Polițistul Artene, haiduc și la serviciu și acasă: ordin de protecție pentru familia sa!

CERCETAT… Agentul de poliție Cristian Alexandru Artene este cercetat în mai multe dosare fiind acuzat de purtare abuzivă, pentru omisiunea sesizării unei fapte penale, luare de mită și abuz în serviciu.

UPDATE ORA 10.00: IPJ Vaslui a trimis în această dimineață o precizare referitor la cazul polițistului din comuna Voinești, care, în urma scandalului iscat în familia sa, a primit ordin de interdicție de la judecătorii bârlădeni, la solicitarea soției sale. Iată punctul de vedere al IPJ Vaslui:

„În urma apariției în spațiul public a unui material de presă, cu privire la un polițist din cadrul Postului de Poliție Voinești, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele:

La data de 7 aprilie 2021, ora 23.26, Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către un bărbat de 50 de ani, din Bârlad, cu privire la faptul că, ginerele său, un bărbat de 24 de ani, din Vaslui, ar fi provocat scandal la domiciliul fiicei sale (27 de ani din Bârlad, soția persoanei indicate în sesizare) și l-ar fi amenințat atât pe el cât și pe aceasta. În cauză, a fost deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Totodată, soția bărbatului indicat în sesizare, nu a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva acestuia.

Ulterior, în data de 12 aprilie 2021, Judecătoria Bârlad a emis un ordin de protecție față de barbatul de 24 de ani, pentru o perioadă de 6 luni. Încă de la momentul sesizării, la nivelul IPJ Vaslui a fost declanșată procedura cercetării prealabile, în vederea constatării existenței sau inexistenței de abateri disciplinare prevăzute de Statutul Polițistului.”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

INCREDIBIL… Soția unui polițist certat cu legea, dar și cu bunele moravuri s-a adresat instanței, după ce ar fi fost agresată în repetate rânduri de soțul său, agent de poliție la Voinești. Aceasta a solicitat ordin de protecție pentru ea și copil, împotriva agentului agresiv. Instanța Judecatoriei Bârlad i-a admis solicitarea soției și i-a interzis polițistului să se mai apropie la mai puțin de o sută de metri de ea și de copilul lor,timp de 6 luni. Polițistul este o figură cunoscută cititorilor, întrucât anterior a mai avut derapaje de răsunet. De exemplu, anul trecut în luna mai, agentul Cristian Artene și-a făcut selfie la locul de muncă cu un bărbat căzut la podea și încătușat cu mâinile la spate, acum fiind cercetat pentru purtare abuzivă.  În 2019, agentul a ajuns în atenția presei după ce ofițerii Directiei Generale Anticorupție i-au perchiziționat domiciliul, în căutare de probe, privind o serie de acuzații grave de corupție. Polițistul a fost cercetat pentru omisiunea sesizării unei fapte penale, luare de mită și abuz în serviciu. Nu știm ce măsuri s-au luat în cazurile semnalate din anii anteriori, însă acum, judecătorii bârlădeni au decis ca agentul Artene să fie scos 6 luni din locuință și i-au interzis orice apropiere de soție și copil.

Un agent din cadrul Postului de Poliție Voinești, Cristian Alexandru Artene, de 25 de ani, a primit pe 12 aprilie ordin de restricție, emis de Judecătoria Bârlad, la solicitarea soției sale. Aceasta este de la începutul lunii martie în divorț cu soțul ei, agentul de poliție Artene Cristian Alexandru, dosarul lor fiind pe rolul instanței bârlădene. Femeia locuiește la părinții săi în Bârlad, unde, din câte am aflat, agentul de poliție are și el domiciliul. Motivul ordinului de protecție emis de judecători ar fi acela că agentul de poliție a venit acasă la Bârlad, unde locuiește soția cu copilul minor și s-a dus în beci, cu câțiva lăutari, unde s-au pus pe chefuit! De aici a ieșit scandal între el și socrul său, care a dat afară lăutarii din casa sa. Scandalul a fost unul destul de violent, dacă soția polițistului a solicitat ordin de protecție, prin care acesta să fie îndepărtat de ea și copil, polițistul fiind cel mai probabil agresiv cu soția și socrul său.

Judecătorii, nemiloși cu polițistul agresor!

„Instanța admite cererea pentru emiterea ordinului de protectie formulatăde reclamanta A.-P. A.-C., în nume propriu și în calitate de reprezentant legal al minorului A. A. A., în contradictoriu cu pârâtul Artene Cristian Alexandru. Emite prezentul Ordin de protecție, prin care, pentru o perioadă de 6 luni, dispune față de pârâtul Artene Cristian Alexandru următoarele: – obligă pârâtul să păstreze distanța de minim 100 m față de victimele A-P A-C și A. A. A.; – obligă pârâtul să păstreze distanta de minim 100 m fată de domiciliul victimelor …; – interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic prin corespondentă sau în orice alt mod cu victimele. Pune în vedere pârâtului Artene Cristian Alexandru căîncălcarea măsurilor prevăzute de prezentul ordin constituie infracțiunea de nerespectare a hotărârilor judecătorești și se pedepsește cu închisoarea. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la pronunțare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Bârlad. Executorie de drept, fără somatie sau fără trecerea vreunui termen și obligatorie și pentru persoanele protejate prin intermediul său. Încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Prezentul ordin se va comunica către Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui – Politia Bârlad.”, este setința dată de judecătorii bârlădeni. Care judecători nu ar fi luat o astfel de decizie dacă probele din dosar nu ar fi fost „beton”!

IPJ Vaslui, fără reacție la faptele agentului, care fac de râs haina de polițist!

Un lucru este strigător la cer: la cine să apeleze femeile agresate din raza Postului de Poliție Voinești, dacă sunt bătute și agresate de soți, dacă polițistul pus să asigure respectarea legii este la rândul său agresorul familiei sale? Am solicitat un răspuns superiorilor agentului Cristian Alexandru Artene, referitor la acest caz, însă nu am primit.

CITIȚI ȘI: https://www.vremeanoua.ro/900-de-euro-sa-puna-smecherul-artene-o-vorba-buna-la-traseu/

https://www.vremeanoua.ro/umilintele-agentului-artene-in-postul-de-politie-selfie-uri-cu-persoane-incatusate-cazute-la-pamant/

https://www.vremeanoua.ro/pus-pe-combinatii-un-politist-vasluian-alearga-dupa-hoti-sa-imparta-prada-cu-ei/

 
3 COMENTARII

  1. Nu e singurul politist care are ordin de restrictie. Si politistul de la Ivanesti are ordin de restrictie si nu e zmeu nici Fat frumos, e vai de mama lui.

  2. Individul ăsta este un monstru, este înfiorătoare imaginea cu omul întins pe podea. Atâta umilință de la un nemernic, este descalificant un asemenea comportament. Lăsând la o parte că face de râs haina de polițist la modul că o batjocorește complet, mă uimește că până la vârsta asta, atât de tânăr, este atât de agresiv, atâtea fapte sunt prea multe. Derapajele astea nu au justificare, este un sociopat, care se folosește de haina de polițist pentru a se comporta ca un delincvent oarecare, crezând că îl apără și scuză haina precum un paravan. Nu este normal că noi în spațiul public să vedem asemenea imagini, nu in sensul de a fi ascunse, dar sa nu se întâmple, nu așa ar trebui să se desfășoare o anchetă. Omul ăla ar fi putut muri acolo întins pe podea și insul ăsta își făcea selfie să își arate cat este el de puternic…Mă dezgustă și este păcat, că ar trebui sa ne simțim apărați, nu sa ni se facă frica.

  3. sint doua variante : ori ia intrat serviciu in singe,,, ori voia sa faca dragoste politienesca si acasa >
    dar multi politisti raman fara femei… ca de a cedat una … cred ca toate stau intinse la rind si lasa naibii si familia si soata si copii… asta e…
    Siii citi cu functii ca el???????

LĂSAȚI UN MESAJ