spot_img
31.6 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Politistul dealer de droguri, probleme dupã gratii

- Advertisement -

LIBER… Tribunalul Botoșani a aprobat cererea de liberare conditionatã a lui Cristian Danu, politistul care a dezvoltat în comuna Deleni din judetul Vaslui un adevãrat laborator de droguri. Condamnat, în anul 2020, la o pedeapsã de 6 ani si 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri, fostul adjunct al sefului de post din Rãducãneni a avut viatã grea în puscãrie, fiind implicat în conflicte violente cu alti detinuti. Pentru cã s-a bãtut cu alti colegi de celulã, prima cerere de liberare conditionatã depusã de Cristian Danu a fost respinsã de instantã.

Condamnat, pe 5 iunie 2020, la o pedeapsã de 6 ani si 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri, Cristian Danu respirã, din nou, aerul libertãtii, dupã ce a fost liberat conditionat la sfârsitul sãptãmânii trecute. Decizia a fost luatã de Tribunalul Botosani care a constatat cã fostul politist si-a ispãsit douã treimi din pedeapsã si poate fi liberat conditionat. Cristian Danu nu a avut o viatã usoarã în puscãrie, probabil si din cauza serviciului pe care l-a avut înainte de a fi trimis dupã gratii. Acesta s-a bãtut cu ceilalti detinuti, motiv pentru care, în luna iunie a acestui an, Judecãtoria Botosani a respins prima cerere de liberare depusã de fostul politist. ‘’Petentul a executat 2/3 din pedeapsã, conform art. 100 alin. 1 din Codul penal actual, însã prin executarea fractiei obligatorii de pedeapsã acesta a dobândit vocatie la acordarea liberãrii conditionate si nu un drept automat de a fi liberat conditionat. Este adevãrat cã persoana condamnatã a fost recompensatã doar de 18 ori, însã instanta retine cã persoana condamnatã a fost si sanctionatã disciplinar o datã pentru o sanctiune disciplinarã foarte gravã (lovire detinut)’’, se aratã în sentinta Judecãtoriei Botosani.

Plantatia de la Deleni

Danu a fost prins în flagrant de colegii sãi din politie dupã ce a receptionat un colet cu droguri pe care le comanda din strãinãtate. Ar fi vorba în primul rând de 100 de coprimate de Methylenedioxymetarnfetamine (MDMA) introduse în tarã în luna octombrie 2018. De asemenea, în cursul lunii ianuarie 2019 a comandat, on-line, din Belgia, cantitatea de 168,7 grame de Ketaminã, drog de risc, care a fost introdusã în tarã în data de 21.01.2019.  A reusit sã transporte aceastã cantitate de ketaminã circa 500 metri, pânã la autoturismul personal, fiind prins în flagrant de politistii de la brigada de combatere a drogurilor. În primãvara anului 2018, împreunã cu complicele sãu, Gheorghe Râpã, a înfiintat în satul Deleni din judetul Vaslui o culturã de cannabis pe care a îngrijit-o si recoltat-o personal. Iubita lui Danu, Diana Lãcrãmioara Muntean i-a fost de asemenea complice. Aceasta a fost condamnatã la pedeapsa de 3 ani si 5 luni închisoare în 2019 si a fost liberatã conditionat pe 22 martie 2021 de Judecãtoria Gherla.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.