iulian Lazăr vine în fața alegătorilor și le propune modernizarea căilor de acces în zonele “Broscărie”, “Adrian Porumboiu” și “Everest”, satul Muntenii de Jos. La Dobârceni, edilul are în plan forarea unui puț nou pentru extinderea rețelei de apă. Nu a fost lăsată deoparte nici finanțarea proiectelor educaționale și culturale durabile, facilitarea accesului la educație, cultură și sport, atât prin programe de formare, cât și prin cursuri care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor din comunitate. Și tot pentru noua generație, edilul are în plan amenajarea de zone verzi, cu spații de joacă, cu bănci inteligente care să aibe conexiune la internet și USB pentru încărcarea telefoanelor mobile. Și nu în ultimul rând, acordarea de facilități pentru investitorii care doresc să deschidă afaceri în comuna Muntenii de Jos, în vederea creării de noi locuri de muncă.

Alături de o echipă puternică, Iulian Lazăr poate fi primarul de care Muntenii de Jos are nevoie

MESAJ… Alături de o echipă de oameni harnici, serioși, implicați, care doresc la rândul lor dezvoltarea localității și care îl vor sprijini în realizarea proiectelor viitoare, primarul în funcție Iulian Lazăr a transmis și un mesaj cetățenilor comunei Muntenii de Jos. „Mi-am depus candidatura cu același angajament sincer: sunt omul simplu, muncitor și serios pe care-l știți dintotdeauna, nu sunt arogant și nu am ambiții absurde, nu vreau să plec din comună. Vreau să rămânem aici cu toții și să ne creștem copiii într-un mediu pe care să-l numim cu drag Acasă. Am învățat în acești 4 ani de activitate în primărie că lucrurile bune le duci la bun sfârșit cu oameni buni, fie ei politicieni sau nu. Am mai învățat că oamenii buni se pun laolaltă, indiferent de culoarea lor politică, atunci când le dovedești că faci lucruri bune, că ești bine intenționat și că îți pasă cu adevărat de oameni, că lucrezi cu adevărat în interesul public,” este mesajul adresat cetățenilor din comună. După aproape patru ani de mandat, Primarul comunei Muntenii de Jos dovedește că a depășit stadiul promisiunilor, având o listă de proiecte implementate, altele deja finanțate, care prefigurează cea mai putenică etapă de dezvoltare din istoria comunității. “A fi primar într-o comună cum este Muntenii de Jos înseamnă, înainte de orice, o experiență de viață. Rolul pe care mi l-am asumat, și anume acela de a conduce comunitatea locală, nu este un simplu serviciu, ci un crez personal, un angajament sincer de devotament față de oamenii alături de care am crescut. Nu mi-am uitat nicio clipă misiunea și promisiunile făcute, iar cea mai mare satisfacție este că oamenii mă opresc pe stradă și-mi spun că nu i-am dezamăgit. Pot afirma cu tărie că Primăria Comunei Muntenii de Jos este una dintre cele mai eficiente și mai transparente în relația cu cetățeanul. Este o realitate și oricine poate să o confirme: sunt alături de cetățenii comunei mele și la bine, și la rău, așa cum îmi place să spun. Știu problemele fiecăruia, sunt atîția ani în care am cunoscut toate aspectele vieții lor. Am fost lângă ei de fiecare dată când a fost nevoie, la fel cum și ei au fost lângă mine și m-au sprijinit în deciziile importante. Am trecut prin toate cu bine. Această relație, de respect și încredere, pe care o am cu cetățenii comunei, este cel mai mare cîștig al mandatului meu de primar. Ei știu că se pot baza pe mine, la fel cum și eu știu că sunt lângă mine și îmi oferă energia necesară să dezvoltăm comuna împreună. Consider că viața nu m-a schimbat și că am rămas același om modest și deschis la dialog, care nu a uitat de unde a plecat,” ne-a declarat primarul Lazăr Paul-Iulian. Totodată, face un apel către toți locuitorii comunei să continue să fie parte activă în această dezvoltare. „Cel mai important partener în acest proces sunteți dumneavoastră, locuitorii comunei Muntenii de Jos. Împreună am construit o comunitate frumoasă și unită, și promit că lucrurile bune vor continua”, a concluzionat primarul.

Material de propagandă electorală realizat de Vremea Nouă la comanda PNL Vaslui. CMF: 21240015.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri