3.9 C
Vaslui
05-dec.-2021

Polițiștii vasluieni au donat sânge și plasmă pentru a ajuta bolnavii. Fiecare doză poate salva trei vieți! (FOTO, VIDEO)

GEST UMANITAR… Polițiștii din județul Vaslui s-au alăturat colegilor lor din toată țara și au donat sânge pentru a-i ajuta pe oamenii internați în spitale. O categorie importantă este a celor care au trecut prin Covid și au anticorpi dobândiți în mod natural, astfel încât de la ei se poate folosi plasmă. De când a început pandemia, tot mai puțini donatori ajung la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină (CJTS)  Bârlad, iar spitalele județene se confruntă cu o criză a rezervelor de sânge. Și polițiștii de frontieră au  răspuns prezent la apelul făcut de medicii din spitale. Au fost prezenți doar 9 polițiștii, de la IPJ și de l STPF Vaslui, care au donat, dar acțiunea va continua aproape zilnic.

Luni dimineață, s-a desfășurat la nivel național Campania umanitară „Pentru ca alții să trăiască, donează plasmă!”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne. Polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui au fost receptivi la mesajul campaniei și s-au prezentat la Centrul de Transfuzii din municipiul Bârlad, județul Vaslui, pentru a veni în sprijinul semenilor.

Polițiști vasluieni, împreună cu polițiști de frontieră, au răspuns chemării celor aflați în nevoie. Prin exemplul nostru dorim să încurajăm cât mai mulți oameni să doneze sânge pentru a salva vieți. De asemenea, persoanelor care au suferit, ca urmare a îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV 2  și care s-au vindecat, le adresăm rugămintea să doneze plasmă! Doar împreună, uniți, vom putea depăși aceste vremuri fără precedent pe care le traversăm și doar respectând toate măsurile impuse de autorități, pentru prevenirea răspandirii virusului Sars Cov 2, putem reveni la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Polițiștii vasluieni vor participa și în perioada următoare la acțiuni similare, pentru a trece cu bine cu toții, împreună, peste aceste momente de încercare! Ne adresăm vouă și vă rugăm să-i ajutați și pe cei care duc în aceste zile crunta bătălie de a rămâne în viață. O oră din viața dumneavoastră poate salva o altă viață”, a precizat inspectorul de poliție Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ultimele Știri
Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here