spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Politistii din Murgeni, snopiti în bãtaie de mai multi rromi recalcitranti

- Advertisement -

CLANURILE DE RROMI FAC LEGEA

TUPEU… Doi agenti de politie din Murgeni au trecut prin clipe de groazã, miercuri seara, dupã ce au fost agresati de mai multe persoane în fata unei gospodãrii din localitate, în timp ce urmãreau un sofer care nu a oprit la semnalul lor. Pentru curajul de a trage conducãtorul auto pe dreapta, politistii s-au ales cu mai multe lovituri din partea cetãtenilor de etnie rromã, pe numele câtorva dintre ei întocmindu-se dosar penal pentru ultraj si tulburarea linistii si ordinii publice. La caz au fost alocate si forte ale trupelor de interventii speciale, pentru cã în apãrarea soferului recalcitrant au sãrit inclusiv rudele acestuia.

Sã fii politist în Murgeni si sã încerci sã asiguri un climat de sigurantã pe strãzile micutului oras poate fi, de multe ori, o misiune aproape imposibilã. Clanurile de rromi nu doar cã nu respectã legea statului român, însã de multe ori par sã-si impunã cu forta propria lege, una a violentei si a intimidãrii. Un astfel de episod a avut loc miercuri seara, în jurul orei 20:00 pe strada principalã din oras, când un echipaj al politiei a încercat sã opreascã un autoturism înmatriculat în strãinãtate. Soferul nu s-a conformat semnalelor politistilor si si-a vãzut în continuare de drum. A fost urmãrit de agenti pânã aproape de locuinta lui. În momentul când bãrbatul a coborât din masinã, politistii au încercat sã-l încãtuseze, fãrã succes însã. Acesta a lovit de mai multe ori politistii cu pumnii si picioarele, apoi a fugit în casã. Dupã câteva secunde, din locuintã au iesit mai multi bãrbati, pusi pe scandal. Acestia au început sã tipe si sã ameninte politistii, care la rândul lor au chemat ajutoare în sprijin. La fata locului au fost trimise trupele speciale, care au calmat imediat spiritele, însã soferul recalcitrant nu a mai fost de gãsit. „A fost sesizat Parchetul pentru sãvârsirea infractiunii de ultraj. În cauzã se mai fac cercetãri si pentru tulburarea linistii si ordinii publice”, ne-a declarat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Joi a fost coborâtã militãria din pod

Dupã aproape 12 ore de la incident, oamenii legii au schimbat foaia cu cetãtenii de etnie rromã care nu respectã regulile de circulatie. Astfel, ieri, încã de la primele ore ale diminetii, toate masinile care erau parcate neregulamentar pe strada principalã din oras au fost mutate la ordinul politistilor, care astfel au vrut sã arate cã pot fi si duri. Pentru prima datã dupã multi ani, pe soseaua principalã care strãbate Murgeniul, nu gãseai nicio masinã opritã.

Mediul infractional din Murgeni a îngrijorat si Episcopia Husilor

Infractionalitatea din orasul Murgeni a fost sesizatã inclusiv de preotul din localitate, care s-a adresat Episcopiei Husilor. Parohul a povestit cã aproape în fiecare duminicã, în curtea bisericii, credinciosii sunt buzunãriti si agresati de mai multi minori de etnie rromã, care sunt trimisi acolo de rude. Acestea câstigau bani frumosi de pe urma copiilor, care nu puteau rãspunde penal, pentru cã nu aveau 14 ani împliniti. „La nivel de IPJ Vaslui, Serviciul Ordine Publicã, se aflã în lucru o solicitare înregistratã la Parohia Murgeni, pentru a se lua mãsuri în vederea asigurãrii ordinii si linistii publice în zonã. Precizãm faptul cã infractionalitatea din orasul Murgeni este monitorizatã, fiind consideratã o prioritate de cãtre conducerea IPJ Vaslui. S-au efectuat demersuri în vederea înfiintãrii unei grupe de jandarmi pe raza orasului Murgeni, au fost anuntate Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui, precum si Primãria Murgeni, pentru a dispune mãsuri legale cu privire la faptele antisociale sãvârsite de minori”, declara, în urmã cu mai multe sãptãmâni, acelasi purtãtor al IPJ Vaslui. Desi înfiintarea unei grupe de jandarmi a fost unul dintre obiectivele principale ale autoritãtilor judetene, proiectul a fost uitat dupã ce din fruntea Ministerului Afacerilor Interne au fost demisi mai multi ministri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.