21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Poliția Economică în acțiune: amenzi de aproape 15.000 de euro în două zile

CONTROALE… Au fost verificați peste 85 de agenți economici și a au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.500 de lei.

SANCȚIUNI… Comercializarea unor produse din tutun minorilor sau neutilizarea caselor de marcat electronice, dar și alte abateri practicate de unii comercianți au fost sancționate de polițiștii vasluieni specializați în investigarea criminalității economice, în urma unor controale efectuate pe raza județului Vaslui. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul a două zile, 9-10 aprilie, și a vizat, înainte de toate, prevenirea și combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vaslui, controalele polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au avut drept scop combaterea spălării banilor și a evaziunii fiscale, precum și a altor evenimente negative ce pot afecta siguranța cetățeanului.

„Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 85 de agenți economici și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzută de Legea 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale. În urma activităților derulate, au fost aplicate 42 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 70.500 de lei. Dintre acestea, 20 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 3 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 13 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și 6 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult. Mai mult, au fost confiscați peste 4.700 de lei, precum și bunuri în valoare de peste 1.000 de lei. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală” a declarat reprezentantul IPJ Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Franta desfiinteaza controalele fiscale, iar in Romania fiscul si politia economica terorizeaza comerciantii…
    Chiar si in vanzarea de tigari catre minori, eu nu vad o asa de mare tragedie. Daca nu li se dau la magazin, se duc la piata si cumpara tigari ucrainene sau moldovenesti, de la contrabandistii pe care nu ii mai vede politia economica :D. Daca juniorul vrea sa fumeze, gaseste el o solutie. Ziceti mersi ca nu se drogheaza, ca nici pe vanzatorii de droguri nu-i vede politia 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here