23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Premianti care mananca o felie de paine cu margarina

COLAPS… Se încheie anul si, greu de crezut, dar 2011 vine cu multe incertitudini pentru copiii ocrotiti în centrul „Star of Hope” din Husi! În ciuda deselor apeluri publice, fãcute asupra nevoilor cu care se confruntã institutia, rãmasã de o vreme fãrã sustinãtori importanti, afectati de criza, centrul husean încã nu stie dacã va mai avea bani cu care sã îsi plãteascã pe viitor mãcar utilitãtile, fãrã a mai pune la socotealã o masã caldã pentru cei mici.

„Este adevãrat cã nu stim dacã în 2011 vom mai putea face fatã cheltuielilor! Avem acesti 30 de copii din familii care nu le pot asigura mai nimic si nu stim cum ne vom descurca cu ei. Am fost la Primãrie si am vorbit cu domnul primar, întrebând dacã ne va mai aproba bugetul lunar ca pânã acum si dânsul ne-a spus cã nu stie cum va face sã ne ajute. Îl credem. Mereu ne-a ajutat, chiar si în nume personal. Nu stim ce va fi. Era vorba despre 4000 de lei lunar, dar nu mai cerem atât. Ne-am multumit si cu mai putin, numai sã fie câtiva bani cu care sã ne acoperim cheltuielile minime mãcar”, a pecizat Zamfira Rotaru, lucrãtor social.

„Sponsorii, dacã ar vedea copiii care mãnâncã doar câte o felie de pâine cu margarinã pe zi, dar iau premii I, i-ar ajuta”!

LA MILA SPONSORILOR În lipsa unui buget alocat, celor de la „Star of Hope” nu le rãmâne decât nãdejdea în sponsori. „Stiu cã sunt oameni care vor sã facã bine, care au posibilitãti. În Husi existã multe suflete omenoase. I-am ruga mult pe cei care cred în acest fel de protectie socialã, sã ne viziteze centrul. Sã vadã copiii care, desi mãnâncã uneori pe zi doar o felie de pâine cu margarinã, au note cu care i-au premii I. Dacã vor avea rãbdare sã asculte cum spun ei poezii, cum povestesc despre viata lor, atunci noi suntem sigure cã vor fi alãturi de ei. Bugetul la Legea 34 nu ni s-a aprobat pe 2011, dacã nu vom primi nici alocatia pentru masa caldã de pânã acum, nu stiu care va fi viitorul”, a mai spus Zamfira Rotaru.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here