spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Primarii din județul Vaslui, printre cei mai activi din țară în atragerea de fonduri prin PNDL 1 și 2

- Advertisement -

ABILI… Primarii din județul Vaslui au atras fonduri de 1,3 miliarde de lei în perioada 2013-2021 prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1 și 2, finanțând nu mai puțin de 464 de obiective. Județul nostru ocupă locul trei pe țară, doar Suceava și Iași având mai multe obiective finanțate în perioada menționată. Sumele mari de bani atrase și obiectivele numeroase finanțate nu au asigurat însă și o calitate ridicată a lucrărilor, iar acest lucru se vede azi, în multe comune din județ, unde, spre exemplu rețeaua de apă a fost pusă la punct, însă apa nu a ajuns în casa cetățenilor.

Utilitatea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” este amplu dezbătută în această perioadă. Ruperea coaliției a fost cauzată și de discuția privind oportunitatea continuării acestor tipuri de investiții din bani publici. „Anghel Saligny” este un proiect asumat de premier, finanțat de la bugetul de stat pentru dezvoltatea infrastructurii, în primul rând din mediul rural. Suma alocată ar fi de 50 miliarde de lei. USR PLUS a acuzat că „Anghel Saligny” ar fi un PNDL mascat și a refuzat să îl susțină, ajungându-se la ruperea coaliției.

Cât de util a fost Programul Național de Dezvoltare Locală pentru UAT-urile din județul Vaslui?

În perioada 2013-2021, prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost finanțate obiective din 10 domenii, precum: alimentare apă și canalizare, drumuri comunale și străzi, școli, dar și iluminat public sau realizarea unor unități spitalicești. Alocările pe județe arată că cele mai mici au fost în Ilfov, singurul județ cu sub 500 milioane de lei. Un număr de 15 județe au primit alocări de sub un miliard. Covasna cu 530 milioane sau Harghita cu 643 milioane sunt în coada alocărilor. Puțini bani au fost alocați obiectivelor din Cluj – 861 milioane sau Alba cu 877 milioane lei. Potrivit Newsweek.ro, cei mai mulți bani au fost alocați în: Bihor, Iași, Giurgiu, Neamț, Olt, Satu Mare. Cele mai multe județe au primit alocări situate între un miliard și 1,2 miliarde. Numărul investițiilor pentru care s-au alocat bani variază de la 173 în Brăila și 178 la Brașov până la 482 în Suceava și 462 în Vaslui. Județul nostru a primit în ultimii opt ani 1,377 miliarde de lei pentru dezvoltarea zonei rurale. Azi, majoritatea comunelor din Vaslui au asfalt, au rețea de apă și canal, însă nu puțini sunt cei care pun la îndoială calitatea lucrărilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Pentru ca pe vremea guvernarii PSD, judetul Vaslui era finantat cum se cuvine! Al doilea judet din Romania la repartizarea de fonduri prin PNDL 2, dar na, vasluienii au zis ca e mai frumos cu liberalii si usr-istii, care le-au marit facturile si le-au scazut veniturile…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.