12.5 C
Vaslui
05-oct.-2022

Premierã în judet: Husul, asfaltat în totalitate!

- Advertisement -

Municipiul Husi intrã în Europa

EUROPENI Ieri, cei 33.000 de locuitori ai Husului au primit o veste bunã. Pe lângã cele 112 strãzi care vor fi asfaltate în acest an cu bani de la UE, la Bucuresti, s-a aprobat un nou proiect, prin care alte 24 de strãzi vor fi asfaltate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale si Turismului (MDRT), prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Astfel, Husul devine primul oras din judet care va fi asfaltat în totalitate, rãmânând de asfaltat doar câteva strãzi în cartierele mai noi ale orasului. Primarul municipiului, Ioan Ciupilan, a primit vestea chiar de ziua sa, la avizarea de la minister fiind prezent si deputatul Dan Marian, presedintele organizatiei judetene PDL. Conducerea Comisiei Tehnico-Economice din cadrul ministerului a aprobat proiectul Husului, iar în maxim o lunã de zile se va putea trece la licitatiile de proiectare si executie a lucrãrii.

De ziua sa, ieri, primarul Ciupilan a primit o veste excelentã. Edilul Husului a mers la Comisia Tehnico-Economicã din cadrul MRDT, pentru a sustine proiectul de asfaltare a încã 24 de strãzi, în jur de 15 kilometri, în valoare de aproape trei milioane de euro. Fiindcã era ziua sa, oficialii de la minister i-au fãcut o favoare si l-au lãsat sã intre primul la audieri, desi la usã asteptau în jur de 5- de primari din toatã tara, cu proiecte similare. La audieri, Ciupilan a fost sustinut de deputatul Dan Marian, liderul PDL Vaslui, cel care face echipã cu Ioan Ciupilan, pentru modernizarea Husului. Dupã 10-15 minute, oficialii de la MDRT au aprobat proiectul municipiului Husi, spre marea multumire a primarului Ciupilan. Odatã trecutã aceastã fazã, pentru municipalitate urmeazã faza licitatiilor de proiectare si executie, care ar putea avea loc undeva la finele lunii aprilie, a spus primarul Ioan Ciupilan. “Mã bucur cã s-a aprobat acest proiect tocmai într-o zi specialã pentru mine, ziua mea de nastere. Am reusit, prin aprobarea acestui proiect, sã trecem la modernizare aproape toate strãzile din oras. Ne mai rãmân câteva strãzi, în jur de zece kilometri, în cartierele nou-înfiintate, pe care le vom pietrui, imediat ce vremea ne va permite. Vom încerca sã le asfaltãm si pe acestea, din fonduri proprii, dacã nu vom gãsi alte proiecte”, a mai adãugat primarul Ciupilan. Ar fi o singurã problemã, mai spune Ciupilan: ca firma care a câstigat licitatia la apã-canal în oras sã se tinã de cuvânt si sã facã lucrãrile la timp, pentru a nu bloca actiunile de asfaltare. “Eu nu vreau sã promit vorbe, vreau sã arãt fapte reale celor care m-au votat. Prin aprobarea acestui pachet de 24 de strãzi, pot spune cã mã apropii de ceea ce am promis în campania electoralã”, a precizat primarul Husului.

Probleme la lucrãrile de apã-canal în zona Corni

Primarul Ciupilan spune cã, desi s-au fãcut pasi mari pentru modernizarea cartierului Corni, o zonã destul de populatã, sunt unele rãmâneri în urmã din partea firmei care lucreazã la reabilitarea si modernizarea retelei de apã-canal. “Dupã aproape doi ani de zile, abia s-a ajuns în dreptul bisericii Sfânta Maria. Îmi doresc sã se termine mai repede lucrãrile de la Aquavas, pentru a trece la asfaltare”, a mai precizat Ioan Ciupilan. Asfaltarea majoritãtii strãzilor din Husi va rezolva si o problemã destul de importantã. Pe baza proiectului de modernizare a Drumului European 581, va trebui modernizat si podul din apropierea statiei Petrom, la iesirea spre Vama Albita, unde acum se circulã destul de greu. Primarul Husului spune cã, în conditiile în care se vor asfalta în timp util strãzile din zona acestui pod, se va putea devia circulatia pe acele strãzi, pentru a nu se produce blocaje în trafic.

PROMISIUNE

“Alãturi de primarul Ciupilan, ne-am propus sã modernizãm Husul”

“Îmi fac datoria de deputat al Husului si sprijin în continuare absolut toate proiectele de modernizare ale primarului Ioan Ciupilan, privind modernizarea municipiului Husi, conform angajamentelor pe care mi le-am asumat în campania electoralã. Nu uit nicio clipã cã, alãturi de primarul Ciupilan, ne-am propus sã modernizãm Husul, dupã sloganul “Husul se modernizeazã”. Acum câteva zile, s-a semnat proiectul de 11 milioane de euro, privind planul integrat de dezvoltare urbanã, astãzi (luni, 14 martie, n.r.) s-a semnat proiectul de asfaltare a încã 15 km de drumuri, vor urma proiectele de modernizare a retelelor de apã-canal. Referitor la restul proiectelor pe care primarii din judet le-au pregãtit si promovat, sprijiniti de parlamentarii PDL, acestea sunt în faza de avizare la Comisia Tehnico-Economicã a MDRT, urmând ca, în scurt timp, sã înceapã asfaltarea strãzilor din localitãtile respective. Personal, voi sprijini cu aceeasi putere pe toti primarii care mi-au solicitat ajutorul”, a spus deputatul Dan Marian.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

38 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.