O nuntã ca în povesti si doi tineri frumosi
În jur de 200.000 de lei a strâns proaspãta familie Andrei si Marcela Ramona Puicã, sâmbãtã, drept cadouri de drum nou, la cel mai important eveniment din viata tânãrului cuplu, o nuntã plãnuitã în cele mai mici detalii. Prefectul judetului, tânãrul Andrei Puicã, a spus „adio” vietii de burlac si a decis sã se aseze la casa lui, alãturi de o femeie frumoasã, cu care va împãrti totul, de acum înainte. Andrei Puicã si Marcela Ramona Baciu au mers în fata altarului, unde au slujit 12 preoti, urmãriti cu mare atentie de trei perechi de nasi. Desi au fost anuntate patru perechi de nasi, din nefericire, una s-a pierdut pe drum, dar acest amãnunt nici nu a fost observat. Cununia religioasã a tânãrului prefect si a sotiei sale a fost organizatã la mãnãstirea Bujoreni, într-o locatie de vis. O duzinã de porumbei albi a consfintit uniunea celor doi tineri, iar petrecerea a avut loc la restaurantul Classic, din Vaslui, în prezenta a peste 400 de persoane, care s-au distrat de minune. Fiecare familie a lãsat, în medie, în jur de 1.000 de lei pe masã, dar au fost si multi prieteni de-ai prefectului care au dorit sã contribuie mai substantial la fericirea tinerei familii. Au fost si surprize muzicale, dacã luãm în calcul cã Provincialii au venit sã încânte mesenii de la nunta prefectului, care au servit cu multã plãcere bucatele gãtite excelent pentru aceastã ocazie de bucãtarii restaurantului Classic.
Prefectul Andrei Puicã a intrat în rândul familistilor, de sâmbãtã, alegând sã-si uneascã destinele cu o frumoasã functionarã de la Curtea de Conturi, cu care trãieste o frumoasã poveste de dragoste. Într-un decor de poveste, la mãnãstirea Bujoreni, tânãrul prefect i-a jurat credintã viitoarei sotii. Mireasa, îmbrãcatã într-o suberbã rochie albã adusã de la Bruxelles, a avut parte de o ceremonie mai specialã. Un sobor de 12 preoti au oficiat cununia religioasã, mai ales cã cuplul proaspãt unit de Dumnezeu va avea trei perechi de pãrinti spirituali. Desi initial se anuntau patru perechi de nasi, Ana si Martin Birchall, nu au mai ajuns la eveniment. Nici seara, la petrecere, nu au fost vãzuti. Din surse am aflat cã sotul deputatei PSD a trebuit sã plece urgent la Londra, cu afaceri, iar Ana Birchall a preferat sã lipseascã, decât sã ajungã singurã la eveniment. Inedit a fost cã, dupã terminarea slujbei, cuplul proaspãt cãsãtorit a dat drumul unei duzini de porumbei, semn al puritãtii si linistei cãsniciei.
Jumãtatea tânãrului prefect este din Vaslui, dar lucreazã în Capitalã, la Curtea de Conturi
Cine este femeia care i-a furat inima prefectului judetului? Marcela Ramona Baciu, proaspãta doamnã Puicã, este din Vaslui, dar lucreazã în Bucuresti, la Curtea de Conturi. Cei doi s-au cunoscut în perioada cât Puicã a lucrat, în capitalã, la Ministerul Afacerilor Interne. Au pãstrat legãtura de iubire si când Andrei s-a întors ca prefect, la Vaslui, iar acum sunt soti, cu acte în regulã. Ca nasi, doar Carmen si Ionut Carp sunt vasluieni, restul au venit din Bucuresti. Alin si Dasiana Tucudean si Lucian si Ramona Nicoleta Lambru sunt colegi de partid ai prefectul, având functii în Guvern. Alin Iulian Tucmean este secretar de stat la Ministerul Sãnãtii, iar Lucian Lambru a fost pe vremuri coleg cu Puicã la Ministerul Afacerilor Interne, iar în prezent lucreazã la Ministerul lui Dragnea. Cât despre nasii vasluieni, acestia sunt prieteni apropiati ai prefectului. Cu Ionut Carp si Vali Caragatã, prefectul a format nucleul de bazã cu care a fondat la Vaslui Clubul Lions. Dacã ne referim la nuntã, trebuie sã spunem cã petrecerea a adunat, sub sigla restaurantului Classic, în jur de 400 de persoane. Au fost prezenti multi functionari din administratia publicã localã, primari, dar si colegi de-ai lui Puicã de la Colegiul National de Apãrare. La nuntã a cântat celebra formatie din Focsani, Provincialii, iar de la petrecere nu avea cum sã lipseascã Ansamblul Trandafir de la Moldova din Husi. Bucatele au fost stropite cu un vin adus special de la Averesti. În materie de vinuri, prefectul nu avea cum sã se încurce. Este o traditie a familiei sale, tatãl sãu a fost multi ani director la Vidisamp. Aflat în convalescentã, dupã o interventie chirurgicalã, acesta a fost prezent inclusiv la cununia civilã, desi medicii i-au recomandat sã fie prudent. Ca si la nunta viceprimarului Dragos Cazacu, cu o sãptãmânã înainte, la capitolul bãuturi, senzatia serii a fost barmanul Ricã, care a fãcut fatã cu brio cuplurilor cu staif venite de la Bucuresti. Cocktailurile sale au fost savurate de doamnele bine îmbrãcate, dar si de tinerii pretentiosi din Vaslui. Atmosfera generalã a fost una de vis. Petrecãretii nici nu au simtit când s-a fãcut dimineatã.
Predica pãrintelui Calistrat, de la mãnãstirea Bujoreni: „Mã bucur pentru cei doi tineri frumosi”
Se poate spune cã nunta prefectului a fost una dintre cele mai frumoase pe care le-a vãzut Vasluiul. A avut de toate: cavaleri si domnisoare de onoare, copii frumosi care au dus trena rochiei miresei, 12 preoti care au oficiat cununia religioasã, trei perechi de nasi, porumbei albi care si-au luat zborul ca semn al statorniciei cuplului, un numãr record de invitati si, de ce nu, o mireasã care rivalizeazã la titlul „Cea mai frumoasã mireasã a anului”, dansuri populare. Cât priveste petrecerea, a fost una foarte reusitã. Reteta show-ului perfect a fost asiguratã de Provincialii, iar inserarea momentului celor de la Trandafir de la Moldova în program a dus la originalitatea nuntii. Bucatele, au spus invitatii, au fost pe mãsurã, dar si vinul unul deosebit. Una peste alta, se poate spune cã nunta prefectului a fost una reusitã, de bun gust si cu momente de neuitat. Cã nu-i de colo sã ai patru perechi de nasi si sã te trezesti cu prezenta doar a trei. Pentru final, iatã si predica rostitã de pãrintele Calistrat, la momentul oficierii slujbei religioase: „Eu mã bucur cã am putut sã fiu aici, sã oficiez cãsãtoria dintre acesti doi tineri frumosi. Mã bucur de douã ori: pentru mânãstire si pentru Dumnezeu. Pentru mânãstire, cã au ales acest lãcas, pe care l-au vãzut, l-au împodobit si l-au ajutat, si apoi pentru faptul cã au ales ca înaintea lui Dumnezeu si a Sfântului Altar sã-si uneascã destinul si nu cum este în ziua de azi moda, pe malul unui lac, în pãdure, pe dealuri, printre flori, prin copaci, în aer, întorcându-ne din nou în epoca primitivã, mai jos decât Adam si Eva, uitând cã noi avem altare de jertfã si Dumnezeu a poruncit oamenilor ca primul lucru pe care sã-l facã sã fie altarul si jertfa cãtre Dumnezeu. Întradevãr, în acest sfânt lãcas, în care cãlcãm si este încãrcat de 400 de ani de istorie, avem oase de sfinti si de aceea în acest loc istoria are si o încãrcãturã spiritualã. De aceea Sf. Ion ne-a spus cã pasii lui Dumnezeu trosnesc de istorie, dar are si o încãrcãturã contemporanã, prin faptul cã toti cetãtenii orasului Bârlad, judetului Vaslui si a întregii Moldove, care au îndrãgit acest lãcas vin aici sã se roage cu plãcere la Dumnezeu. Sã tineti minte trei lucruri de bazã: cununia este indisolubilã ca si botezul. Încercati sã tineti aceasta indisolubilã, sã fiti o familie vrednicã si oriunde veti fi sã nu uitati locul unde ati devenit sot si sotie, la fel ca Adam si Eva, când la fel gândeau, la fel grãiau, la fel munceau, la fel se rugau. De astãzi începe vremea lui doi în unul: nu mai sunt douã minti, nu mai sunt douã voi, nu mai sunt douã firi ci doar una: sotul si sotia lui. Sã nu uitati cã Dumnezeu este cu dumneavoastrã! Credinta în Hristos are 2000 de ani si rãmâne piatra de temelie si de încercare a oricãrui credincios. Dumnezeu sã vã întãreascã în vecii vecilor! Amin!”.