Primarul Ciupilan: “viceprimarul Husului va fi de la PSD”

ÎNTREBARE… Primarul Ioan Ciupilan si Consiliul Local au fost validati, iar urmãtorul pas este alegerea viceprimarului municipiului Husi, o functie foarte importantã si râvnitã de aporoape toti consilierii. Primarul Ioan Ciupilan clarificã situatia în privinta partidului care poate emite pretentii în acest caz, spunând rãspicat cã PSD-ul, majoritar prin decizia alegãtorilor, îsi va pune un membru în aceastã functie.

“Prin vointa electoratului, PSD-ul are majoritatea în Consiliul Local, iar viceprimarul va fi de la PSD”, a spus primarul Ioan Ciupilan. În acest caz, situatia e clarã. Unul din cei 11 social-democrati îl va seconda, asadar, în urmãtorul mandat pe primarul Ciupilan: Catargiu Liliana Ecaterina, Boeru Sergiu, Ciupilan Valeriu, Popa Cristinel, Corjinschi Alexandru, Focia Alexandru, Iacob Ioan, Matei Ionel, Matei Gabriela, Patrascu Luiza si Claudiu Romila. Dupã cum se poate observa, în formula alesilor PSD se aflã deja douã variante de fosti viceprimari, care ar putea sã doreascã revenirea la vechea functie, pe fondul experientei accumulate. Este vorba despre viceprimarul din mandatul trecut, inginera Liliana Catargiu, si Ioan Valeriu Ciupilan, care si el a fost viceprimar, în aceeasi formulã, cu primarul Ciupilan.

Liliana Catargiu, un viceprimar cu o activitate bunã! Singura problemã din tot mandatul a fost pe final, cu coronavirusul

Dacã inginera Liliana Catargiu va fi sau nu viceprimar la Husi si în urmãtorul mandat, rãmâne de vãzut, însã, în cei 4 ani în care a fost în aceastã functie, activitatea sa a fost una bunã, pertinentã. Între alte aspecte pozitive, precum buna cooperare cu primarul, este si acela cã, atunci când a condus sedintele de CL, de pildã, a reusit sã aibã o comunicare decentã nu doar cu proprii colegi din PSD, dar si cu cei din opozitie, ceea ce ar fi în spiritul “amoniei” pe care primarul Ciupilan si-o doreste pentru mandatul urmãtor. Necazul însã a lovit pe final de mandat, când viceprimarul Catargiu a adus în Primãrie…infectia cu virusul Sars-Cov- 2. Nu se stie cum, s-a infectat si a descoperit cã are aceastã boalã abia dupã ce a participat la o sedintã de Consiliu, în sala mare a Primãriei, în care se afla destulã lume. Unii au criticat-o dur cã a comis aceastã imprudentã, de a veni la serviciu, desi ar fi putut intui cã ceva nu e în regulã cu sãnãtatea, însã altii i-au luat apãrarea, spunând cã nimeni nu se gândeste cã e bolnav, în lipsa simptomelor. Urmeazã o sedintã prin care consilierii îl vor vota pe cel care urmeazã sã fie viceprimar la Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ