17.7 C
Vaslui
02-oct.-2022

Poftiti la abonamente gratuite!

- Advertisement -

ABONAMENTE În aceste zile, beneficiarii de gratuitãti sau reduceri la legitimatiile pentru transportul comun din municipiul Vaslui se înghesuie în a-si ridica abonamentele. Anul trecut, costul total al gratuitãtilor în ceea ce priveste transportul în comun vasluian a fost de 12,8 miliarde lei vechi, bani achitati din bugetul local. Persoanele care au dreptul la un abonament gratuit pentru transportul în comun din resedinta de judet trebuie, la fel cum au fost înstiintate, în a doua parte a anului trecut, de conducerea societãtii de transport, ca, pe lângã actele doveditoare, sã aducã si o fotografie, în scopul personalizãrii, în vederea evitãrii fraudelor, care va fi lipitã pe documentul de cãlãtorie. Momentan, conform declaratiilor conducerii Transurb SA, nu se pune problema scumpirii biletelor pe mijloacele de transport în comun.

Deja, aproape jumãtate dintre cei care au dreptul la aceste abonamente gratuite s-au prezentat la sediul Transurb SA Vaslui pentru a si le ridica, în timp ce elevii, care au dreptul la o reducere de 50%, având în vedere vacanta prelungitã de iarnã, nu prea s-au grãbit sã-si ridice legitimatiile de cãlãtorie. 674 de pensionari în vârstã de peste 70 ani, 665 persoane cu handicap, sapte fosti detinuti politici, 25 de veterani de rãzboi si 20 de vãduve ale veteranilor, precum si cinci pãrinti ai eroilor din Revolutia din decembrie 1989 au primit, anul trecut, legitimatii de cãlãtorie gratuite, în total 1396 de persoane au beneficiat de gratuitate în ceea ce priveste transportul în comun pe raza municipiului Vaslui. Efortul financiar al primãriei a fost, doar pentru acestia, de peste 11,1 miliarde lei vechi. În acelasi timp, pe parcursul anului trecut, 6676 de elevi care învatã la unitãtile de învãtãmânt de pe raza municipiului Vaslui, 180 de pensionari al cãror venit este mai mic de 350 de lei, si trei donatori de sânge au beneficiat de reduceri ale costului legitimatiei de cãlãtorie cu 50%, efortul bugetar al primãriei fiind de aproape 1,28 miliarde lei vechi. În total, din bugetul municipiului, a fost achitatã, în 2011, doar în ceea ce priveste gratuitãtile pentru transportul în comun în municipiul Vaslui, suma de 12,8 miliarde lei vechi, în conditiile în care, pe tot parcursul anului trecut, a avut loc o singurã majorare, si aceea minimã, de tarife si abonamente, fatã de alte orase, în care pretul la biletele de transport în comun s-a majorat de mai multe ori.

Pretul transportului în comun, deocamdatã acelasi!

Persoanele care, prin lege, sau datoritã hotãrârilor de Consiliu Local, au dreptul la gratuitate în ceea ce priveste transportul în comun pe raza municipiului Vaslui, trebuie ca, pe lângã copia actului de identitate si a documentelor doveditoare a calitãtii în care persoana respectivã are dreptul la gratuitate pe mijloacele de transport în comun, sã aibã asupra lor si o fotografie tip buletin, care va fi atasatã la legitimatia propriu-zisã “Aceastã mãsurã a fost luatã în partea a doua a anului trecut, pentru a reduce riscul ca legitimatiile gratuite sã fie transmise si folosite cãtre alte persoane decât cele care au dreptul la gratuitate, cazuri cu care ne-am confruntat în ultima perioadã. Trebuie sã mentionez cã toate obligatiile fiscale privind gratuitãtile sau reducerile, pentru toate categoriile de persoane care au acest drept conform legii, au fost achitate în totalitate de cãtre primãria Vaslui pentru anul 2011. Acest lucru permite societãtii noastre sã aibã sursele financiare pentru modernizarea parcului auto si a altor utilitãti, dar si de a pãstra neschimbat, în urmãtoarea perioadã, pretul biletelor si abonamentelor de cãlãtorie”, a declarat Ileana Daniel, directorul Transurb SA Vaslui. Pânã în acest moment, au fost eliberate peste 1300 de legitimatii gratuite de cãlãtorie pe mijloacele de transport în comun din municipiul Vaslui. Valoarea abonamentului lunar este de 56 de lei, pe o linie, respectiv de 60 lei pentru douã linii de autobuz pe raza municipiului Vaslui, inclusiv suburbiile Gura Bustei, Moara Greci, Brodoc, sat Delea ori zona industrialã, sau 65, respectiv 75 lei, pentru ruta Puscasi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.