Pretul biletelor la Transurb, ferit de majorãri

PROFIT În ciuda crizei economice si a scumpirii carburantilor, pentru Transurb SA, anul 2010 a fost unul pozitiv, din punct de vedere al încasãrilor. Acest lucru permite ca pretul biletelor sã rãmânã acelasi ca în ultimii doi ani, cel putin pânã în aceastã varã. De mentionat cã, în urmã cu cîtiva ani, societatea de transport mergea de cele mai multe ori în pierdere. O altã veste bunã e cã, odatã cu modernizarea strãzii Stefan cel Mare, vor fi reintroduse troleibuzele pe aceastã rutã, ceea ce va însemna o importantã economie pentru societate si, implicit, pãstrarea tarifelor actuale pentru transportul în comun din municipiul Vaslui!

POZITIV. Transurb SA Vaslui, societatea care asigurã transportul local în municipiul Vaslui, a încheiat anul 2010 cu un profit de circa 40 de milioane de lei vechi. Aceasta în ciuda faptului cã pretul combustibilului a crescut cu circa 30% în decursul anului 2010, iar pretul biletelor si al legitimatiilor de cãlãtorie a rãmas neschimbat. “Majorãrile pretului la carburanti ne afecteazã foarte mult. Societatea consumã cu cele 18 autobuze si 5 microbuze din dotare circa 20 de tone de motorinã lunar, iar o crestere a pretului motorinei cu doar 5 bani la litru înseamnã pentru noi cheltuieli suplimentare de minim 10 milioane de lei lunar. Dacã mai adãugãm si costul în continuã urcare a pieselor de schimb, mai ales pentru autobuzele mai vechi, pentru care gãsim din ce în ce mai rar aceste piese necesare reparatiilor, atunci putem spune cã, pentru noi, a fost o performantã faptul cã am mentinut, la acelasi nivel, pretul la transportul municipal de cãlãtori. Pentru acest an, doar dacã pretul carburantilor va urca prea mult, se va pune problema scumpirii pretului biletelor sau a abonamentelor si asta în nici un caz mai devreme de jumãtatea anului”, a declarat Ileana Daniel, directorul general al Transurb. Trebuie mentionat faptul cã performanta de a încheia anul pe profit este fãcutã în ciuda faptului cã societatea nu a primit nici un ban de la Consiliul Local Vaslui, actionarul majoritar, cu exceptia decontãrii abonamentelor persoanelor vârstnice si elevilor, facilitãti aprobate chiar de consilierii locali.

Se reintroduc troleibuzele

“Pentru Transurb SA, modernizarea principalei artere a municipiului, strada Stefan cel Mare, cu cei 30 de milioane de euro primiti de Primãrie de la Ministerul Dezvoltãrii si Turismului, va fi o adevãratã gurã de oxigen, deoarece, cu o parte din acesti bani, se va prelungi linia existentã de troleibuz pânã la Directia Generalã pentru Protectia Copilului, în capãtul suburbiei Moara Grecilor. Pentru Transurb, reintroducerea troleibuzelor va însemna o importantã economie la buget, mai ales în ceea ce priveste consumul de carburanti. Vechile troleibuze, care au circulat pânã acum 4 – 5 ani, sunt acum în conservare, deci din momentul finalizãrii liniei electrice, ele vor putea fi reintroduse în activitate. Costurile, în cazul în care vom folosi troleibuzele, vor fi mai mici decât în cazul masinilor care folosesc motorinã, ceea ce înseamnã, pentru societatea noastrã, economie la carburanti”, mai declara Ileana Daniel.
3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ