spot_img
22.5 C
Vaslui
30-mai-2023

Porti deschise la Zmeurisul Coasta Neagului : vasluienii au mâncat pe saturate si si-au cules singuri fructele preferate (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -

ORIGINALITATE…O actiune ineditã s-a desfãsurat la Zmeurisul Coasta Neagului. Familia Ciobanu din Vaslui a invitat iubitorii de fructe sãnãtoase la fermã, unde natura îsi face magia si îndulceste murele si zmeura pe gustul tuturor pofticiosilor. Oamenii au ales cu mâna lor ce li s-a pãrut mai frumos si mai copt si au beneficiat de un pret redus. Vizitatorii au umplut rând pe rând caserolele si s-au înfruptat pe sãturate din productia bogatã de anul acesta. De la mic la mare vasluienii au venit si s-au bucurat de comorile naturii si de o zi frumoasã petrecutã în naturã.

Din nevoie se nasc cele mai creative idei, iar asta ne-o demonstreazã Andreea Ciobanu, proprietara Zmeurisului Coasta Neagului. În momentul în care s-a confruntat cu lipsa mâinii de lucru, acesteia i-a venit în minte o solutie inovatoare, nemaiântâlnitã în zona noastrã, aceea de a invita oamenii sã-si culeagã singuri fructele preferate. Ideea a prins repede în rândul pofticiosilor care vor sã mãnânce sãnãtos si delicios, astfel cã vasluienii au dat nãvalã la ferma familiei, dornici sã culeagã cu propriile mâini roadele naturii. „Am venit sã culegem mure si zmeurã. Chiar dacã puteam sã le cumpãr direct de la piatã, alta e când le culegi personal. Asa le luãm si la un pret convenabil. Alegi cu mâna ta ce e mai frumos, ce e mai copt. În acelasi timp, ai ocazia sã iesi si la aer alãturi de familie”, a explicat o vizitatoare. „Le luãm acasã pentru copii, nepoti. Le face sotia toate dulciurile, eu fac zmeuratã, ca pentru cei bãtrâni”, a povestit sotul acesteia.”Am venit sã mâncãm fructe sãnãtoase pe sãturate, deci în primul rând, pentru mâncat. Pe urmã, dacã mai avem dispozitie, mai luãm si acasã ceva. Vrem sã petrecem câteva ore plãcute în aer liber si sã promovãm zmeurisul.Si asa se spun foarte multe lucruri rele despre Vaslui, sã arãtãm cã avem si lucruri bune”, a spus o altã femeie încântatã de aceastã experientã.

Cum a luat nastere ideea ineditã

Andreea Ciobanu ne-a mãrturisit cã ideea unicatã a apãrut ca o solutie la lipsa fortei de muncã cu care se confrunta. Totusi, ideea a fost una salvatoare, care a atras poate sute de vasluieni curiosi sã vadã cum se desfãsoarã lucrurile. „Ideea ne-a venit când am vãzut cã nu prea avem cu cine sã culegem. Sunt multi doritori care vor sã ne viziteze si ne-am gândit cã ar fi o idee bunã sã-i aducem la noi în fermã sã vadã cum cultivãm, cum culegem, cum muncim, cum le aducem la ei în oras, la scara blocului. Le-am fãcut si o ofertã bunã. Îsi culeg singuri, aleg ce vor si le iau în caserole, cosulete la un pret mult mai mic. Vasluienii au rãspuns foarte bine având în vedere cã este un timp scurt de când am fãcut anuntul. Vin foarte entuziasmati, bucurosi si vin în numãr mare. Vin multe mãmici cu copii. Mai ales pentru cei mici este o experientã frumoasã sã vinã în naturã sã mãnânce si sã se joace. Anul acesta a fost o productie foarte bunã, mai ales la mure. A fost un an ploios, la timpul potrivit. Am irigat si noi si a fost o productie foarte bunã fatã de ceilalti ani. Muncim foarte mult, dar meritã. Dacã as fi sã o iau de la capãt nu stiu dacã as mai îndrãzni sã fac acelasi lucru. Am început din 2014 si a devenit deja o pasiune. Avem ceva ani de experientã în spate si dorim sã continuãm mult timp de acum încolo”, a spus Andreea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.