18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Poede, nici în mormânt nu e lãsat în pace

- Advertisement -

CONTRE…Fiul fostului primar de la Poienesti a primit locul de veci cerut ca urmare a calitãtii de erou al Revolutiei, însã a fost fãcut KO de un consilier.

Scene amuzante la Consiliul Local Vaslui, unde un consilier de la PSD, Zoe Popescu, s-a împotrivit ca fiul fostului primar de la Poienesti, celebrul Gheorghe Poede, sã primeascã un loc de veci la cimitirul din Vaslui. Motivul? Cã i-a rupt oglinda la masinã si i-a crãpat parbrizul, acum câteva zile, când se afla în vizitã la o prietenã. În replicã, Poede a declarat pentru reporterii Vremea Nouã cã femeia este ”nebunã la cap” si sustine cã nici nu o cunoaste. Acesta a mai spus cã locul de veci i se cuvenea ca urmare a faptului cã este erou al Revolutiei din ’89 si cã a trebuit sã se lupte în instante pentru a-si obtine toate drepturile care decurg din aceastã calitate. A mai spus cã, în ciuda opozitiei primarului Pavãl, a luat si un loc de casã, dupã ce o instantã din Târgu Mures i-a dat câstig de cauzã.

Zoe Popescu, consilier PSD în CL Vaslui si inspector de specialitate în cadrul ISJ Vaslui, i-a amuzat copios pe colegii sãi. La un punct banal de pe ordinea de zi, si anume atribuirea unui loc de veci unei persoane, aceasta a votat împotrivã. Când toti au întors privirea spre aceasta cerând explicatii, consiliera Popescu a spus iritatã: “Nu pot vota pentru acest nesimtit care mi-a rupt oglinda la masinã si mi-a crãpat parbrizul. Asadar, votez împotrivã!”. Unul dintre colegi i-a spus mai în glumã: “Poate ar fi mai bine sã vã abtineti, fiind vorba de un motiv personal”. ”Nici nu mã gândesc”, a mai spus aceasta. Dupã sedintã Zoe Popescu a povestit cã a fost în vizitã la o prietenã si cã Poede i-a vandalizat masinã pentru cã parcase unde nu trebuie. Sunat de reporterii ziarului nostru, fiul fostului primar de la Poienesti a rãmas uimit: ”Nu înteleg ce vrea aceastã doamnã de la mine. Nu o cunosc, iar eu, când spune doamna cã s-a produs incidentul, nu am fost acasã. Am sã merg la dânsa, la Inspectorat, sã o întreb”. Zoe Popescu a mai spus cã ar fi vrut sã sune la Politie, dar s-a lãsat pãgubasã. “Îi stiu cã sunt reclamagii si sunt capabili sã te poarte prin instante pentru nimic. Asa cã m-am lãsat la mâna mea”, a mai spus aceasta.

Liberalii iar au fãcut spectacol

Fiind prima sedintã din acest an a Consiliului Local Vaslui, liberalii au profitat si au fãcut scandal. Marius Arcãleanu a acuzat consilierii PSD de o lipsa totalã de transparentã. “Nu existã transparentã, atâta timp cât, în momentul în care faci o cerere dureazã douã luni, poate si un an sã ti se rãspundã, asta e nesimtire”, a declarat liberalul iritat. Bineînteles cã acest lucru nu a cãzut bine celor 17 consilieri PSD care au sãrit cu gura pe liberal. Acesta a fost acuzat de faptul cã este într-o continuã campanie electoralã. Fiind unul dintre cei mai vocali opozanti dintre consilierii PNL, presedintele sedintei, Leonard Negruti, l-a rugat pe Arcãleanu sã fie mai temperat: “Nu mã faceti sã vã dau afarã din sala de sedintã!”. Totodatã, seful Comisiei Juridice din cadrul Consiliului Local Vaslui, Ionut Mancas, l-a sfãtuit pe consilierul PNL sã facã o plângere si sã nu mai arunce cu injurii. “Ati spus cã se încalcã legea în Consiliul Local Vaslui. Dacã nu aveti formulatã nicio plângere penalã si nu ati fãcut nicio cerere în contencios, vã rog frumos sã vã mãsurati vorbele”. Cam asa s-au derulat primele 20 de minute din sedintã. Bineînteles cã lucrurile nu s-au terminat aici.

Opozitia PNL vrea sã arate cã este pe baricade!

Primul punct din ordinea de zi a sedintei CL Vaslui, în care consilierii PNL au fãcut front comun împotriva puterii, a fost cresterea salariilor din administratia publicã cu 20%. Primul care a luat cuvântul a fost consilierul PNL Valentin Dragomir. “În luna iulie, a anului trecut, am votat grila de salarizare din administratia localã pentru cã am crezut de cuviintã sã mãrim salariile de atunci, care si asa erau mici. În momentul de fatã sunt salarii si de trei ori mai mari decât în acel moment, si nu credem cã aceastã crestere de 20% este necesarã”, a argumentat consilierul local. Acesta a fost urmat, bineînteles, de cãtre colegul sãu Marius Arcãleanu care nu a fost la fel de ”blând” în exprimare. “Revin la lipsa totalã de transparentã a executivului si aduc la cunostintã faptul cã am cerut în comisia de specialitate sã mi se punã la dispozitie statul de functii si salariile aferente. Nu s-a întâmplat acest lucru”. Replica presedintele sedintei a fost pe mãsurã: “Va rog sã “TAPETATI” unde vreti dumneavoastrã, numai nu aici”. Arcãleanu a cerut sã nu mai fie întrerupt. Acesta a continuat prin a o întreba pe directoarea de la resurse umane din cadrul Primãriei Vaslui de ce nu a transmis statele de functii cu noile salarii. Aceasta a avut un rãspuns simplu si direct: “Vom pune la dispozitie noua grilã de salarizare în momentul în care dumneavoastrã veti vota mãrirea salariilor cu acei 20%”. Amuzat de aceastã situatie, Primarul Municipiului, Vasile Pavãl, a intervenit si el în discutie.”Pãi ce sã punã dacã nu are ce?”.

Consilierii PNL au momit colegii de la PSD sã le accepte câteva propuneri!

SUCCES?…Dupã multe schimburi de replici, a venit si rândul subiectului “preferat” al PNL. Dacã pânã acum de fiecare datã când numele TRANSURB apãrea în discutii ochii penelistilor se aprindeau, iatã cã nici în sedinta de ieri nu au fãcut exceptie de la regulã. Motivul pentru “atacul” de ieri: introducerea unui nou tip de abonament cu 30 de cãlãtorii la 45 de lei si majorarea preturilor abonamentelor. Primul care a luat cuvântul în legãturã cu aceastã hotãrâre a fost, din nou, Marius Arcãleanu.”Voi justifica votul meu, care este împotrivã.<< Ultima majorare a abonamentelor a avut loc în anul 2013>>. Asta nu este o justificare. Asta înseamnã cã trebuie sã crestem abonamentele o datã la nu stiu cât timp? Urmãtorul argument este acela cã salariul minim în acel an era de 750 de lei, iar acum este de 1900. Acum o întreb pe doamna director de la Transurb, câte salarii minime sunt în momentul de fata la SC TRANSURB SA, sã vedem dacã acest argument este valid…”. Din pãcate pentru consilierul PNL, a fost oprit din nou de cãtre presedintele sedintei în mijlocul prezentãrii, fapt care l-a aprins din nou pe Arcãleanu. “Domnule presedinte, vã credeti pe mosia dumneavoastrã?”, întrebare care a adus un nou sir de replici acide între consilierii locali vasluieni. În cele din urmã, Arcãleanu a primit din nou cuvântul, moment în care a venit cu o ofertã de nerefuzat pentru consilierii PSD. “Propunerea mea (n.r. la Hotãrârea de CL privind stabilirea modalitãtii de acordare si cuantumul gratuitãtii la transportul urban în comun) face referire la gratuitãtile pentru pensionari. Fac propunerea ca pensionarii, cu pensii de pânã la 700 de lei, sã aibã acea gratuitate de 50%”. Propunerea a fost primitã cu sarcasm, în special de consilierul Alexandru Barbu, care a propus, mai în gluma, mai în serios, ca si elevii cu notele cele mai proaste sã primeascã aceeasi gratuitate. Bineînteles cã pe parcursul discutiilor consilierii PSD au gândit lucrurile la rece si au decis sã accepte propunerea lui Arcãleanu. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.