Polițiști cu pensii „nesimțit” de mari și bătrânii bolnavi cu pensii de „mizerie”! (FOTO, VIDEO)

Gheorghe Chetroieș

BĂTAIE DE JOC… În județul în care polițiștii deștepți știu să își „fabrice” pensii „babane” la final de carieră, un pensionar din Bârlad, care a lucrat 32 de ani ca muncitor cu înaltă calificare, se chinuie cu o pensie de puțin peste 1500 de lei, după toate așa zisele măriri făcute de guvernanți, din 1995 încoace. Povestea lui Gheorghe Chetroieș, din Bârlad, în vârstă de 85 de ani, una care cu siguranță nu este singulară, arată că cine muncește din greu, fără eschive și fără sporuri artificiale, primește cea mai umilă pensie. Șmecherii care știu să păcălească statul însă, ajung și la o pensie în medie de 7000-8000 de lei.

Bătrânul Gheorghe Chetroieș, când a văzut ce pensii au alții care nu au muncit și nu au contribuit la CAS cu cât a făcut-o el timp de peste 30 de ani, ar vrea acum să-și caute dreptatea, însă toate ușile i se închid în nas. El acuză că la ieșirea la pensie în 1995 a ieșit cu o pensie ridicol de mică, de 316 lei, în condițiile în care a muncit 32 de ani, cu salariu de minim 2450 de lei lunar, el lucrând ca muncitor specialist (cu înaltă calificare) la FEPA, Rulmenți și la Intreprinderea Cooperatistă de Stat din Bârlad, ca șef de secție. Pentru cei care nu știu, un muncitor specialist avea cea mai înaltă treaptă de salarizare pentru un muncitor pe vremea comunismului, chiar și după Revoluție. Bătrânul Chetroieș, care acum este bolnav de diabet și alte multiple afecțiuni specifice vârstei, a spus că nu îi ajung banii din pensie nici măcar de medicamente! Are noroc, dacă poate fi numit așa, de o indemnizație de veteran de război, aproape 400 de lei, care face ca pe cuponul său de pensie să apară venit de 1924 de lei. A tot încercat să vadă de ce primește așa de puțin pensie, când alți foști colegi de muncă au acum pensii de peste 2400 de lei lunar și a realizat că Decizia de Pensionare din 1995 este una cu siguranță calculată greșit, deoarece este trecută o pensie de 316 lei!

Uși trântite în nas!

„Vă dați seama, eu, care am muncit 32 de ani ca specialist, muncitor cu înaltă calificare, cu un salariu de 2650 lei, am pensie cât un CAP-ist! La vremea aceea, în 1995, eu nu eram dependent de pensie, lucram în continuare, aveam un atelier, câștigam la global în jur de 6000 – 7000 de lei, plăteam CAS la sumele astea, nu înțeleg cum de am așa o pensie de mică. Trăia și soția mea, asistentă medicală la Obstretică la spital, de acolo a ieșit ea la pensie și avea vreo 900 de lei pensie atunci, iar eu 316 lei! Am scris în ianuarie la Oficiul pentru Pensii Vaslui, am depus acolo un memoriu, solicitând o revizuire a pensiei, dar nu am primit niciun răspuns. Am mers personal pe 3 februarie la Vaslui, la Casa de Pensii, dar nu a vrut directorul să mă primească, mi s-a spus că nu are timp de mine, nu se face nicio recalculare, nu se face nimic. Am mers la Oficiul de Pensii din Bârlad, dar nici aici nu m-au primit, au zis că nu au director, să merg la Vaslui! Dacă nu primesc în timp real răspuns de la Oficiul de Pensii Vaslui, mă duc la Ministerul Muncii și depun acolo la ministru, memoriul!”, a spus bătrânul Gheorghe Chetroieș.

Cealaltă față a pensionarilor… speciali!

Vă reamintim că într-un articol apărut în cotidianul nostru am sesizat că într-o țară în care milioane de pensionari trăiesc din pensii de mizerie, după o viață de muncă pe marele șantier al României comuniste, există și o categorie privilegiată care beneficiază de pensii speciale, fie că au fost milițieni, polițiști, procurori, judecători sau securiști.

La Vaslui, pensionarii de lux sunt cu sutele și ei provin în mare parte din rândurile polițiștilor sau milițienilor. Unii dintre ei au pensiile mai mari ca salariile pe care le-au avut în timp ce lucrau, grație unei șmecherii, descoperite și la alte IPJ-uri din țară și chiar în structurile centrale ale Poliției. Sportul orelor suplimentare lucrate în weekend, mai ales în ultimul an înainte de pensie, este metoda prin care polițiștii își rotunjesc salariile. Acestea sunt plătite cu 75% mai mult față de orele normale de lucru și, adunate, măresc salariul unui ofițer obișnuit, cu aproape 2.000 – 3.000 de lei. Cum pensiile speciale ale polițiștilor nu se calculează conform principiului contributivității, ci doar se face o medie a ultimelor șase luni, iar pensia reprezintă 80% din această valoare, e lesne de înțeles de ce se dă o bătălie pe viață și pe moarte ca pe ultima sută veniturile să se dubleze. În cazul în care intervin aceste ore suplimentare, pensiile urcă de la 6.000 de lei, la 8.000 de lei sau chiar 9.000 de lei în cadrul unui simplu ofițer, ori 14.000 de lei pentru un comandant.

CITIȚI AICI: https://www.vremeanoua.ro/politistii-destepti-iau-pensii-speciale-scandalos-de-mari-prin-frauda/
11 COMENTARII

 1. Suntem o tara nebuna si avem un stat ticălos ,cea mai mare pensie speciala e de 78 000 de mii de RON pe luna desi ticălosul ăla a contribuit doar pentru 5ooo de ron . In Gemania nu sunt pensii speciale , cea mai mare pensie este de 2200 de Eur,un mdedic militar care a lucrat 20 de ani primeste o pensie de 1730 de euro ,un capitan din armata care a lucrat 12 ani primeste o pensie de 860 de euro pe luna …….SICTIR NESMŢIŢILOR …..hai la urlat ,înjurat,scuipat si behait in piata VICTORIEI .

 2. Nu va mai saturati. Vreti pensii mari… pai si pensiile noastre speciale si salariile bugetarilor ce facem? Pensiile noastre nu le putem desfiinta ca NOI SUNTEM LEGEA, noi aparam bugetarii de sclavii care le fac plangeri. Hai… valea la munca ca-mi vin ratele :))

 3. Fiecare cu parerea lui, dar toti sunteti pe langa adevar. Cat de greu este sa intelegeti faptul ca nu este padure fara uscaturi si ca niciodata nu se poate face o egalitate intre fiintele de pe pamant. Mai departe…….

  • Mai bine uita-te tu de vezi cum e in lume si fa comparație cu alte tari, nici o data n-a fost egalitate si nici n-o sa fie dar in nici o țara nu exista diferențe de venituri atât de mari la bugetari fata de privați, mai ales ca de privat depinde bunăstarea și progresul tarii.
   Cât de mult crezi ca poți sa mulgi o populație sărăcită si unde crezi ca ajungi asa ?
   Câți ani crezi ca o sa tina și împrumuturile care tot cresc?

 4. O să clacheze la un moment dat și sistemul ăsta de pensii,nesimțite sau mici…dacă tu plătești polițiștii și brancardierii și ingrijitoarele cu 8 clase cu dublul salariului unui om cu studii superioare din privat…ceca nu e bine. Si cand va crăpa vor urla tot cei de la buget. Nu trage nimeni în polițiștii care au ieșit la pensie după 30 de ani ci în puturosii care ies la 39 dd ani cu pensii cu adevărat NESIMȚITE.

 5. Cât de jalnic poți fi ca jurnalist, să instigi lumea impotriva poliției, jandarmeriei, pompierilor? Pot oricând să vă transmit un cupon de pensie,, nesimțită ” in valoare de 2400 lei a unui,, militian” cu peste 30 de ani vechime sau putin sub 3000 lei a unui polițist ieșit la pensie recent, dar nu o voi face. Vă las pe voi jurnalistilor să reparații imaginea politistilor, pompierilor, jandarmilor pe langa care treceti zilnic si care zilnic sunt in slujba dvs si a populației si care la iesirea la pensie nu vor avea pensia acestui Ghirtu sa altuia asemenea lui. Aceste cazuri sunt izolate si posesorii acestor,, drepturi” sunt principalii vinovați că cer, iar șefii lor direcți că îi aprobă, că inchid ochii deși știu că imoral, un politist, pompier, jandarm va ajunge sa aibă o pensie mai mare ca a unui coleg de birou care nu a mai încăput de un Ghiurțu, etc, etc.

  • Miliţică marş …..cum este miliţică să ieşi la pensie la 42 de ani cu 3000-4000 de lei sau 5000 -6000 si apoi sa te duci putin director la piete ,sef la pol.comunitara ,manager la spital ? tupeu mult tupeu plăcuţa suedeză vi se potriveste de minune .

 6. De acum înainte sa vedeți diferențe ce o sa fie, astea încă o sa fie pensii bune.
  Si pe timpul lui ceașcă erau diferențe de venit dar salariile erau mult mai echilibrate, și daca echilibrate de atunci sunt asemenea diferențe va închipuiți cam cum o sa fie diferențele la pensii cu salariile si sporurile de acum.
  Cred ca și de 100 de ori o sa fie diferența, pe aceeași munca prestata, doar ca unii cu munca la stat si alții, fraieri, la privat.

LĂSAȚI UN MESAJ