spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
25-apr.-2024

PRM a ajuns partid de buzunar!

- Advertisement -

DECÃDERE Pânã la aceste alegeri, Partidul România Mare era formatinea politicã cea mai curtatã de celelalte partide pentru încheierea de aliante locale în vederea asigurãrii majoritãtii în consiliile locale sau în cel judetean. Acum, dupã plecarea la PNL a fostului, pânã acum doi ani, presedinte al organizatiei judetene, Corneliu Bichinet, PRM nu mai poate juca niciun rol în conducerea localã, nemaireusind sã-si mai adjudece nici mãcar un post de consilier judetean. Într-una dintre comunele considerate fieful lui Bichinet, la Fruntiseni, PRM nu a primit decât patru voturi pentru candidatii la CJ, în timp ce USL-ul a obtinut mai mult de jumãtate din numãrul sufragiilor, respectiv 538.

În urmã cu câteva alegeri, liderul national al PRM ajungea în al doilea tur al alegerilor prezidentiale, fiind cât pe ce sã provoace o surprizã, si, pânã nu mai departe acum patru ani, aceastã formatiune politicã câstiga, la nivelul judetului Vaslui, nu doar conducerea mai multor primãrii, dar si un numãr important de consilieri locali, având reprezentanti nu doar în conducerile principalelor orase, dar si patru consilieri judeteni. În acest an, „trãdarea” fostului presedinte judetean Corneliu Bichinet s-a simtit, PRM nemaicâstigând nici un post de consilier judetean, doar 36 de consilieri locali si doar un singur mandat de primar, la Cozmesti, unde Hristache Sima a reusit sã obtinã 46,83% din voturi, cu doar sase mai mult decât reprezentantul USL. Singurele comune unde s-au obtinut un numãr mai important de consilieri locali sunt Tãcuta, 5 consilieri, Cozmesti, 4, si câte trei consilieri la Albesti, Oltenesti si Cretesti, dar si o surprizã, la Puscasi, unde au totusi doi consilieri într-o comunã altãdatã 100% PSD-istã.

PRM – în afara CJ Vaslui

În ceea ce priveste alegerile pentru Consiliul Judetean, PRM nu a reusit sã strângã decât 5364 voturi, 3,03% din sufragii, mai trebuind încã 493 voturi pentru atingerea pragului electoral de 5% care i-ar fi permis sã desemneze minim un consilier judetean. Culmea este cã, în cazul în care ar fi atins totusi pragul electoral, i-ar mai fi trebuit încã patru voturi pentru a avea numãrul necesar de sufragii. Trecerea lui Bichinet la PNL a lãsat urme adânci în rândurile partidului, care cândva obtinea, în judetul Vaslui, cele mai bune rezultate, atât la alegerile locale, cât si la cele parlamentare. Numai în ceea ce priveste douã dintre primãriile din judet, Dragomiresti si Fruntiseni, cei doi fosti primari care au fãcut pasul la alt partid împreunã cu Bichinet, chiar înainte de alegeri, Aurel Turcu, respectiv Neculai Lupu, au fost realesi, pe listele USL, cu majoritate covârsitoare, de peste 60%. În acelasi timp, în comunele respective, candidatii la functia de consilieri judeteni desemnati din partea PRM au obtinut foarte putine voturi, 48 la Dragomiresti, si doar 4 (patru) la Fruntiseni. Nici Toader Ignat, candidatul PRM la presedentia CJ Vaslui nu s-a descurcat mai bine în lipsa lui Corneliu Bichinet, primind doar 7026 voturi, un procent de 3,87%. Din câte se pare, pretul trecerii lui Bichinet la PNL îl constituie pãstrarea postului de vicepresedinte al Consiliului Judetean Vaslui pentru încã un mandat, în schimb, pentru PRM aceasta este practic consfintirea faptului cã a ajuns un partid de buzunar, fãrã vreun rol în conducerea judetului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.