-4.4 C
Vaslui
09-feb.-2023

Politisti de grãdinitã, la Zorleni

- Advertisement -

CIRCULATIA PRICHINDEILOR… Politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad au desfãsurat pe 5 mai, o activitate de prevenire pe linie rutierã la o grãdinitã din comuna Zorleni . Cu ocazia activitãtilor desfãsurate pe linie de circulatie rutierã, s-au purtat discutii despre riscurile la care ne supunem si regulile pe care trebuie sã le respectãm în stradã. Întâlnirea, la care au participat 25 de prescolari, a avut drept scop îmbogãtirea vocabularului, a cunostintelor teoretice cu privire la tipurile de indicatoare regãsite în stradã si dobândirea si dezvoltarea unui comportament civilizat în viata de zi cu zi, ca pieton si pasager.

Prescolarii au primit sfaturi utile cu privire la comportamentul în preajma pãrtii carosabile, a trecerilor pentru pietoni, a indicatoarelor rutiere si a locurilor unde aleg sã se joace, dar si la modul de comportare în autobuz pe timpul cãlãtoriilor. De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-au oferit cele mai bune informatii despre educatia rutierã si despre cum am putea fi mereu în sigurantã pe stradã. Pe parcursul activitãtii, copiii au rãspuns pozitiv la activitãtile prin care au fost simulate diverse situatii întâlnite în trafic, învîtînd cum sã se asigure din ambele pãrti atunci când traverseazã strada si semnificatia culorilor semaforului, constientizând totodatã si importanta respectãrii regulilor de circulatie. Politistii au prezentat pe parcursul întâlnirii si un set de reguli de circulatie, pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Ce trebuie sã stie un copil de grãdinitã: sfaturile politistilor

Deplasarea în calitate de pieton pe drumurile publice se efectueazã doar pe trotuare, iar în locurile unde acestea lipsesc, pe acostamente, alei laterale, iar în cazul în care toate acestea nu sunt prezente, deplasarea va fi fãcutã pe partea stângã a strãzii, cât mai aproape de marginea acesteia.

Traversarea strãzii se va efectua doar prin locurile special amenajate, semnalizate cu indicatoare sau marcaje cu semnificatia “ Trecere pentru pietoni “ sau, în lipsa acestora, pe la coltul strãzii, în ambele cazuri dupã o temeinicã si prealabilã asigurare;

Asigurã-te în stânga si în dreapta de fiecare datã când traversezi strada.

De asemenea, elevii au avut ocazia sã adreseze întrebãri politistilor, atât despre munca de politie, cât si despre regulile de circulatie.

Prezenta autospecialei de Politie a fost momentul culminant al întâlnirii, copiii bucurându-se sã vadã de aproape cum functioneazã sirenele si girofarul si sã afle în ce situatii se folosesc acestea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cine saprotejeze nasosul Nicu Chiriac care e mana-n mana cu clanurile de tigani de la Murgeni. Cu ce bani isi fac vile tiganii, cu ce se ocupa?

  2. Ar fi mai bine ca polițiștii de la Zorleni să protejeze cetățenii de infractorii veniți, aciuati din alte localități!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.