Poliţist acuzat că l-a ţepuit pe cel la care stătea în chirie

A lăsat un poliţist să locuiască în casa lui timp de un an şi a ajuns să se împrumute pe la vecini, pentru a scăpa de ameninţarea că va fi executat silit în urma datoriilor lăsate în urmă de omul legii.

Este povestea unui bărbat din comuna Arbore, Ioan Josan, care a făcut şi plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru a i se face dreptate.

„M-am înţeles cu el omeneşte, că am socotit că e omul legii…”

Ioan Josan a povestit ieri că în luna februarie a acestui an a primit acasă o somaţie potrivit căreia va fi executat silit dacă nu îşi achită restanţele financiare în urma unui contract de închiriere pe care l-a întocmit cu un poliţist din comună, Vasile Juravle.

Ioan Josan explică că în anul 2008, şeful de post din acea vreme, Petru Pâslaru, l-a rugat să-l primească în chirie pe un coleg de-al lui, agentul Juravle.

„Eu lucram în Germania pe atunci, aşa că l-am lăsat să stea la mine în casă. M-a întrebat câte chirie să-mi dea, i-am spus că nu îmi trebuie nimic. M-am înţeles cu el omeneşte, că am socotit că e omul legii…”, explică Ioan Josan.

La cererea poliţistului, s-au dus şi au făcut toată documentaţia, printre care şi un contract de închiriere, pe care, povesteşte bărbatul, era trecută o sumă modică, de 50 de lei.

„Şi-a făcut viză de flotant şi am semnat contractul ca el să poată încasa cei 600 de lei lunar pe care îi primeau poliţiştii care stăteau în chirie. Atâta i-am spus, să plătească el impozitul pe contractul de închiriere”, continuă Ioan Josan.

„M-am împrumutat de la vecini, pentru a plăti o parte din datorie”

Săteanul explică că poliţistul a locuit în casa lui, cu tot cu familie, un an de zile, din martie 2008 până în martie 2009, şi, deşi nu i-a dat nici un leu pe chirie, nu a plătit nici impozitele, aşa cum se înţeleseseră.

„Am început să mă trezesc cu somaţii de plată acasă. Cu tot cu penalizări, suma a ajuns la vreo 14 milioane de lei vechi”, continuă Ioan Josan.

În urma insistenţelor, susţine proprietarul imobilului, în toamna anului trecut, poliţistul Juravle i-a dat în jur de 700 de lei, spunându-i că îi va da şi restul banilor.

„Nu mi-a mai dat nimic. În februarie anul ăsta, am primit somaţie de la executor. M-am împrumutat de la vecini, pentru a plăti o parte din datorie. El tot îmi spunea că îmi dă, că îmi dă, dar nu am mai văzut nici un ban nici până în ziua de astăzi”, era revoltat Ioan Josan.

Bărbatul a făcut reclamaţie şi la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, însă i s-a răspuns să se adreseze instanţelor civile de judecată.

Reacţia poliţistului

În cursul zilei de luni, la volanul unui Audi A4, cu folie neagră pe geamuri, de obturare a vizibilităţii, agentul Vasile Juravle, observând că dorim să discutăm cu el, a coborât geamul din stânga faţă şi când a aflat ce subiect ne interesează, a răspuns: „Imediat”, a urcat geamul la loc şi dus a fost, evitând ulterior să mai dea ochii cu presa.

www.monitorulsv.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ