spot_imgspot_img
26 C
Vaslui
29-sept.-2023

Prețul gazelor explodează: vasluienii vor plăti cu 40% mai mult la facturi!

- Advertisement -
PREȚ… Din această toamnă, vasluienii vor plăti cu zeci de lei mai mult pentru fiecare MWh consumat la gaz!

SCUMPIRI… Din această toamnă, vasluienii vor plăti mai mult la gaz. Prețul gazelor naturale a explodat, iar facturile vor fi mai mari cu 40%. Gaz Est a început deja informarea consumatorilor casnici, trimițându-le acestora notificări cu noul preț contractual. Dacă până acum vasluienii plăteau 1,52 lei/m3, respectiv 138,67 lei/MWh, de la 1 octombrie, vor plăti 2,11 lei pentru 1 m3 și 192,56 lei pentru 1 MWh. “Evoluția prețurilor de achiziție a gazelor naturale din ultimele luni a fost și continuă să fie pe o direcție ascendentă accentuată. Practic, în ultimul an, prețul gazelor ca marfă a crescut de mai bine de 4 ori. Din păcate, această situație de pe piața gazelor naturale se va reflecta și la nivelul prețului gazelor consumate de către consumatorii casnici”, se arată într-o informare transmisă de Gaz Est unui consumator casnic. Noul preț va fi valabil în perioada octombrie 2021-martie 2022. “Ulterior acestui termen de valabilitatea, prețul de furnizare se va ajusta în funcție de evoluția pieței gazelor naturale, noul preț fiindu-vă notificat cu cel puțin 30 de zile înainte de data modificării”, mai informează conducerea Gaz Est.

Atât clienții care au trecut cât și cei care nu au trecut în piața concurențială vor avea de plătit facturi mai mari, odată cu expirarea contractelor și înnoirea lor, la prețurile mai mari și în creștere de pe piața gazelor.Creșterile se văd clar în ultimul raport al Institutului Național de Statistică (INS) privind inflația, o inflație în creștere tocmai din cauza creșterilor la energie electrică și gaze. Gazele au avut a doua cea mai mare scumpire de 20,55% în iulie 2021 față de iulie 2020, după ce la energie electrică (24,65%) și în fața celei la combustibili (12,96%) și tutun, țigări (4,95%). Per ansamblu, rata anuală a inflației în luna iulie 2021 a ajuns la 5%, în creștere cu 1,1% față de cea anunțată în iunie. Este de precizat însă că nu sunt obligați să rămână la același furnizor, pe care pot să îl schimbe, gratuit, în condițiile legii, în 21 de zile. În acest sens, consumatorii români au la dispoziție toate ofertele de pe piață în comparatorul de prețuri de pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Gaz Est explică de ce se mărește prețul gazelor naturale: “s-a modificat prețul de achiziție”

În Vaslui, un client care nu și-a ales o ofertă nouă de gaze și a acceptat tacit condițiile de până acum a primit recent o notificare prin care este informat că, începând cu data de 1 octombrie 2021, prețul pentru furnizare gaze naturale va fi modificat, “ca urmare a modificării prețului de achiziție al gazelor naturale precum și a tarifului reglementat de transport aprobat prin ordinul ANRE nr. 32/2021”. Conducerea Gaz Est a explicat că “evoluția prețurilor de achiziție a gazelor naturale din ultimele luni a fost și continuă să fie pe o direcție ascendentă accentuată. Practic, în ultimul an, prețul gazelor ca marfă a crescut de mai bine de 4 ori. Din păcate, această situație de pe piața gazelor naturale se va reflecta și la nivelul prețului gazelor consumate de către consumatorii casnici.După cum știți, în prezent beneficiați de un preț contractual valabil până la data de 30/09/2021. Compania Gaz Est a depus toate eforturile pentru a prelungi cât mai mult valabilitatea unui preț extrem de avantajos pentru clienții săi, un preț care s-a dovedit a fi cel mai bun pe piață în acest sezon cald. Însă, condițiile actuale ale pieței ne impun ca, în următorul sezon rece, să modificăm prețul contractual destinat clienților Gaz Est, ca urmare a contractelor de vânzare încheiate pentru achiziția gazelor naturale furnizate. Societatea Gaz Est a depus toate eforturile pentru a limita cât mai mult impactul acestei inevitabile majorări de preț, prin încheierea unor contracte de achiziție cât mai avantajoase”, se arată în notificarea trimisă de Gaz Est unui consumator.

Vasluienii vor plăti cu 54 lei mai mult pentru fiecare MWh consumat

Din această toamnă, vasluienii vor plăti cu 40% mai mult la gaze naturale. În bani, procentul se “traduce” prin circa 54 lei în plus pentru fiecare MWh consumat. “Noul preț unitar de 2,11 lei/m3, respectiv de 192,56/MWh se va regăsi în actul adițional la contractul pentru furnizarea gazelor naturale în regim concurențial la clienții casnici pe care îl veți primi în luna octombrie 2021. Acest preț se va aplica începând cu data de 01/10/2021, odată cu facturarea consumului de gaze naturale aferent lunii octombrie 2021 și va fi valabil pe toată durata sezonului rece, respectiv în perioada octombrie 2021-martie 2022. Ulterior acestui termen de valabilitatea, prețul de furnizare se va ajusta în funcție de evoluția pieței gazelor naturale, noul preț fiindu-vă notificat cu cel puțin 30 de zile înainte de data modificării”, explică conducerea societății Gaz Est.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

 1. Traiasca PSD, viitorul partid stat incepand cu 2024. Datorita baietasllor astia de la PNL, si USR, in 2024 PSD o sa castige detasat toate alegerile. In ultima perioada baietii de la PNL si USR au dovedit din plin ca sunt complet rupti de realitatile din tara asta. Catu nu stie cat e o paine fiindca nu manaca paine. Valceanu, ministrul finantelor care nu stie cat e salariul minim. Tanti R. Turcan care nu are simtul ridicolului si se lauda cu cresterea de 8 bani a bonului de masa. In ultima perioada s-a abatut o cascada de noroc pur asupra PSD.

 2. Nici eu nu am ales nici un operator
  Am ajutor de caldura am si ajutor social care mi se cuvine de drept am toate bolile
  Nu m-a interesează subiectul

  • Fără supărare, și eu am votat PNL și USR. Dar nu crezi că e cam mult dublarea prețurilor la gaze și electricitate? Sincer acum! Că veniturile au stagnat. În ritmul ăsta va câștiga PSD cu peste 50%. Cîțu e cea mai mare dezamăgire. Cam are dreptate consilierul de la PSD…

   • Are dreptate 100 % prețul de achiziție la ei e același, nu s-a dublat, pe ce criterii o fi făcut scumpirile alea baba Vanga știe guvernul oricum e inexistent

 3. Ținând cont că guvernul Cîțu urmărește exterminarea românilor, nu credeți că ar fi cazul să nu îi mai țineți în brațe???? Cum să permiți aceste majorări în condițiile înghețării veniturilor?

  Conform articolului 4 alineat 2-3 din Legea Concurenței 21/1996 și articolului 72 din OG nr.99/2000, GUVERNUL POATE INTERVENI ȘI PLAFONA PREȚURILE LA ENERGIE ȘI GAZE.

  Dar nu vă așteptați ca acești LĂCHIOȘI AI CORPORAȚIILOR să aplice legea. Pentru ei contează doar ca multinaționalele să facă profituri de miliarde pe spinarea românilor. Nu le pasă de voi! Vă vor morți!

  • Ce face PSD dacă vine? Reduce prețul gazelor și al curentului din pix? Mărește pensiile cu 40% în condițiile în care statul se împrumută acum pentru jumătate din banii pentru pensiile în plată???? Serios? Va vrea guvernul morți când va roagă să vă vaccinați gratuit? Alte țări nu beneficiază de vaccin,vin din țări civilizate ca Elveția și Olanda pentru ca nu au ajuns vaccinul la ei,încă. Si voi păcăliți lumea? Mai și spui ca ești medic, în ce? În prostie crasă? În manipulare a populației?Speriati oamenii degeaba. Eu am ambele facturi la E-on și am plătit aceleași facturi de 3 ani,neschimbate poate doar puțin Dacă am avut eu un consum în luna respectivă. Cum sa fii atât de josnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.