Probleme cu listele PSD la alegerile din Iaşi. Două scandaluri clatină filiala

PSD Iași are probleme cu dosarele de candidatură la alegerile locale pentru șefia Consiliului Județean și mandate de consilieri județeni. Biroul Electoral Județean (BEJ) Iași a sesizat câteva erori în dosarele depuse ieri de PSD, în jurul orei 17.00, cu doar câteva minute înainte de încheierea programului normal de lucru al BEJ.

BEJ Iași a observat că în dosarele de candidatură, declarațiile unor candidați au fost completate pe alte modele decât cele valabile în prezent (avere, interese, de colaborare cu fosta Securitate etc.)

Contactat telefonic, șeful PSD Iași Maricel Popa a declarat că sesizarea a fost în cazul parlamentarilor PSD prezenți pe listă: aceștia au completat declarațiile de avere și interese în baza modelului de pe site-ul Parlamentului.

„Acele declarații date de parlamentari au fost date înapoi pentru a fi completate conform formularului existent la BEJ. Nu este vorba despre vreo respingere a vreunei candidaturi. Nu a fost restituit tot dosarul, ci doar declarațiile de avere și de interese pentru a putea fi înlocuite”, a comentat șeful PSD Iași Maricel Popa.

Candidații PSD la alegerile pentru administrația județeană au fost stabiliți ieri în urma a două ședințe de partid, nu fără scandal. Dacă la șefia CJ nu existau controverse pentru candidat (șeful PSD Iași Maricel Popa vrea un nou mandat), lista pentru consiliu a stârnit scandaluri în filială.

O controversă a fost în ceea ce privește „izolarea” lui Marius Ostaficiuc, șef al organizației municipale a PSD Iași, în a doua parte a listei pentru CJ cu șanse relativ minime să prindă un mandat. Mai mult, din informațiile „Ziarului de Iași”, Ostaficiuc are probleme și la conducerea organizației: PSD l-ar fi desemnat pe deputatul Bogdan Cojocaru președinte executiv al municipalei PSD, iar surse din partid spun că parlamentarul va conduce „de facto” organizația.

„Unul din acele momente când tragi câteva minute pe dreapta și te întrebi dacă merită… Dacă toate sacrificiile făcute, dacă toate energiile cheltuite, dacă toate clipele, și orele, și zilele pe care le-ai răpit familiei și le-ai dăruit altora nu cumva au fost în zadar…(…) Nu voi pleca în alte zări politice, nu am vocația traseismului. Nu voi sabota partidul și candidații partidului. Nu mă voi încurca în liste, poziții, calcule, mărunțișuri care nu au nicio legătură cu politica mare, veritabilă…”, a scris Ostaficiuc pe pagina sa de Facebook.

Lista PSD pentru CJ a mai stârnit un scandal în filială după ce pe o poziție eligibilă a fost plasat Mircea Manolache, care era anunțat drept candidat al Partidului Verde. Potrivit lui Maricel Popa, PSD a încheiat un parteneriat cu UNPR (partid al cărui membru este Manolache, deși era anunțat la Verzi), în baza căruia Manolache a ajuns pe lista PSD. ….https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/probleme-cu-listele-psd-la-alegerile-din-iasi-doua-scandaluri-clatina-filiala–261305.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ