spot_img
spot_img
29.4 C
Vaslui
14-iul.-2025

Prevenirea focarelor de pestã porcinã si reabilitarea punctului de trecere a frontierei Albita, printre realizãrile Prefecturii Vaslui în 2018

- Advertisement -

LA BILANT… Anul 2018 a fost unul destul de zbuciumat pentru autoritãtile locale si judetene. Inundatiile din varã, din sudul judetului, focarele de pestã porcinã au fost doar douã din problemele majore, trecute cu bine de cei din fruntea judetului. În cadrul Consiliului Prefectural de ieri, prefectul Eduard-Andrei Popica a tinut sã multumeascã tuturor celor cu care a colaborat în acest an, pentru binele vasluienilor.

În deschiderea sedintei, reprezentantul Guvernului în teritoriu a tinut sã îi felicite pe sefii de servicii deconcentrate pentru colaborarea din acest an, amintind de faptul cã în cadrul celor 12 sedinte de Colegiu Prefectural din cursul anului 2018 au fost prezentate rapoarte de activitate sau informãri cu privire la situatii punctuale un numãr de 22 de servicii publice deconcentrate. „Prin aceste sedinte ale Colegiului Prefectural am cãutat sã identificãm o serie de solutii pentru prevenirea delictelor în domeniul silvic, am aprobat Planul de actiuni al judetului Vaslui pe anul 2018 pentru realizarea obiectivelor derivate din Programul de Guvernare, au fost prezentate principalele modificãri si completãri ale Codului Fiscal cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018 si modificãrile legislative în domeniul ocupãrii fortei de muncã. Multumesc, pe aceastã cale, tuturor sefilor de deconcentrate, care au rãspuns la cerintele noastre si ne-au oferit toate informatiile necesare”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

Anul 2018 a adus mult-asteptata reabilitare a punctului de trecere a frontierei Albita

Acesta a reamintit faptul cã în acest an, a fãcut toate demersurile legale si a reusit reabilitarea Punctului de Trecere a Frontierei Albita, cea mai importantã poartã spre Europa de Est: „Asta s-a întâmplat în doar o lunã de zile, interval în care cei de la CNAIR au reusit sã reabiliteze peste sapte kilometri de drum national. Amintim aici buna colaborare între Institutia Prefectului, Compania Nationalã de Autostrãzi si ANAF, prin Biroul Vamal Albita”, a mai declarat prefectul. Tot în acest an a fost întrunit de mai multe ori Centrul Local de Combatere a Bolilor, fiind purtate mai multe discutii cu primarii si institutiile deconcentrate, pe tema prevenirii aparitiei focarelor de pestã porcinã. „La nivelul judetului Vaslui nu sunt identificate cazuri de pestã porcinã africanã, iar pentru acest lucru multumim directorului Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Sigurantã Alimentarã”, a completat prefectul. În domeniul situatiilor de urgentã a existat o colaborare excelentã cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã, sectia Drumuri Nationale Bârlad, Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Directia de Sãnãtate Publicã si Serviciul Teritorial al Politiei de Frontierã. „Tot în acest an a existat o colaborare bunã între Institutia Prefectului, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda de Mediu si Consiliul Judetean în gestionarea deseurilor la nivel de judet, prin deschiderea Depozitului ecologic de la Rosiesti. Multumesc pentru implicarea pe parcursul acestui an în marcarea Centenarului Marii Uniri. Evidentiem în mod special Inspectoratul Scolar Judetean, care pe parcursul anului a organizat peste o mie de manifestãri cultural-artistice. Felicitãm institutiile implicate în organizarea Referendumului pentru Familie din zilele de 6 si 7 octombrie, neavând niciun incident major la nivel de judet, procesul de votare desfãsurându-se în bune conditii. Meritã aprecierile noastre si structurile implicate în organizarea Paradei militare de Ziua Nationalã a României”, a mai spus Eduard-Andrei Popica. La final, prefectul judetului Vaslui a multumit structurilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, Consiliului Judetean, parlamentarilor si serviciilor publice deconcentrate pentru buna colaborare pe care au avut-o de-a lungul anului. În partea a doua a Colegiului Prefectural, sefii de deconcentrate au asistat la un spectacol de colinde, oferit de Ansamblul „Izvorasul”, Grupul de folk al Scolii „Mihail Sadoveanu” Vaslui si Grupul „Sf. Mc. Chiriachi” al Episcopiei Husilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.