Postas din Bãlteni, bãtut pentru cã este consilier PSD!

DIASPOREAN FÃRÃ LEGE… Poveste incredibilã, în satul Bãlteni, la doar cinci kilometri de Vaslui. Un postas din acest sat, consilier local PSD, cu peste 20 de ani de vechime în meserie, a fost agresat de cãtre un diasporean, un tânãr de pe aceste meleaguri, venit în vacantã de la Londra. Motivul? Postasul se certase în primãvarã cu tatãl agresorului, fiind jignit si umilit în ultimul hal, doar pentru cã este de la PSD. „Mi-a spus tatãl bãiatului cã suntem niste rahati la PSD, cã luãm banii degeaba de la primãrie, m-a jignit în fel si chip. I-am spus sã se ducã sã-si vadã de treabã. Când a venit fiul sãu, de la Londra, acesta a promis cã se va rãzbuna, asa cã a venit în locatia unde mã aflam si m-a lovit violent, de am stat o sãptãmânã în spital”, explicã postasul. Culmea tupeului, dupã ce l-a lovit violent în fatã pe postas, agresorul s-a internat în spital cu mâna fracturatã (de la violenta loviturii!) spunând medicilor cã s-a lovit în timp ce lucra cu flexul!

Unii vasluieni plecati la muncã în strãinãtate, odatã întorsi acasã, în vacantã, cred cã pot face în România tot ce nu si-ar permite în Marea Britanie sau în alte tãri în care lucreazã. Este cazul unui tânãr de loc din Bãlteni, mutat în Delesti, dupã ce s-a cãsãtorit cu o fatã de acolo si care a lovit atât de violent un postas, încât l-a bãgat în spital. Omul a fost atât de smecher, încât dupã ce l-a lovit pe postas s-a internat la spital, cu mâna fracturatã, spunând s-a lovit în timp ce lucra cu flexul. Ce s-a întâmplat? În primãvarã, postasul din sat, Neculai Savin, se întâlneste cu Aurel Aparaschivei, un localnic. Cei doi se ceartã foarte urât, iar postasul este fãcut albie de porci de Aparaschivei, doar pentru cã este consilier PSD si consãteanul sãu nu suportã pesedistii. Pe 19 august, Ciprian (oamenii spun cã este fiul lui Aurel Aparaschivei, însã prin cãsãtoria cu o fatã din Delesti bãiatul si-a schimbat numele!), parcheazã în fata crâsmei din centrul satului o masinã de Anglia. Tocmai ce venise acasã din Londra, de la muncã, si avea de reglat niste conturi cu postasul. Intrã în crâsmã, conform martorilor oculari, si strigã: „Ce faceti, mãi boschetarilor?”. Merge la o masã, la care postasul discuta cu câtiva localnici si întinde mâna spre lucrãtorul postal. „Era nervos, venise sã-mi dea mie o corectie. Eu nu i-am întins mâna, i-am spus sã se ducã în treaba lui, cã nu vorbesc cu el. M-a înjurat si m-a fãcut în tot felul si a iesit afarã. Când sã plec, la iesire, mã astepta acest golan, acest derbedeu. Mi-a dat o loviturã, de am cãzut la pãmânt. A strigat: „Uãi c…le, eu bat 10 de-al de tine. Te pui cu mine, rahat cu ochi?”, dupã care s-a urcat în masinã si a plecat. Oamenii m-au ridicat de jos, a venit si dl. primar, de m-a dus la spital, îmi curgea sânge din gurã”, spune postasul. Varianta este confirmatã si de edilul comunei, Relu Brasoveanu. „Dl. Savin este postas de peste 20 de ani, nu a jignit pe nimeni. Este consilier PSD, un om foarte implicat. Dupã ce am auzit cã acel bãiat l-a lovit la barul din centru, am mers si l-am dus personal la spital, îi curgea sânge din gurã. Credeam cã are maxilarul fracturat, avea dureri mari. La noi, nu prea se întâmplã lucruri din astea, însã a venit acest bãiat din diaspora, sã-i aplice o corectie postasului. Stiu cã acel tânãr, dupã ce l-a lovit pe postas, s-a internat si el o sãptãmânã în spital, probabil si-a fracturat mâna când l-a lovit pe consilierul PSD, atât de puternicã a fost lovitura”, spune Brasoveanu.

Politia nu a auzit nimic, nu s-a interesat, nu a miscat un deget pânã acum

La o crâsmã din centrul satului, la câteva zeci de metri de sediul de politie, postasul este bãtut atât de tare, încât este internat la spital, cu sânge la gurã. A trecut aproape o lunã de la incident si niciun politist din Bãlteni nu a miscat un deget, nu a schitat vreo intentie, sã se întrebe, mãcar: „Ce s-a petrecut acolo? Cine este vinovatul? Oare, nu se poate ajunge la omor, dacã lucrurile degenereazã?”. Nimic, nimic. Nu le pasã, si gata. „Nu avem nicio plângere depusã la postul de politie. Probabil cã persoana vãtãmatã va depune o plângere în termenul legal”, spune Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Dar, oare, rolul unui politist într-o comunã cu 1.600 de locuitori nu este tocmai de a analiza faptele grave, înainte de a se ajunge la crimã si alte nenorociri? Ba da, însã politistii din mediul rural, cu program 8:00-16:00 nu pot fi deranjati cu bãtãi si internãri în spitale. Ei îsi iau doar salariile si pleacã acasã, într-o comunã în care nu se întâmplã mai nimic, o comunã linistitã, cum este Bãlteniul. Neculai Savin, postasul, spune cã va primi documentele de la spital, în aceastã sãptãmânã, plus certificatul medico-legal, dupã care îi va face plângere bãtãusului. Acelasi bãtãus care, imediat ce îl snopeste pe postas se duce la spital cu mâna lovitã (cel mai probabil, de la forta loviturii aplicate lui Savin), iar acolo spune cã s-a accidentat în timp ce lucra cu flexul. Culmea, stã internat în spital si apare cã el este victima, desi este în mod clar agresorul! O tarã de nimic, în care legile sunt cãlcate în picioare de oricine, fãrã nicio jenã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ