20 C
Vaslui
30-sept.-2022

Primarul a împãrtit sarmale la Zilele Husului! (foto)

- Advertisement -

PLOAIE CU NOROC! “Zilele Husilor” au adus cu ele ploaia mult asteptatã de agricultori si chiar dacã vremea rece a cam încurcat planurile organizatorilor, elementele principale ale evenimentului mult asteptat în “orasul dintre vii” n-au lipsit nici în acest an: muzica bunã, asa-numitul “târg al mesterilor populari”, vinul de Husi si, revelatia sãrbãtorii, sãrmãlutele fierbinti, servite chiar de primarul Ioan Ciupilan.

“Ploaia asta era asteptatã, aduce belsug în agriculturã si nu trebuie sã ne supãrãm cã a venit în aceste zile. De fapt, uite, chiar a si stat, de când ne-am apucat de servit sãrmãlutele “, a spus, râzând, primarul Ioan Ciupilan, în timp ce se pregãtea sã împartã pofticiosilor sarmalele. Traditia acestor delicatese, împãrtite tuturor, adusã la Husi tot de Ciupilan, pare sã fie pe placul localnicilor. Ademeniti de mirosul oalelor cu sarmale în foi de varzã, multi huseni au stat la rând minute în sir pentru a primi o portie. “Sunt foarte gustoase. Si acasã faci sarmale, dar parcã nu ies asa de bune, ca atunci când sunt fãcute în cantitate mare, la cazan, cum spunem noi”, au fost de pãrere husencele. “Nu stiu câte sunt la numãr, dar sper sã ajungã la toti pofticiosii, pentru cã nu poti serba Zilele Husilor fãrã un vin bun, o sãrmãlutã caldã si o muzicã frumoasã. Nu m-am supãrat cã a plouat. Din contrã! Trebuie sã ne bucurãm. Ploaia aduce bogãtie si belsug, nu ai cum sã te superi. Le multumesc foarte mult husenilor pentru cã, în ciuda vremii destul de reci, au luat parte la evenimentele programate”, a spus primarul Ciupilan.

Vinul si sarmalele de Husi – mai tari ca politica!

DE POFTÃ! În multimea dornicã sã guste sarmalele de la Husi, au fost zãriti si liderii judetului, Vasile Mihalache, presedintele CJ, vicepresedintele Corneliu Bichinet, ba chiar si Dumitru Buzatu, cel care, culmea!, ar fi cerut sanctionarea primarului Ciupilan, din motive de…conduitã politicã! Cârcotasii au speculat momentul si au concluzionat cã, oricât de încurcate ar fi cãile politicii, vinul si sãrmãlutele de la Husi… tot câstigã! “N-am gustat încã sarmalele, dar abia astept”, a glumit Dumitru Buzatu.

Vânzare putinã la “Târgul mesterilor populari!

Ploaia însã nu a fost si pe placul negustorilor prezenti la eveniment cu tot felul de obiecte, care mai de care mai colorate. Acestia au îndurat douã zile reci si cu multã ploaie si fãrã vânzarea la care s-ar fi asteptat. Nici standul cu bunãtãti ca în vremea copilãriei (migdale si nuci cu caramel, alvitã sau susan) n-a prea avut musterii. “Foarte slabã vânzarea. Ploaia nu a adus lumea la târg si putini au venit sã cumpere marfã”, s-au plâns comerciantii.

CONTINUAREA

În curând vine si Damigenius!

În cadrul Zilelor Husului din acest an au fost programate si o serie de evenimente culturale si sportive, care au avut succesul asteptat. “A fost o actiune deosebitã la Biblioteca Municipalã <<Mihai Ralea>>, pe 7 octombrie, prilejuitã de comemorarea poetului Ioan Alexandru Anghelus. Apoi, am avut si un eveniment sportiv la care au participat foarte multi copii, un cros organizat pentru ei. Sã nu uitãm cã Toamna Culturalã Huseanã nu s-a încheiat si, pe 21 octombrie, îsi va deschide portile salonul de graficã satiricã <<Damigenius>>, un eveniment cultural emblematic pentru oras“, au spus reprezentantii Primãriei Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.