3.3 C
Vaslui
28-nov.-2022

Primarul Vasluiului anuntã: „Facem zid de sprijin, pentru a opri alunecãrile de teren de la cimitirul Eternitatea”

- Advertisement -

URGENTÃ MAXIMÃ… Scandalul mormintelor care o iau la vale în cimitirul Eternitatea, în zona din spatele liceului Ion Mincu, îl face pe primarul Vasile Pavãl sã spunã cã va lua mãsuri pentru a opri alunecarea de teren, în paralel cu gãsirea unei suprafete de teren pentru un nou cimitir. Mormintele din partea de sud, cele care se învecineazã cu liziera de salcâmi si gardul liceului Mincu, au început sã o ia la vale, lucru vizibil cu ochiul liber. Nici mai mult, nici mai putin, mormintele se prãbusesc în râpã, astfel cã este nevoie urgentã de interventia primãriei.„Este o problemã mai veche, care mã preocupã si cãreia caut sã-i gãsesc rezolvare. Ploile din ultimele luni, cu mari cantitãti de apã într-un timp foarte scurt, au condus la alunecãrile de teren din zona cimitirului, dat fiind cã acolo sunt izvoare mari, care contribuie la alunecãrile de teren. De trei ani, am tot observat acest fenomen. Vom încerca sã stabilizãm dealul respectiv, vom cãra material rezultat din demolãri pentru a opri alunecãrile”, afirmã edilul orasului.

„Din pãcate, s-au tãiat si unii salcâmi din zonã, desi am discutat cu proprietarii din zonã sã pãstreze copacii, pentru cã au rol de sustinere a versantului”, afirmã primarul Vasile Pavãl. Un lucru este clar: fãrã acest zid de sprijin, terenul din zona de sud a cimitirului va ceda, iar mormintele se vor prãvãli în hãu. Dar, sã nu uitãm un lucru. Cimitirul Eternitatea din Vaslui este supraaglomerat, conform unor estimãri, aici ar fi îngropati peste 10.000 de vasluieni. Mai este un lucru revoltãtor care se petrece acum la cimitirul din Vaslui. Unii dintre proprietarii de locuri de veci, dornici de îmbogãtire rapidã, fac speculã cu locurile de veci, lucru care îl iritã pe primarul orasului. „Am auzit de cifre inimaginabile, locuri de veci care se tranzactioneazã la valori imense. Am spus si voi încerca sã stopez acest fenomen, pentru cã locurile de veci nu pot fi vândute la valori care te blocheazã, numai când auzi. Sute de milioane (lei vechi, n.r.), cu atât se vând unele locuri de veci, desi am cerut ca acestea sã nu se mai vândã de la o persoanã la alta. Stiu cã este o situatie grea, stiu cã Eternitatea este un cimitir supraaglomerat, însã nu pot fi de acord cu sumele pe care le cer unii detinãtori de locuri de veci, de la persoane aflate în suferintã”, avertizeazã primarul Vasile Pavãl.

„Rugãm vasluienii sã aibã rãbdare, dãm locuri de veci doar în situatii de urgentã maximã”

De câtiva ani, se cautã un nou spatiu pentru un loc de veci în oras, însã nu se gãseste solutia cea mai bunã. Pe zonele de ses, pânza freaticã este la suprafatã, iar în zona de deal sunt alunecãri de terenuri. Plus cã foarte multi proprietari au intrat în posesia terenurilor, chiar si în jurul Vasluiului. „Stiu cã s-au supãrat unii cetãteni pe primãrie, pentru cã nu le-am dat locuri de veci din timp, însã noi urmãrim ca aceste locuri sã ajungã la situatiile de urgentã, cum ar fi cazurile în care unele persoane decedate trebuie înmormântate sau persoane aflate în situatii de boli incurabile, la care rudele se asteaptã la ceea ce este mai rãu, de la o zi la alta. Rog pe toti vasluienii sã aibã rãbdare, vom gãsi o solutie la criza aceasta a locurilor de veci în oras„, mai spune primarul Pavãl.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.