22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Poștașii din județele Moldovei protestează la Vaslui. Directorul general al Poștei Române amenință cu demiterea protestatarilor (VIDEO, FOTO)

PROTEST… După protestele din Piața Victoriei, poștașii și-au mutat protestele în județele din țară. Astfel, la Vaslui, peste 120 de poștași, adunați din județele Moldovei au protestat în fața Palatului Prefecturii. Ca și până acum, sindicaliștii cer majorarea salariilor, condiții decente de muncă și deschiderea către dialogul social al celor aflați în fruntea Poștei Române. Pe de altă parte, directorul general al Companiei amenință cu demiterea poștașilor care au curajul să iasă la proteste, asta fără să țină cont de faptul că o astfel de acțiune ar putea duce la blocarea Poștei Române.

După mai bine de o săptămână de proteste la București, în Piața Victoriei, poștașii și-au mutat acțiunea sindicală în județele din țară. Astfel, centrul municipiului Vaslui a fost ocupat de poștașii veniți din majoritatea județelor din Moldova, aceiași protestatari care și-au cerut drepturile în Capitală. Ca și până acum, sindicaliștii cer salarii majorate, condiții decente de muncă dar și deschiderea către dialogul social a directorul Poștei Române. În schimb, acesta din urmă a trecut la amenințări și a transmis protestatarilor că, dacă vor ieși în stradă, pot să-și depună demisia sau vor fi demiși. Nemulțumirile sindicaliștilor pornesc de la starea avansată de sărăcie a salariaților Poștei Române. Astfel, pentru 17.000 dintre angajați, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din întregul personal, salariul net lunar este sub 1.700 de lei. De asemenea, nemulțumirile sunt legate și de faptul că directorul general al Poștei refuză categoric orice discuție sau negociere legată de creșteri salariale, în ciuda creșterilor constante la combustibili, energie sau alimente. O altă nemulțumire a sindicaliștilor este legată de faptul că introducerea sistemelor automate va duce la reducerea numărului de personal, pe toate categoriile, fie că vorbim de factori poștali, diriginți de potă, oficiante, mai ales că nu s-au pus în discuție, până acum, noi linii de afaceri care să aducă bani suplimentari la bugetul Poștei Române. O altă nemulțumire este legată de faptul că cei aflați acum la conducerea societății au încercat să elimine contractul colectiv de muncă. În opinia sindicaliștilor, acest contract protejează locurile de muncă și drepturile salariaților. “Această inițiativă este cel mai dur atac din ultimii 10 ani lansat de conducere împotriva salariaților. Dintre aceștia, cele mai importante ținte sunt: stabilirea unilaterală a normelor de muncă, aplicarea rezultatelor normării, fără negocierea sindicatului, eliminarea salariilor compensatorii la concediere, minima protecție pe care o mai oferă abgajatorul unui om concediat după zeci de ani de muncă. De asemenea, vorbim aici și de eliminarea sporurilor de continuitate, cumul de funcții sau progrtam fracționat,  de dorința de transformare a sindicatului dintr-un partener de dialog social, în curea de transmisie pentru mesajele managementului”, spun sindicaliștii.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Surpriza! Sunt un,,bețiv ordinar” cu capul limpede care vede lucrurile clar.Scrisorike se aduc la domiciliu că de asta se specifica pe plic adresa nu sa te tuci cu ziua la poștaș să îți dea scrisoarea, factura.Poate vrei și o poza cu Gogonel cum aduce facturile.Ce zici? Interesant să apară în ziar un articol .

  2. HAI CA SE POATE –-DECI SA ZICEM CA SE TREZESTE MUNCITORIMEA –-CRED CA ERA SI TIMPUL DUPA NENOROCIREA SI SCUMPIRILE CARE NE AFECTEAZA PE OAMENII DE RIND –-NU PE PUPINCURISTI SI SLUGI CU BENEFICII CARE LE AU –-EI NU SIMT CA LE MERGE BINE CU GUVERNUL LUI SLUGA DE IOHA ––AL DRACULUI CU MAMA LOR

  3. peste tot e asa. o institutie care ar trebui desfiintata si adusi pakistanezi sa distribuie corespondenta. daca te duci la posta in barlad si vaslui, sunt aceleasi „doamne” cu vechile metehne, lucreaza intr-un ritm de iti vine sa sari peste tejgheaua aia si sa ii iei in suturi. colac peste pupaza, le mai vin si prieteni pe care ii baga in fata. la tara e dezastu, seful isi anagaeaza copiii care duduie de inteligenta sau sunt betivi. arunca corespondenta peste gard la cate unu si daca ai bafta, te suna ala sa vii sa iti plicul.

    • Comentariu sec mergeți doar o luna cu geanta în spate și lucrați cu oamenii în vârstă orbi surzi cu alzaimar. Vă ofer cazare.

  4. Waw! Ce mult muncesc poștașii.La Lipovăț duce corespondenta unul zis Gogonel, de la ajutor social, că diriginta și poștașul( soțul) au afaceri agricole și nu au timp de prostime

    • Mare om mare prost ! Daca au afaceri in agricultura,tu de ce nu mergi la prasit la ei sa-ti iei singur scrisorile ? Stai la crisma si urmaresti pe cel de la ajutor social ? BETIV ORDINAR !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here