23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Primãria Rebricea, cãlcatã de hoti

JAF Hotii care au prãdat primãria Rebricea au produs mai multe stricãciuni decât pagube materiale. Au plecat cu un aparat foto si o camerã video dupã ce au încercat sã spargã casa de bani cu un topor dar încercarea lor a esuat. Primii care au stiut cã ceva se întâmplã la Primãria Rebricea au fost cei de la firma de pazã Romold care primesc câte 30 de euro lunar numai pentru a monitoriza sistemul de alarmã montat.

DUPA BANI Noapte agitatã la Rebricea, dupã ce firma care monitorizeazã sistemul de pazã instalat la primãrie l-a trezit în mijlocul noptii, pe la 1.45, pe Valericã Radu, primarul comunei vasluiene, cu o veste foarte neplãcutã: sistemul de alarmã s-a declansat. “Dupã ce m-au sunat cei de la firma care monitorizeazã sistemul de alarmã, am sunat si eu la rândul meu paznicul. Nu pot sã-l tin non-stop la muncã nici pe el de aceea, câteodatã, noaptea, nu rãmâne nimeni de pazã. Si asa stã omul câte 10-12 ore si are grijã de centrala termicã. Dacã l-as tine si mai multe ore ar însemna cã-l exploatez, iar situatia financiarã nu-mi permite sã mai angajez încã un om“, spune primarul comunei Rebricea. În urma hotilor a rãmas prãpãd chiar dacã de furat nu au furat mare lucru. Li s-au “lipit“ de mâni o camerã foto, un GPS si o camerã video, fãrã a se atinge de cele 4-5 calculatoare existente sau alte echipamente electronice cu care era dotatã institutia. “Cred cã au cãutat bani. Au mai intrat prin alte birouri si nu au mai luat nimic cu toate cã si acolo existau aparate foto. În schimb au încercat sã forteze casa de bani cu un topor pe care l-au si aruncat dupã ce au vãzut cã nu reusesc sã deschidã casa cu el“, mai spune primarul Valericã Radu.

Hotii au cãutat bani si la Oficiul Postal

ESEC Lipitã de primãrie, nici clãdirea Oficiului Postal Rebricea nu a scãpat de furia hotilor. Chiar dacã doar au devastat ceea ce au gãsit în cale, din clãdirea postei hotii au plecat tot cu buza umflatã mai ales cã nici casa de bani de aici nu s-a lãsat deschisã de ei. Pentru prinderea lor, politistii au apelat chiar si la serviciile unui câine de urmã, special antrenat pentru astfel de cazuri dar care a reusit sã se tinã de urma hotilor pânã în preajma fostei ferme Rebricea. Ieri, la închiderea editiei, cercetãrile încã erau în desfãsurare pentru prinderea hotilor si vã vom tine la curent cu desfãsurarea anchetei în functie de noutãtile care mai apar .

Atac la indigo, la Bunesti-Averesti

Un caz asemãnãtor a avut loc a avut loc în comuna Bunesti Averesti. În noaptea de 23/24 ianuarie 2009, persoane rãmase necunoscute au intat în primãrie si au sustras cinci calculatoare si ceva alimente ce apartineau secrectarei. Si atunci tot sistemul de alarmã a fost “vinovat“ cã hotii au actionat în voie. Mai exact, la Bunesti Averesti, primarul Vasile Tãrãgan avea sistemul de alarmare numai cã nu-l avea si pornit.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here