spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
03-dec.-2023

Premierã dupã premierã la Teatrul „V.I.Popa” Bârlad!!

- Advertisement -

ÎNCÃ UNA … TARE! Actorii Teatrului V.I.Popa din Bârlad vã asteptã la „Orchestra Titanic”, de Hristo Boicev, pe 11 februarie, de la 18.30. Spectacolul, cu un joc actoricesc de exceptie este iubit si cerut de publicul bârlãdean! Sâmbãtã, 13 februarie, veti putea vedea o a treia premierã din aceastã stagiune, cu un public restrâns, capacitatea fiind redusã cu 30%, dar cu mai multe spectacole. „Dacã 2020 ne-a schimbat ritmul vietii (sper cã nu iremediabil), ne-a schimbat si ritmul în care ne întâlneam cu ceea ce numim, cu mare drag si emotie, Premierã! Unul dupã altul s-au succedat spectacolele „Un tramvai numit dorintã”, de Tennessee Williams si „Downway”, de Oleg Bogaev. Acum a venit rândul unei alte premiere”, anuntã cu entuziasm Teodora Spânu, secretarul literar al Teatrului V.I.Popa din Bârlad.

Sâmbãtã, 13 februarie, are lor premiera comediei „Slugã la doi stãpâni”, de Carlo Goldoni, la ora 18,30. Va fi cu veselie, cu multã culoare si dinamism.

„Sunteti gata sã hohotiti? Haideti la teatru si-o sã descoperiti cum ajungi sã servesti doi stãpâni în acelasi timp, câtã vreme va trece pânã-si vor da seama stãpânii, dar, mai ales, ce se va întâmpla, când vor afla”, anunta publicul Teodora Spânu.

Douã perechi de îndrãgostiti si un servitor ager si plin de initiativã, dar mereu flãmând, pentru care un stãpân în plus înseamnã o cinã în plus. Dar dacã unul dintre stãpâni este femeie? Înruditã cu commedia dell’arte prin situatii si intrigã, piesa „Slugã la doi stãpâni” propune tipuri mai bine individualizate si mai diversificate, dintre care cel mai plin de culoare este Truffaldino, cel care înnoadã si deznoadã firele încâlcite ale actiunii. Doi nobili venetieni, Doctorul Lombardo si negustorul Pantalone de Bisognosi pun la cale cãsãtoria copiilor lor, Clarice si Silvio. Înainte de nuntã, însã, îsi face aparitia fostul logodnic al Claricei, despre care se crezuse cã a murit într-o încãierare. În realitate, logodnicul este Beatrice care, în travesti, îsi cautã cu disperare iubitul, pe Florindo Aretusi din Torino. Între cei doi logodnici îsi va desfãsura Truffaldino stratagemele ingenioase. De-a lungul celor 10 tablouri, el reuseste sã ducã la bun sfârsit sarcinile impuse de cei doi stãpâni, fiind maestru în arta de a tâlcui vrute si nevrute. Actiunea ce se desfãsoarã într-un ritm ametitor, cu dialoguri vii, qui-pro-quo-uri si mult umor, culmineazã cu un happy-end desãvãrsit, care prefigureazã nu mai putin de trei nunti, cãci fiecare si-a (re)gãsit sufletul pereche: Clarice-Silvio, Beatrice-Florindo, Truffaldino-Smeraldina.

Distributia este una foarte interesantã: Clarice: Oana Florea; Smeraldina: Irina Cocea Beatrice: Diana Hatmanu; Truffaldino: Alex Savu; Doctorul Lombardi: Sorin Ghiorghe; Florindo: Lucian Arhire; Silvio: Simon Salcã jr; Brighella: George Sobolevschi; Pantalone: Cristian Todicã. Regia: Bogdan Husanu, Scenografia: Sandu Maftei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.