Politistii fac rând la pensionare, speriati de decizia pe care CCR o va lua în cazul pensiilor de serviciu

DEMERSURI… Peste douã sãptãmâni, Curtea Constitutionalã a României va lua o decizie privitoare la impozitarea pensiilor de serviciu, hotãrâre care îi vizeazã pe politisti, militari si angajatii din Serviciile Secrete. La Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui, ca în toate IPJ-urile din tarã, a fost datã alerta, iar multi politisti care au vechimea necesarã si-au înaintat dosarele de pensionare, ca nu cumva sã fie lãsati de CCR fãrã acest important privilegiu.

Potrivit Legii nr. 153/2017, salariile politistilor ar urma sã se majoreze începând cu 1 ianuarie 2021. ” În perioada 2019-2022 se va acorda anual o crestere a salariilor de bazã, soldelor de functie/salariilor de functie, indemnizatiilor de încadrare, fiecare crestere reprezentând 1/4 din diferenta dintre salariul de bazã, solda de functie/salariul de functie, indemnizatia de încadrare prevãzute de lege pentru anul 2022 si cel/cea din luna decembrie 2018. Cresterea respectivã si data de aplicare se stabilesc prin legea anualã a bugetului de stat cu respectarea prevederilor art. 6 lit. h)”, se aratã în legea citatã. Datã fiind situatia economicã a tãrii, care a fost afectatã de pandemia de coronavirus, foarte multi politisti nu cred cã aceste cresteri vor avea loc la începutul anului viitor. Ba mai mult, acestia sunt speriati si de decizia pe care Curtea Constitutionalã a României urmeazã sã o ia în data de 8 decembrie, privind pensiile de serviciu. Dacã aceste privilegii vor fi declarate neconstitutionale, politistii, militarii, dar si alte categorii profesionale aflate încã în sistem vor rãmâne fãrã ele, un risc pe care foarte multi agenti nu sunt dispusi sã si-l asume, în ciuda cresterilor salariale anuntate pentru anul viitor.

Coadã la depunearea dosarelor de pensionare

Potrivit unor surse neoficiale, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, ca în toate IPJ-urile din tarã, ar fi vorba de zeci de de ofiteri si agenti care se pregãtesc sã plece din sistem. Unii si-ar fi înaintat rapoartele de pensionare cu mult timp în urmã, iar acum sunt în procedurile de predare a echipamentelor si de întocmire a fiselor de lichidare. Este vorba despre politisti cu zeci de ani în operativ si nu numai, care au vechimea necesarã iesirii la pensie.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ