Preasfintitul Ignatie, Episcopul Husilor, mesaj transant pentru “lichelele de meserie” din mediul online!

PS Ignatie, Episcopul Hușilor

FÃRÃ MENAJAMENTE… “Cine provoacã o nedreptate moralã în lumea virtualã, a internetului, sã nu îsi închipuie cã în propria familie sau la locul de muncã va fi ca un înger. Tot fiarã va fi”, a spus Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, în omilia transmisã la finele uneia din slujbele de sfintire, sãvârsite recent, în zona Husului. Mesajul sãu se îndreaptã nemijlocit cãtre aceia care, fãrã scrupule si fãrã constiintã, se folosesc de mediul virtual pentru a minti, a calomnia si a inventa pe seama celor pe care, de cele mai multe ori, nici nu-i cunosc personal. Ierarhul Husilor pune astfel degetul pe o ranã a multor oameni cumsecade, care au trãit amãrãciunea jignirilor din mediul online, pe care, desi ar fi putut sã le ducã pe masa instantei de judecatã, le-au lãsat, totusi, în buna rânduialã a Celui de Sus.

„În general, noi suntem captati si ne atrage atentia nedreptatea socialã. Prea putin amendãm sau suntem atenti la nedreptatea moralã pe care ne-o poate provoca cineva. Din nefericire, în lumea în care trãim, ne facem nedreptãti morale, devenim rãutãciosi, atât în spatiul virtual, în media scrisã cât si unii altora, la serviciu sau în familie. Noi însine nu stim ce înseamnã iertarea. Omul care nu stie sã ierte îsi transformã viata si devine un mare profesionist al nedreptãtii morale. Nedreptãteste permanent. Nu conteazã dacã ceea ce spune este adevãrat sau fals. De cele mai multe ori profereazã minciuni, calomnii. Inventeazã. Nu cunoaste omul, dar lanseazã bârfele. Nu se fundamenteazã pe nimic si nu are niciun argument”, a spus Ierarhul.

Aviz amatorilor! Preasfintitul Ignatie: “Nu Dumnezeu este cel care pedepseste, ci nedreptatea se va întoarce ca un bumerang si îl va zdrobi pe autorul ei”

“Acest tip de nedreptate moralã se întâlneste, în general, în spatiul virtual, la rubrica comentarii. Gãsim acolo tipologia de oameni care sunt profesionisti ai nedreptãtii morale. Ciopârtesc si maculeazã identitatea unui om gândind cã, dacã ei nu sunt identificati, dacã sunt anonimi, fapta lor nu are niciun fel de repercursiuni si gravitate moralã. Se însealã! Toate nedreptãtile morale pe care le provocãm celor din jur – cu atât mai mult cu cât ele sunt mai nefundamentate si nu au nicio legãturã cu viata omului, cu personalitatea lui – îsi vor cere tributul. Nu Dumnezeu este cel care pedepseste, ci nedreptatea se va întoarce ca un bumerang si îl va zdrobi pe autorul ei. Nicio nedreptate moralã nu rãmâne nerãsplãtitã. Cu atât mai mult cu cât în chip meschin, cu un suflet murdar, rãutãcios, pur si simplu se murdãreste un om nevinovat”, a spus Ierarhul Husilor.  

Cei care îsi batjocoresc semenii în mediul online, mintind si inventând, sunt “lichele de meserie”!  

“Dumnezeu nu îngãduie nedreptatea moralã. Ea ne transformã, fãrã sã ne dãm seama, din oameni, în fiare. Cine provoacã o nedreptate moralã în lumea virtualã, a internetului, sã nu îsi închipuie cã în propria familie sau la locul de muncã va fi ca un înger. Tot fiarã va fi. Profesând tot timpul «meseria» de lichea, inevitabil se va metamorfoza, iar rãutatea lui va avea o înrâurire asupra întregii lui vieti. Va suferi si el, si cei din jur. Un om rãu este un om chinuit, un om cu sufletul urât, care îi chinuie inclusiv pe cei din jur, pe care îi iubeste. Atitudinea de a provoca nedreptate moralã devine ca un reflex si ajunge sã nedreptãteascã si pe cei din familie si din jur. Oamenii care fac nedreptãti morale sunt oameni mici la suflet, care au în mâinile lor puterea. Sã ne fereascã Dumnezeu de omul mic la suflet cãruia i se dã si puterea. Devine «diavol» cu chip de om. Pentru el, esentialul este sã multiplice mizeria, sã o rãspândeascã”, a spus Preasfintitul Ignatie, Episcopul Husilor.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ