8 C
Vaslui
08-dec.-2022

Premiantii Olimpiadei de Fizicã, faza localã

- Advertisement -

CÂSTIGÃTORI… Vasluiul, Bârladul si Husul si-au desemnat reprezentatii pentru Olimpiada de Fizicã, faza judeteanã. Sute de elevi au sustinut sâmbãtã, 16 ianuarie, prima probã a competitiei scolare. În functie de nivelul de vârstã si pregãtire didacticã, acestia au explicat si au rezolvat probleme ce tin de opticã, electricitate, magnetism sau termodinamicã. Cele mai multe premii au revenit elevilor din învãtãmântul gimnazial, unde s-a putut observa un interes special si o concurentã foarte mare. În rândul elevilor de liceu, numãrul premiantilor a fost cu mult mai mic, observându-se cu usurintã cã cei mai multi provin de la liceele considerate cele mai bune în fiecare municipiu al judetului Vaslui: Colegiul National “Ghoerghe Rosca Codreanu”din Bârlad, Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi si Liceul “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui.

Olimpiada Nationalã de Fizicã, organizatã anul trecut în judetul Vaslui, a deschis apetitul elevilor vasluieni pentru stiinta care studiazã elementele componente ale Universului si interactiunile dintre ele. Sute de elevi din Vaslui, Bârlad si Husi au participat, sâmbãtã, la faza localã a Olimpiadei de Fizicã. Cei mai interesati de competitie s-au dovedit a fi cei din clasele VI-VIII, care au primit si cele mai multe premii, împãrtite între mai multe scoli. Nu acelasi lucru s-a observat si în învãtãmântul liceal, acolo unde premiile au revenit aproape în totalitate unui singur liceu din fiecare municipiu. Astfel, de departe s-a putut observa cã cei mai buni elevi la fizicã sunt la Liceul “Mihail Kogãlniceanu” din Vaslui, Colegiul National “Ghoerghe Rosca Codreanu”din Bârlad si Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi. În rândurile urmãtoare, redãm clasamentul premiantilor la Olimpiada de Fizicã, faza localã, în cele trei municipii.

Premianti Vaslui

La Olimpiada de Fizicã, faza localã, clasa a VI-a – au câstigat locul I urmãtorii elevi : Bogos Andrei, de la Liceul “Mihail Kogãlniceanu (LMK), Alexandru Norina-Stefani, de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita”, Dimofte Teodora-Marina, Papuc Stefan, de la LMK Vaslui; locul II – Timofticiuc Iosif, de la LMK Vaslui, si locul III – Mocãnasu Ciprian si Tãmãsanu Alexandra, de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu”, dar si Vãleanu Ecaterina, de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita”. La clasa a VII-a, locul I a fost ocupat de Sava Constantin Alin, de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita”, Albescu Ruxandra si Diaconu Dragos, de la LMK Vaslui, dar si Dragoslav Andreea, de la Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene”. Acestia au fost urmati de Iordan Andrei, de la Scoala Gimnazialã “Vasile Alecsandri”, Ungureanu Vlad, de la LMK Vaslui si Hordilã Rãzvan Adrian, de la Liceul “Stefan cel Mare” Codãesti, care au ocupat locul II, dar si de Rusu Robert, de la Scoala Gimnazialã “Mihai David” Negresti, Trifan Robert, de la Scoala Gimnazialã “Stefan cel Mare” si Duluman Andrada de la LMK Vaslui, care au ocupat locul III. La clasa a VIII-a, numãrul premiantilor s-a diminuat cu mult: premiul I – Butnaru Angel, de la Scoala Gimnazialã “Mihai David” Negresti, premiul II – Lupascu Miruna Stefania, de la Scoala Gimnazialã “Constantin Parfene” , premiul III – Sofia Dragos, de la Scoala Gimnazialã “Elena Cuza”. La liceu, podiumurile au fost ocupate aproape în unanimitate de elevii Liceului “Mihail Kogãniceanu”: clasa a IX-a – Bordeianu Andrei (premiul I), Agafitei Stefana Andreea (premiul II), Rãdutã Andrei (premiul III); clasa a X-a – Tãnasã Vasile (premiul I), Mirciu Diana Elena (premiul II), Cîrlescu Robert (premiul III) si Honcu Rãzvan (premiul III), de la Liceul “Stefan Procopiu”; clasa a XI-a – Matei Teodora si Palanici Bogdan (premiul I); clasa a XII-a – Tudorache Mãdãlina (premiul I).

Premianti Bârlad

La clasa a VI-a, Resmeritã Matei, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”, a câstigat locul I, fiind urmat de cei care au ocupat locul II: Stoleriu Ana, Cosma Georgen si Croitoru Cosmin de la aceeasi scoalã, dar si de Rosca Lucian Andrei de la Scoala Gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici”, Codreanu Maria Cãtãlina, de la Scoala Gimnazialã “G. Tutoveanu”, Popa Ana Maria Stefana, de la Scoala Gimnazialã “M. C. Epureanu”, si David Vlãdut, de la Scoala Gimnazialã “G. Tutoveanu”. Locul III a fost ocupat de urmãtorii elevi: Popa Cosmin Ionut si Ignat, de la Scoala Gimnazialã “M. C. Epureanu”, Foiea Erika, Diaconu Andrei si Apostol Diana, de la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu, Puscasu Ruxandra, de la Scoala Gimnazialã “Episcop Iacov Antonovici”, si Coman Andrei, de la Scoala Gimnazialã Nr. 1. Zorleni. La clasa a VII-a, podiumul a fost ocupat de trei elevi ai Scolii Gimnaziale “G. Tutoveanu”: Mircea Bianca, Sîrbu Dragos si Nanu Ana Maria. De asemenea, aceeasi scoalã a desemnat si singura câstigãtoare a locului I, la clasa a VIII-a: Lipsa Rodica. La liceu, elevii Colegiului National “Gheorghe Rosca Codreanu” au ocupat toate podiumurile la toate clasele. Astfel, la clasa a IX-a, câstigãtori sunt Stoian Cãtãlin (premiul I), Apostu Alexandru (premiul II), Ghilasi Emanuela (premiul III) si Rusu Georgeana (premiul III). La clasa a X-a, podiumul a fost ocupat de Odobesteanu Alexandru (premiul I), Perju Toni (premiul I), Ouatu Andrei (premiul II), Anghelutã Raluca (premiul II) si Diaconescu Miruna (premiul III). Ceilalti câstigãtori sunt Onose Elena (premiul I) si Boto Bogdan (premiul II), de la clasa a XI-a, si Onose Vlad (premiul I), de la clasa a XII-a.

Premianti Husi

La clasa a VI-a, podiumul a fost ocupat de Silimon Delia (premiul I), de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” Husi, Petrea Adelina (premiul II), de la Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu”, Mihãitã Tudor, Cristea Alexandru si Ionescu Dragos (premiul III), de la Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi, Gavriloaia Mircea-Stefan (premiul III), de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu”, si Tãbuscã Cristian Stefan (premiul III), de la Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu”. La clasa a VII-a, premiul I a fost câstigat de Antohi Traian, de la Scoala Gimnazialã Lunca Banului, premiul II – Florea Andreea, de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” din Husi, si Iancu Rãducu Valentin, de la Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu”, iar premiul III – Parvana Vlad Stefan, de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” din Husi. La clasa a VIII-a, Patras Iustin, de la Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi, a luat locul I, Blãnaru Radu, de la aceeasi scoalã, locul II, iar Lãzãscu Maria, de la Scoala Gimnazialã “Anastasie Panu” din Husi, locul III. La liceu, de la Colegiul National “Cuza Vodã” din Husi vin toti câstigãtorii: clasa a IX-a – Iosub Andrei (premiul I), Mihu Marcel (premiul II), Idriceanu Georgiana (premiul III); clasa a X-a – Sîrbu Tudor Octavian (premiul I). Patras Anton Fabian (premiul II), Arsene Elena (premiul III); clasa a XI-a – Palade Thomas (premiul I)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.