spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Porți deschise într-un studio foto din Vaslui: Octavian Badiu îi învață pe copii să facă poze corecte cu telefonul

- Advertisement -
INVITAȚI… Primii 15 vasluieni, care au apăsat butonul “participă” pe pagina de Facebook a evenimentului, au fost acceptați, iar duminică, 28 mai, sunt așteptați în studioul fotografului Octavian Badiu.

FOTO… Eveniment inedit în municipiul Vaslui. Fotograful Octavian Badiu deschide porțile studioului său pentru a-i învăța pe copii să facă fotografii frumoase cu telefonul mobil. Pentru că numărul celor care și-au arătat intenția de a participa a depășit cu mult așteptările fotografului, acesta a anunțat că va mai organiza astfel de evenimente. “Nu mă așteptam să fie atât de multă lume interesată, mulți părinți și-au înscris copiii, însă eu am spus de la început că locurile sunt limitate: 15 copii, însoțiți fiecare de câte un părinte. Am un studio destul de mare, însă atunci când sunt mai multe persoane, e mai greu să menții o ordine a lucrurilor, iar eu îmi doresc să fie o întâlnire cu adevărat constructivă, să învețe ceva, nu doar să ne distrăm. Le-am pregătit deja mai multe surprize, momentan nu le divulg, însă sunt convins că vor fi extrem de încântați”, a spus fotograful Octavian Badiu.

Ideea evenimentului a pornit de la o realitate constatată de fotograf: “Sunt și eu părinte și am văzut că nu prea se organizează evenimente pentru copii, evenimente la care ei să fie în centrul atenției. În plus, îmi place să lucrez cu ei. Am avut, de-a lungul timpului, mai multe ședințe foto cu copii, iar inocența și spontaneitatea pe care le găsești la ei sunt fascinante. Îmi doresc să îi învăț să creeze fotografii corecte cu ajutorul telefonului și nu numai. Vom invita modele copii, chiar și modele adulți pentru o sesiune foto. Îmi doresc să cunoască atmosfera unui studio foto și să le oferim o experiență de neuitat. Astfel, vor fi câteva momente atractive îmbinate cu puțină teorie despre detalii fotografice, dar vom face fotografii cu fiecare participant pentru a memora momentul”, a povestit Octavian Badiu.

Octavian Badiu: poate prin evenimente de acest tip, dedicate copiilor, descoperim niște artiști”

Primii 15 vasluieni, care au apăsat butonul “participă” pe pagina de Facebook a evenimentului, au fost acceptați, iar duminică, 28 mai, sunt așteptați în studioul fotografului Octavian Badiu. “M-am bucurat să văd cîți părinți sunt interesați ca ai lor copii să descopere acest domeniu. Am promis că voi repeta acest tip de eveniment și mă voi ține de cuvânt, pentru că îmi doresc să încurajez fotografia în rândul vasluienilor. Nu știu cât de apreciată este, probabil că mai puțin decât merită, însă, trepat, eu sper ca oamenii să învețe să se bucure de fotografie mai mult decât o fac în prezent sau, cel puțin, să aibă mai multe amintiri păstrate prin fotografii. Și, cine știe, poate prin evenimente de acest tip, dedicate copiilor, descoperim niște artiști. Iar dacă nu îi descoperim, măcar îi învățăm să folosească telefonul într-un mod constructiv, nu doar pentru jocuri sau desene animate”, a povestit fotograful vasluian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri