Povestea Vrăjitorului din Noua Zeelandă care este plătit de autorități cu peste 10.000 de dolari

În Christchurch, Noua Zeelandă, a vedea un vrăjitor nu este complet neobișnuit. Timp de decenii, orașul a avut un vrăjitor oficial. Născut în Marea Britanie, Ian Brackenbury Channell s-a stabilit în Noua Zeelandă în anii ’70, unde a devenit cunoscut ca Vrăjitorul. Pentru a întări seriozitatea titlului său, acesta deține chiar și un permis de conducere emis de statul neo zeelandez pe numele de “Vrăjitorul”, deși el spune că nu și-a schimbat în mod oficial numele, potrivit CNN.

De-a lungul anilor a devenit omniprezent în oraș. În piața pavată din fața catedralei Christchurch a predicat despre teoriile lui de viață, purtând robe de vrăjitor și a devenit o figură atât de cunoscută încât și-a câștigat o evaluare pe TripAdvisor (patru din cinci stele). Din 1998, a fost plătit cu 16.000 de dolari neo zeelandezi (10.400 de dolari americani) pe an de către Consiliul local al orașului Christchurch pentru “vrăjitorie”.

Acum în vârstă de 87 de ani, Vrăjitorul petrece mai puțin timp în vizorul publicului. Vrea să găsească un succesor și pare să fi găsit unul, în persoana lui Ari Freeman, de 39 de ani, care predă chitară și este omul principal dintr-o trupă de funk psihedelic.

În timp ce el și Freeman stau la o masă în afara unei cafenele, într-o zi însorită, un biciclist de vârstă mijlocie le cere: “Fără vrăji, băieți!”. “Nu putem promite nimic”, glumește Freeman.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/povestea-vrajitorului-din-noua-zeelanda-care-este-platit-de-autoritati-peste-10-000-de-dolari-1350529
NICIUN COMENTARIU