33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Preşedinta Ungariei s-a pozat cu borna vopsită în culorile naţionale maghiare pe muntele Piatra Secuiului

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a urcat sâmbătă, 21 mai, pe Piatra Secuiului, muntele de 1130 de metri altitudine din Rimetea. Comuna este singura din Alba unde etnicii maghiari reprezintă peste 90% din populaţie.

Katalin Novak s-a fotografiat cu una din cele două borne de pe munte, vopsită în culorile naţionale maghiare. Piatra Secuiului este o destinaţie turistică foarte cunoscută, bornele de pe culmea montană fiind de zeci de ani în centrul unei dispute între români şi maghiari. Sunt vopsite periodic, fie în culorile naţionale ale României, fie în cele ale Ungariei.

Cu această ocazie, Katalin Novak a prezentat şi o diplomă scrisă în limba maghiară care atestă faptul că a escaladat vârful românesc de 1130 de metri şi transmis mesajul: ”Am ajuns pe vârf, la 1130 metri. M-am simţit bine să fac drumeţii după sărbătoarea comună”.

În prima parte a zilei, preşedinta Ungariei a participat, la Alba Iulia, la sărbătoarea dedicată marcării a 400 de ani de la înfiinţarea de către principele Bethlen Gabor, a Colegiului Reformat din oraş. În Cetatea Alba Iulia a fost dezvelită şi o statuie a fostului principe al Transilvaniei.

Citeste mai mult: adev.ro/rcaa4d

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here