2.6 C
Vaslui
31-ian.-2023

Primarul Boroș scoate din buget, pentru petrecerile de Crăciun și Anul Nou, aproape 100.000 de lei! (FOTO)

- Advertisement -
BUGET PENTRU PETRECERI… În timp ce străzile Bârladului sunt ca după bombardament, primarul Boroș scoate din bugetul local pentru manifestările culturale din această lună nu mai puțin de 91.700 de lei!

GENEROS CU PETRECERILE… După ce primarul Dumitru Boroș a transformat Bârladul într-un oraș plin de gropi, s-a gândit să îi “îmbuneze” pe criticii săi în luna Decembrie! Astfel, cu largul accept al “aliaților” săi din CLM Bârlad, se alocă din bugetul local pentru manifestările culturale din această lună, nu mai puțin de 91.700 de lei. După ce a transformat bulevardul Epureanu într-o “Deltă” înecată în mâl, iar zeci de străzi sunt “bombardate”, acum, de Sărbători, când bârlădenii stau în frig și își rup picioarele pe străzile și trotuarele făcute praf, Boroș aruncă bani nu numai în câini, ci și pe “cultură”!

Luna decembrie debutează cu festivitățile de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, care pentru bârlădeni au însemnat fix zero! Au fost invitați la ora 12.00, la Monumentul Eroilor de la Cerbul de Aur, acolo unde a avut loc tradiționalul ceremonial militar și religios, urmat de o serie de alocuțiuni susținute de reprezentanți ai autorităților locale și județene. Mai precis, au fost invitați în frig și lapoviță, ca să-i audă pe cei din fruntea orașului cum se laudă cu ce au făcut, în timp ce bârlădenii sunt tot mai nemulțumiți! Dacă s-au plictisit la Monumentul Eroilor ulterior, Cercul Militar Bârlad a găzduit vernisajul expoziției “Tradiția și sacralitatea poporului român”. Unde n-au fost decât cel mult 20 de persoane! Iată care este “planul” cultural care va scoate din bugetul local aproape 100.000 de lei, în timp ce primarul Boroș a dat indicații prețioase directorilor de școli să facă economie la curectul electric și la gaz, pentru căldură, motivând că nu sunt bani la buget! Consilierii locali și-au dat votul pe proiectul inițiat de primarul Boroș și care prevede, printre altele, următoarele:

DOCUMENT: Proiect hotărâre CLM Bârlad – activități culturale luna decembrie 2022

Între 1 și 5 decembrie, la CERCUL MILITAR BÂRLAD, are loc Concurs de șah „Cupa 1 Decembrie”, organizat de Clubul Sportiv de șah „Gheorghe Neștian” din Bârlad, unde s-a alocat un buget de 3.500 lei pentru premierea laureaților

Pe 5 decembrie – la GALERIA DE ARTĂ „N. N. TONITZA” -are loc Expoziția „Colaje de iarnă”, autor Compotecras Anghel Raluca. Invitatul de onoare este pictorul Romeo Antonio Pălie. Bugetul este 700 lei pentru șevalet expoziție, apă, suc, cafea

Pe 10 decembrie, la ACADEMIA BÂRLÂDEANĂ, are loc o lansare de carte a Ioanei Dor (pseudonim literar al învățătoarei Oana Guzgan) – „Logodnă în singurătate”. Invitați: scriitorii Valeriu Stancu, Teodor Pracsiu, Simion Bogdănescu. Bugetul este de 1.500 lei pentru editarea și tipărirea cărții.

Pe 6 decembrie, BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „STROE S. BELLOESCU”, va avea loc, de Ziua Internațională a Voluntariatului, o festivitate de premiere a voluntarilor și aniversarea Clubului de lectură „Prietenii Cărților”, unde bugetul anunțat este de 2.000 lei pentru diplome, trofee, tricouri personalizate, baloane, agende, materiale și servicii publicitare.

Pe 7 decembrie, la „CENTRUL MIHAI EMINESCU”, are loc o întâlnire festivă a Clubului de poezie „Cristian Simionescu”. Invitat: poetul preot Marcel Miron (Huși), iar bugetul este de 2000 lei pentru editare/machetare și tipărire Revista Arheu nr. 18, masă și transport invitați.

Pe 16 decembrie, la BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „STROE S. BELLOESCU” are loc o masă rotundă cu întâlnirea scriitorilor din cadrul Cenaclului Literar „Alexandru Vlahuță” cu scriitorii din cadrul Cenaclului „Vrancea”, unde este prevăzut și aprobat un buget de 1000 lei pentru cheltuieli protocol, diplome, flori, materiale și servicii publicitare.

Pe 18 decembrie, se marchează Ziua Minorităților Naționale din România, unde bugetul este generos: 1.000 lei pentru materiale și servicii publicitare, apă suc, cafea.

În perioada 18 – 22 decembrie au loc SERBĂRILE DE CRĂCIUN ȘI ANUL NOU, cu deschiderea Serbărilor de Crăciun și Anul Nou, care cuprind Spectacole de colinde, datini și obiceiuri susținute de elevi bârlădeni și elevi din comunele limitrofe Bârladului. Bugetul este prevăzut cu 45.000 lei – plăți colaboratori, servicii sceno-tehnice, cadouri elevi, agende, calendare, materiale personalizate, servicii și materiale publicitare.

Pe 20 decembrie, SOCIETATEA DE ȘTIINȚE ISTORICE (FILIALA BÂRLAD) va organiza o lansare de carte, a nemuritoarei profesoare Oltea Rășcanu Gramaticu – „Memoria culturală a Bârladului”, iar primăria cu largul concurs al CLM Bârlad va plăti din buget 4.000 lei pentru editare și tipărirea celor 2 volume (aproximativ 2.000 de pagini)

Pe 22 decembrie, la CIMITIRUL „ETERNITATEA”, de Ziua Revoluției Române, la ora 10.00, va avea loc Ceremonialul militar și religios prilejuit atunci, iar bugetul este de 1.000 lei – coroane flori, cheltuieli protocol.

De REVELION 2023, care are loc de la ora 23.00, se va oferi un program muzical și focuri de artificii, la Monumentul Eroilor Neamului – „Cerbul de aur”. Iar pentru asta, bârlădenii vor „plăti” un buget de 30.000 lei pentru materiale pirotehnice, plăți colaboratori, materiale și servicii publicitare, sonorizare și prestație DJ.

Făcând o socoteală, pentru activitățile culturale ale Bârladului, cu Crăciun, Anul Nou și trei cărți editate și plătite la tipografie, plus „ape”, sucuri, flori, pliante, mese la invitați și publicitate pentru ziariștii angajați la Primărie, care au fiecare câte un site propriu, se scot din buget 91.700 de lei! Adică 917 000 000 de lei vechi. Este pur și simplu o sfidare a bârlădenilor care tremură în casă de frig, făcând economie, în timp ce edilii locali aruncă banii pe activități la care participă ei între ei, singurei, pentru a avea „vizibilitate” politică!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Cat puteti fi de prosti. In 6 luni de cand a venit actualul primar s-a declansat construirea variantei ocolitoare a orasului Barlad. B-dul Epureanu trebuia reconstruit complet, fundatii si instalatii de 60 de ani. In cat timp se puteau face. Nistecomunisti prosti si PSD-ul nu au putut misca o lopata de pamant. Si o proasta ca Cezara traieste din banii lor si scrie prostii. Nu aveti minte nici cat o gaina.

    • Nu mai linge atâta acadeaua! Trebuia să spargă străzile pe rând, nu toate! Mai sugi atâta sevă cu dulceață când iti repari mașina din 2 in 2 luni?

      • bai calule…ai mintea in copita…daca spargea strazile pe rand nici stra stranepotii tai nu mai vedeau orasul gata…dar calul nu vede decat inainte…largeste orizontul ca mori prost.

    • Mai tâmpitele., Întrebă pe Bouros când se vor schimba conductele de apă și canal de pe Epureanu și Parva ,că acum in iciun caz nu se schimbă!. Nu sunt ăștia bani aruncați pe fereastră?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.