spot_imgspot_img
13.4 C
Vaslui
25-apr.-2024

Povestea angajatei care a furat 1 milion de euro din conturile CEC şi i-a donat la biserici. A vrut să se răzbune pe şefi

- Advertisement -

Povestea uneia dintre cele mai spectaculoase escrocherii bancare a mai parcurs o etapă după ce persoana trimisă la închisoare pentru delapidarea unei sume echivalente cu mai mult de 1 milion de euro a fost liberată condiţionat. Este vorba despre scandalul financiar de la Agenţia CEC Bank din oraşul Zlatna, judeţul Alba, izbucnit în august 2016 când mai mulţi deponenţi persoane fizice au constatat că nu mai au niciun un leu în conturile bancare. A urmat o anchetă uriaşă finalizată cu trimiterea la închisoare pentru 5 ani şi 6 luni a unei angajate care ar fi sustras banii, fie din conturile clienţilor fie direct de la aceştia, fără să îi mai depună în conturi.

Elena Meteşan a părăsit Penitenciarul Gherla în luna ianuarie 2021, după ce a ispăşit 4 ani şi 4 luni de închisoare. Aceasta ar trebui să achite băncii suma de 4.227.940 lei şi 235.981 euro, dar magistraţii care au judecat cererea de liberare condiţionată au constatat că nu are niciun venit.

Femeia a executat peste 1.700 de zile de închisoare, iar pentru a putea beneficia de liberare condiţionată, ea trebuia să execute 1.340 de zile.

”Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar. Nu muncit în timpul detenţiei, fiind inaptă. A avut o comportare regulamentară şi a dat dovezi de îndreptare. A fost receptivă la activităţile cultural-educative. Pentru comportarea avută a fost recompensată de 3 ori cu suplimentarea drepturilor. Condamnata execută pedeapsa în regim deschis. Persoana privată de libertate a fost obligată la despăgubiri prin sentinţa de condamnare, adică 4.227.940,06 lei şi 235.981,21 euro dar din acte reiese că aceasta nu are venituri”, se precizează în minita deciziei Judecătoriei Gherla din 15 ianuarie 2021.

Răzbunare pentru condiţiile de muncă  

Bani sustraşi din conturi au fost plătiţi, deja, de către CEC către 168 de clienţi care şi-au pierdut sumele depuse în conturi. Un număr de 129 de clienţi nu au fost despăgubiţi pe motiv că nu deţin documente care să ateste faptul că ar fi avut în cont sumele de bani pe care le-au solicitat. Cea mai mare parte a acestora au acţionat în judecată bancă şi au obţinut în justiţie despăgubirile solicitate. Şi în prezent, la mai bine de patru ani de la scandal, încă mai sunt procese în derulare pe rolul instanţelor din Alba.

Citeste mai mult: adev.ro/qqjbgc

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.