Premieră în România! Nu s-a mai făcut așa ceva până acum. E o investiție colosală

Este premieră în România. Până acum nu s-a mai făcut așa ceva. Decizia momentului vine din partea Ministerului Fondurilor Europene, iar investiția este în valoare de 235 milioane euro, bani europeni.

„În prezent doar aproximativ 30% din gospodării sunt conectate la rețeaua de gaze, scopul asumat de Guvernul României fiind ca peste 80% din casele românilor să beneficieze de acest confort considerat normal în ziua de astăzi. Trebuie să recuperăm anii pierduți până acum! State precum Ungaria sau Polonia au început încă din 2014 acest parcurs cu ajutorul finanțărilor europene. Lansarea la data asumată a ghidului în urma unui complex proces de negociere cu Comisia Europeană început în decembrie 2019, reprezintă deja al doilea pas întreprins de echipa Ministerului Fondurilor Europene”, a explicat ministrul Marcel Boloș reușita echipei ministerului, care va impacta pozitiv calitatea vieții majorității românilor.„Primul pas a fost adoptarea de către Guvernul României a Ordonanței 128 din 31 iulie care prevede ca valoarea Programului național de racordare a populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale va beneficia de o alocare de alte 800 de milioane de euro în perioada de programare 2021-2027. În total, un miliard de euro pentru recuperarea decalajelor față de alte țări europene”. 

Când pot fi depuse proiectele

Totodată, un alt lucru important de știut este că în intervalul 17 august – 17 octombrie 2020 pot depune proiecte Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) care au ca obiect de activitate serviciul de utilitate publică de alimentare cu gaze naturale a populației, dar și autoritățile publice locale (APL) din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, individual, sau în parteneriat cu alte APL. Fiecare proiect va putea avea o valoare maximă de 25 milioane euro. ….https://www.capital.ro/premiera-in-romania-nu-s-a-mai-facut-asa-ceva-pana-acum-e-o-investitie-colosala.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ