Procesul lui Dincă, din spatele uşilor închise. Martori purtați degeaba pe drumuri și rude ajunse la exasperare: „Îşi bat joc de noi”

Au trecut 2 ani de când Alexandra Măceşanu a sunat la 112, implorând zadarnic să fie ajutată. Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat de DIICOT că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza Melencu, e judecat în şedinţă secretă la Tribunalul Olt. Iar procesul bate pe pasul pe loc. Miercuri, 9 iunie, instanţa a amânat procesul, pentru a doua oară consecutiv. „E bătaie de joc!”, spune mama Alexandrei. Bunicii, mama şi mătuşa Luizei Melencu au venit la Tribunalul Olt de la ora 9:00 dimineaţa. 200 de lei îi costă fiecare drum dus-întors din comuna Dioşti până la Slatina. Nu sunt „cheltuieli de judecată” ce pot fi decontate, căci, la „rechineală”, şoferii de ocazie nu taie chitanţe pentru a fi depuse la dosar. Accesul la justiţie implică, nu doar în cazul acestor familii, o navetă tribunal – casă care se poate întinde pe durata multor ani.

„Dacă apelul se va judeca la Craiova”, socoteşte cu glas tare bunica Luizei, „ne va veni mai uşor, că e mai aproape de noi”. Pentru a suporta mai uşor costurile impuse de rutina schimbată a vieţii de familie, bunicul Luizei, pensionar, s-a angajat la o firmă de drumuri din judeţul Olt. „Luiza urma să facă şcoala de şoferi, să ia permisul. Îi cumpăram şi maşină, să umble cu ea. Să ştiu că mâncam pământ şi tot strângeam bani să-i iau maşină”, spune Stelian Iordache.
Citeşte întreaga ştire: Procesul lui Dincă, din spatele uşilor închise. Martori purtați degeaba pe drumuri și rude ajunse la exasperare: „Îşi bat joc de noi”

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ