5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat din portul Odesa

- Advertisement -

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat luni din portul Odesa, conform acordului semnat la Istanbul cu Rusia, a anunţat Ministerul turc al Apărării. Bombardamentele rusești au continuat în Nikolaev și Harkov. Cel puțin doi oameni au murit. Între timp, rușii își repoziționează trupele, mutând o parte dintre acestea în sudul Ucrainei pentru a-și întări pozițiile, anunță ministerul britanic al apărării.

Ucrainenii au recucerit peste 40 de localități din Herson

ACTUALIZARE 16:15 Forțele ucrainene au recucerit peste 40 de așezări în regiunea Herson, în timp ce Kievul încearcă să respingă trupele ruse într-o contraofensivă, a declarat luni guvernatorul local.

Moscova a pus mâna pe aproape tot teritoriul regiunii importante din punct de vedere economic și strategic care se învecinează cu peninsula anexată Crimeea în primele zile ale invaziei sale.

Însă, în ultimele săptămâni, armata ucraineană, întărită de livrările de armament occidental, a căutat să organizeze o contraofensivă în zonă.

Forțele Kievului au efectuat lovituri asupra depozitelor militare rusești și asupra pozițiilor din spatele liniei frontului și au lovit poduri care acționează ca rute cruciale de aprovizionare pentru trupele Moscovei în orașul Herson…https://www.digi24.ro/stiri/externe/prima-nava-incarcata-cu-cereale-ucrainene-a-plecat-din-portul-odesa-2032349

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.