spot_imgspot_img
17.1 C
Vaslui
25-apr.-2024

Poveşti cutremurătoare sub oblăduirea Mitropoliei. Ce a pățit după ce a refuzat avortul

- Advertisement -

Pro Vita consiliază femeile gravide care vor să avorteze din cauza problemelor familiale sau din cauza greutăţilor financiare. Psihoterapeuţii oferă ajutor şi celor care au trecut printr-un avort.

Sute de mame au găsit sprijin la Mitropolie atunci când şi familiile şi prietenii lor au uitat de ele.

Micuţul departament Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iaşilor, înfiinţat la iniţiativa Mitropolitului Teofan, a ajutat din 2011 mamele care ar fi renunţat la sarcină pentru că nu aveau pe nimeni lângă ele, a fost alături de familiile numeroase aflate în dificultate şi a oferit sprijin şi ajutor femeilor care trec prin traumele post avort.

„Noi nu suntem un departament care militează împotriva avortului, deşi, având în vedere credinţa noastră, nu îl susţinem sub nicio formă. Noi propovăduim viaţa şi asta încercăm să apărăm”, explică părintele Cosmin Brînză, cel care se ocupă de o bună parte dintre proiectele departamentului.

Departamentul Pro Vita este locul în care mamele, indiferent de religia lor, de statutul social sau motivele pentru care au ajuns în dificultate găsesc atât sprijinul moral de care au nevoie, dar şi de sprijin financiar sau de ajutor juridic dacă situaţia o cere.

După cum explică părintele Cosmin, sunt acolo pentru a încerca să îmbunătăţească viaţa celor aflaţi în dificultate, caz cu caz, chiar dacă uneori pare că lupta nu se termină niciodată.

Mame care ajută mame

La micuţul departament de lângă Mitropolie am ajuns după ce unul dintre psihoterapeuţii Pro Vita a publicat fotografii din cadrul unei vizite la cinci mame care au primit pachete cu alimente, mame care au primit sprijin încă de când copilul lor era doar cât un bob de mazăre.

„Noi încercăm să le explicăm mamelor trauma prin care vor trece atunci când fac avort. Noi susţinem viaţa şi de aceea încercăm să le ajutăm până când viaţa lor intră pe făgaşul normal şi se pot descurca singure“, explică părintele Cosmin.

De aceea, atunci când vorbeşte de şedinţele de consiliere, explică faptul că viitoarele mame au posibilitatea să vorbească cu mame care au avortat, cu mame care au păstrat copiii, cu femei care nu pot avea copii, dar şi cu psihoterapeuţi sau medici. Aşa pot lua cea mai bună decizie atât pentru ele, dar şi pentru viitorul copil.

Primul caz al departamentului, o studentă în anul I rămasă gravidă şi scoasă afară de familie

Părintele Cosmin Brînză explică faptul că a întâlnit zeci de situaţii, dar în majoritatea cazurilor femeile nu doresc avortul. Au nevoie însă de sprijin, de cineva care să le asculte, cineva care să le ofere şi care să le asigure că vor fi lângă ele necondiţionat.

„Multe dintre cele care ajung la noi se tem de ce spune lumea din jur, de reacţia familiei sau pentru că se simt părăsite pentru că tatăl dispare imediat ce află de sarcină“, afirmă preotul. ….https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/povesti-cutremuratoare-sub-obladuirea-mitropoliei-ce-a-patit-dupa-ce-a-refuzat-avortul–261393.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.