Pomenire cu… amor: femeie prinsã în fapt si stâlcitã în bãtaie de fiu!

AGRESIV... Si-a bãgat mama în spital, dupã ce a prins-o în pat cu vãrul tatãlui, la pomenirea de 40 de zile

I-A SÃRIT MUSTARUL… O femeie din comuna Feresti a ajuns la spital dupã ce a fost victima unei agresiuni sãvârsite chiar de fiul ei. Tânãrul si-a iesit din minti dupã ce si-a surprins mama în pat cu vãrul tatãlui sãu. Si mai de neacceptat pentru agresor a fost faptul cã episodul amoros s-a consumat în ziua când acesta i-a fãcut praznicul de 40 de zile tatãlui sãu. “Poate n-ar fi trebuit sã o bat, dar mi-am piedut mintile când am vãzut-o cu ãla cãlare peste ea, chiar în patul în care tata a murit. Am tras-o de sub el, iar în momentul ãla s-a lovit cu gura de sobã. I-am mai dat douã picioare sãnãtoase si poate l-as fi bãtut si pe el dacã nu apuca sã fugã. Oricum, o are promisã si el, nu scapã. Nu le-a pãsat cã tata murise de putin timp. Mãcar de s-ar fi dus în altã parte, sã nu-i vãd eu, sã nu stiu ce le poate pielea. Acum mama e la spital, dar nu are nimic, a fost si sora mea si a vorbit cu ea, a fost si fratele meu. Probabil o tin cât mai mult pentru a-mi schimba mie încadrarea. Dacã mã ajutã Dumnezeu sã trec cu bine peste hopul ãsta, îmi iau sotia si plec din tarã, nu vreau sã mai stau sub acelasi acoperis cu maicã-mea, cã numai prostii face”, ne-a declarat Dãnut Halmaci, tânãrul care si-a agresat mama. În acest caz, politistii au întocmit dosar penal pentru violentã în familie, însã femeia refuzã sã depunã plângere împotriva fiului ei, ceea ce ar atrage clasarea cauzei.

În ciuda încercãrilor unora de a prezenta judetul doar în imagini frumoase, care sã ne facã mândri cã apartinem acestor locuri, Vasluiul rãmâne un izvor nesecat de întâmplãri si cazuri care dau peste cap orice gândire normalã, orice rânduialã fireascã a lucrurilor. Un astfel de caz s-a petrecut zilele trecute, mai exact vinerea trecutã, în comuna Feresti, acolo unde o femeie a fost victima unei agresiuni din partea fiului. Despre pãrinti bãtuti de copii s-au mai scris zeci, poate sute de articole, astfel cã subiecte de genul nu prea mai miscã pe nimeni. Au devenit un fel de banalitate pentru noi si din pãcate si pentru autoritãti. Numai cã povestea lui Dãnut Halmaci este putin mai diferitã. Tânãrul în vârstã de 23 de ani n-ar fi recurs la acest gest dacã nu si-ar fi surprins mama culcându-se cu un alt bãrbat. Nu cu un oarecare, nu cu un vecin, ci chiar cu vãrul tatãlui sãu. Iar idila nu s-a consumat oricând, ci chiar în ziua când Dãnut i-a fãcut praznicul de 40 de zile tatãlui sãu, rãpus de cancer în urmã cu o lunã. ” Suntem sase frati la pãrinti, trei fete si trei bãieti, dar tata a fost cel care a avut grijã de noi. S-a ocupat tot timpul sã nu ne lipseascã nimic, atât cât a putut el sã ne ofere. De asta si noi am fost mai apropiati de el. A murit dupã ce s-a luptat cu cancerul la plãmâni. Într-o perioadã îsi revenise, dar l-a rãpus o boalã la stomac. Pastilele pe care le lua pentru cancer erau foarte puternice. Alea i-au fãcut felul”, ne povesteste, cu lacrimi în ochi, Dãnut Halmaci.

“Niciun câine nu vine la cãtea dacã ea nu ridicã coada”

Bãrbatul regretã cã si-a bãtut mama, dar spune cã aceasta nu ar fi ajuns în spital, dacã în toatã povestea nu ar fi intervenit un frate de-al lui, care urmãreste sã devinã proprietar pe casã. ” Acum regret ce am fãcut, poate n-ar fi trebuit sã o bat, dar mi-am piedut mintile când am vãzut-o cu ãla cãlare peste ea, chiar în patul în care tata a murit. Când i-am vãzut, am tras-o de sub el, iar în momentul ãla s-a lovit cu gura de sobã. I-am mai dat douã picioare sãnãtoase, recunosc, si poate l-as bãtut si pe el dacã nu apuca sã fugã. Oricum, o are promisã si el, nu scapã. Nu le-a pãsat nici cã tata murise de putin timp, nici cã o fãceau pe patul lui de moarte. Pe mine asta m-a durut cel mai mult. Mãcar de s-ar fi dus în altã parte, sã nu-i vãd eu, sã nu stiu ce le poate pielea. De vinã e si el, dar eu cred cã nu s-ar fi ajuns aici dacã ea n-ar fi vrut. Pe la noi prin sat circulã o vorbã, niciun câine nu vine la cãtea dacã ea nu ridicã coada. Acum e la spital la Vaslui, dar nu are nimic grav. A fost o sora si a vorbit cu ea, a fost si un frate. Probabil o tin cât mai mult pentru a-mi schimba mie încadrarea. Totul mi se trage de la un frate mai mare, care îmi vrea rãul. Pentru cã eu am bãtut-o vineri, iar la spital a fost dusã duminicã, chiar de fratele meu. Dupã ce a dus-o pe ea la spital, s-a întors acasã si mi-a luat tot ce aveam prin curte, chiar si gãinile. El vrea ca eu sã plec, sã rãmânã el stãpân aici, de asta a si dus-o la spital. Dacã mã ajutã Dumnezeu sã trec cu bine peste hopul ãsta, îmi iau sotia si plec din tarã, nu vreau sã mai stau sub acelasi acoperis cu maicã-mea, cã numai prostii face. Doi-trei ani mã duc sã muncesc în strãinãtate, cã am mai fost. Câstig niste bani si vin sã-mi construiesc casa mea, sã nu mai am de-a face cu ea”, ne-a mai declarat Dãnut Halmaci.

Victima refuzã sã depunã plângere

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, în acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de violentã în familie. “Am fost sesizati de cãtre spital, duminicã, despre faptul cã o femeie în vârstã de 50 de ani din Feresti a fost victima unei agresiuni. A fost indicat si un posibil agresor. Am vrut sã emitem un ordin de protectie însã victima a refuzat. Femeia nu doreste sã depunã plângere. În acest caz a fost întocmit dosar penal de violentã în familie sub aspectul lovirii. Dacã victima va refuza în continuare sã depunã plângere, cel mai probabil dosarul va fi clasat” ne-a declarat reprezentantul IPJ Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ