Ploaie de amenzi în urma controalelor, în judetul Vaslui

SANCTIONATI… În ultimele 48 de ore, peste 175 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au continuat verificãrile în sistem integrat cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean, politisti locali, politisti de frontierã, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã,  Inspectoratului Teritorial de Muncã, Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si reprezentanti ai Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui, privind  respectarea normelor legale impuse în contextul situatiei actuale. În urma controalelor au fost constatate 168 de abateri si aplicate sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de peste 110.000 de lei, 32 de sanctiuni fiind aplicate pentru nerespectarea mãsurilor de protectie individualã.

Respectarea mãsurilor de protectie sanitarã si a celor privind distantarea fizicã în toate zonele aglomerate au reprezentat obiectivul actiunilor desfãsurate, astfel cã agentii economici din centre comerciale, piete, târguri si terase de pe raza administrativ-teritorialã a judetului Vaslui au fost controlati cu prioritate. În cadrul actiunii au avut loc si activitãti preventive de informare, dar si de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stãrii de alertã, în mijloacele de transport în comun. “Cu ocazia controalelor au fost verificate 291 de societãti comerciale, fiind identificat un numãr de 7 astfel de societãti care nu au respectat mãsurile prevãzute de Legea 55 din 2020 pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodatã, au fost verificate/legitimate peste 430 de persoane si controlate peste 195 de vehicule. Au fost constatate 168 de abateri si aplicate sanctiuni contraventionale în valoare totalã de peste 110.000 de lei, 32 de sanctiuni fiind aplicate pentru nerespectarea mãsurilor de protectie individualã”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Controalele vor continua

Potrivit reprezentatului IPJ Vaslui, astfel de actiuni vor avea loc si în perioada urmãtoare. “Facem apel la cetãteni sã respecte mãsurile de protectie sanitarã si de distantare pentru a-si proteja propria sãnãtate si viatã, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur. Sãnãtatea si siguranta cetãtenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii în domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel cã acest tip de misiuni vor fi desfãsurate permanent în aceastã perioadã pentru a proteja oamenii si pentru a preveni rãspândirea noului tip de coronavirus”, a mai declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vasluienii, printre cei mai amendati din tarã

La fel ca în perioada stãrii de urgentã, populatia judetului Vaslui este printre cea mai amendatã din tarã, oamenii legii sanctionând orice abatere de la lege. Altfel nu se explicã cum un judet precum Prahova, unde turismul si industria sunt la un nivel net superior nouã, în acest weekend au fost efectuate verificãri la 102 societãti comerciale, fiind aplicate în total 109 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de 90.430 de lei. În judetul Maramures, un alt exemplu, au fost verificati, sâmbãtã si duminicã, peste 60 agenti economici si s-au dat amenzi de doar 800 de lei! Echipele mixte au actionat sâmbãtã si la Brasov, unde au verificat 253 de societãti comerciale si persoane fizice autorizate, aplicând 107 sanctiuni contraventionale, în valoare de aproximativ 25.500 de lei.
NICIUN COMENTARIU