Povestea cumplită a unei mame care a donat organele copilului! Medicii ieșeni au rămas muți când a venit la control cu alt băiat. „Mi-au spus că are ceva plesnit la inimă”

O poveste de viață a impresionat medicii Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași. Au rămas înmărmuriți după ce au aflat prin ce a trecut o mamă care a venit cu fiul ei pentru a primi un transplant de cornee. În urmă cu 16 ani, femeia a ajutat alți copii să primească șansa de a vedea din nou
Rița Atodiresei, o mamă din județul Botoșani, a arătat ce însemnă sacrificiul, dar și puterea de a merge mai departe indiferent de cât de greu a fost încercată de viață. În urmă cu 16 ani, baiatul mai mic a decedat după ce a fost izbit de o mașină pe marginea drumului. Nu a stat pe gânduri atunci când medicii ieșeni au îndemnat-o să doneze organele.
În ciuda durerii suferite după ce a aflat că fiul ei nu mai are nicio șansă, a semnat acordul pentru donarea oganelor, fără să aștepte nimic în schimb. Tot ce și-a dorit a fost să ajute cât mai multe vieți. În acel moment nu și-a imaginat ce avea să urmeze. După exact 40 de zile de la decesul fiului ei a aflat că este însărcinată și că va avea tot un băiețel. Vestea i-a luat parcă o piatră de pe inimă și a reușit să mai uite de griji. Probleme au apărut când baiatul a împlinit 10 ani, iar din cauza unui incident i-a fost afectată grav vederea.
A donat organele fiului de trei ani, care i-a murit în brațe în urma unui accident tragic
Rița Atodiresei era pe acoperișul casei când s-a întâmplat accidentul. Voia să repare o antenă și a trimis băiatul mai mare la vecinii de peste drum. Cel mic era în curtea casei când i-a spus că vrea să plece după fratele mai mare. Deși i-a spus să nu iasă din curte, băiețelul a dispărut imediat și a ieșit direct în stradă. Într-o fracțiune de secundă a fost izbit de o mașină și a ajuns la spital.

„Eu nu aveam un gard bun atunci când s-a întâmplat și a ieșit în stradă. Venea mașina și mi l-a izbit. A decedat la 3 ani și 4 luni, acum 16 ani, când l-a izbit frontal o mașină de pe marginea șanțului. Nu i-a rupt mâna, nu i-a spart capul, nu s-a întâmplat nimic de genul acesta, era conștient, nu era mort. Plângea după ce l-a izbit jos și am ajuns cu el la Spitalul Județean din Botoșani și ne-a trimis la Iași. Medicii mi-au spus acolo că poate așa va avea șanse să scape. În Iași mi-au spus că nu are șanse de a scăpa, dar în schimb mi-au spus că are ceva plesnit la inimă și m-au întrebat dacă sunt de acord să donez corneea și alte organe care mai sunt bune din el și am spus că da”, a povestit Rița Atodiresei, mama băiatului transplantat la Iași.

După 40 de zile de când i-a decedat băiatul mai mic, Rița a aflat că este însărcinată
După ce a decedat băiatul, la fix 40 de zile, a aflat că este însărcinată. Urma să nască tot un băiat, căruia i-a pus numele Ionel. Nu se aștepta la această veste și a fost derutată inițial. Abia după două luni a mers la control și a aflat că e băiat și în momentul acela a simțit că viața i-a revenit total. Acum, femeia crede că primul băiat trăiește prin organele primite de alți copii. …https://www.bzi.ro/povestea-cumplita-a-unei-mame-care-a-donat-organele-copilului-medicii-ieseni-au-ramas-muti-cand-a-venit-la-control-cu-alt-baiat-mi-au-spus-ca-are-ceva-plesnit-la-inima-4155519?utm_source=website&utm_medium=deschideri
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ