spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Procurorii DNA reușesc să înscrie și în repriza a doua! Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv

- Advertisement -

ULTIMA ORĂ… Arogant, apărătorul lui Dumitru Buzatu transformase, zilele trecute, șpaga de 1,25 milioane de lei, într-un meci de fotbal în care procurorii DNA reușiseră să înscrie în prima repriză și clientul lui să fie trimis în arest preventiv. Daniel Atasiei spera ca, în repriza a doua, adică la Curtea de Apel, meciul să devină măcar egal dar nu a fost așa și Ministerul Public reușește să înscrie și în cea de-a doua repriză. Magistrații Curții de Apel Iași au decis să respingă contestația formulată de apărătorul lui Buzatu astfel că acesta rămâne în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile. Același lucru îl putem spune și despre complicele lui, expertul Radu Judele. Acesta rămâne, de asemenea, în arest preventiv dar, în cazul lui, magistrații au lau în calcul doar acuzația de trafic de influență chiar dacă, procurorii DNA l-au acuzat și de luare de mită. Mai exact, conform rechizitoriului, Radu Judele a primit de la denunțător suma de 714.000 de lei pentru a-i efectua o contraexpertiză favorabilă privind lucrările la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăești chiar dacă, tot el a fost cel care a spus că lucrările sunt neconforme.

Iată ce spun judecătorii Curții de Apel Iași

În baza art.425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, respinge, ca fiind nefondată, contestatia formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, (…) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunțate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi și libertăti de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o mentine. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul-contestator Buzatu Dumitru să plătească statului suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate pentru solutionarea contestatiei formulate de acesta. II. În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, admite contestatia formulată de către inculpatul-contestator Judele Radu, (…)împotriva încheierii nr. 71/DLF pronunțate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1887/89/2023, încheiere pe care o desfiintează în parte, în sensul întemeierii dispozitiei privind luarea măsurii arestului preventiv dor pe infractiunea de trafic de influentă prevăzută la art. 291 alin. (1) Cod penal. Rejudecând cauza: Înlătură din încheierea contestată retinerea infractiunii de luare de mită prevăzută de art. 6 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. (1) si (2) Cod penal ca temei al luării măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu. Mentine dispozitia privind luarea măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infractiunii de trafic de influentă prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal. Dispune retragerea mandatului de arestare preventivă nr. 17/24.09.2023 emis de judecătorul de drepturi si libertăti din cadrul Tribunalului Vaslui și emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Judele Radu pentru perioada 29.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Menține celelalte dispoziții ale încheierii nr. 71/DLF pronunțate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi sș libertăti de la Tribunalul Vaslui în măsura în care nu contravin prezentei hotărâri. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru solutionarea contestatiei formulate de inculpatul-contestator Judele Radu rămân în sarcina statului. Definitivă. Soluționată în camera de consiliu și pronunțată astăzi, 29.09.2023, prin punerea soluției la dispoziția inculpatilor și procurorului, prin mijlocirea grefei instanței.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Mai ajuns pic ăștia cu varianta sispun xa nu termina lucrările la varianta ca bate vintul încet și nu le ridica zmeele în aer sau ca se luminează la ora 7 și e târziu ca nu mai au timp ca se întunecă devreme…… vrăjeală de ieftineala cain România lumii a 3a . Dar la banu se întinde pulimea copoulatoare….. ca noi mun im noi nu gândim.

 2. Mitica Buzatu nu mai ai un loc în celula arestului și pentru primarul Pavăl Vasile?
  Vorbește cu procurorii să păstreze un loc și pentru primar care a luat șpagă sute de mii de euro de la constructorii de blocuri din oraș. Dacă vrei sa scapi de arest și sa faci mai putina pușcărie toarnă.l pe primarul Paval care a luat spagă 250.000 de euro de la frații Hordila pentru autorizația blocului de pe Traian și 50.000 de euro pentru autorizația Casei Tănase de lingă Posta Română.
  La primul cutremur blocul de pe Traian se dărâmă pentru că s-a pus mai puțin ciment și fier beton la fundatia blocului pentru a scoate șpaga primarului. Sa vezi atunci scandal și cum îl toarnă pe Pavsl la DNA frații Hordilă.
  Buzatule !!! Vorbește cu frații Hordila sa-l toarne pe primarul Pavăl la DNA ca să scapi de pușcărie

 3. *Campionii Fondurilor Europene*
  Mă uit la Ciolacu cum se zbate să taie din taxe și la nea’ Mitică, cum și-a furat-o cu Fondurile Europene. Funcționarii din administrație să trăiască, că bine le-o mai fi cu 2000 de lei în plus la salariu pentru lucru la proiecte europene. Poate nu toți, dar la Primăria Bârlad și la CJ Vaslui trebuie să fii omul lor, nu trebuie să faci proiecte (nu înțeleg de ce nu ia și portarul). Restul stau pe drojdie!
  La Bârlad, Redbull a mers pe rețeta de succes a lui nea’ Mitică. Și-a ales oamenii pe sprînceană, în primul rând șefii, ca să aibă de unde să-i plătească taxa de funcție, Moraru și Chițiga, lingăii de serviciu, și, bineînțeles, expertul cu patalama în delapidare, Drăgan.
  Aloooo DNA! La Primăria Bârlad, proiectele sunt doar pretext de îmbogățire. Fondurile europe se duc pe apa sîmbetei, doar Redbull știe cui le-a împărțit.

 4. Ana ,ce sa zicem ,bravo ,te-ai făcut om ,asta merita masculii feroce ,bănuiesc ca si-a bătut joc de altele o viata întreaga, sper ca i-ai luat tot .ha ha ha

 5. La mulți ani cu executare! Sa fii cuminte, sa te odihnești ca ai 70 de ani, las o pe Anuta ca se ocupa lupii tineri de ea, si ai grija sa nu te dea ,Doamne ferește, afara de acolo!

 6. chiar si asa .. unii raman bogati sa si tina 5 generatii in puf . juniorul actionar la multe, Sava ramana cu hotelul Europa , Prisan continua sa santageze tiganii cu produse expirate ,, Bagbyy ,, ia banii degeaba cica face igienizarea prin comune, Sava vinde in continuare masini fara impozite fara ,,,,, Consilierul Lupu,, cistiga cu fetitele. Daniel Vasile si noua secretara data de biroul unui deputat PSD de Barlad cistiga ,, suficient,, Fac prezenta in alb si trec sume uriase apoi la decont…… Raducanu … lua 1000 Euroi pentru trecerea rromilor pe lista de primire terenn pentru casa. si citi ca ei .. Oare cu cine continua tiganiile la alegeri …. rusine ,,, ca au fost si sint tinuti in functii acesti nemernici…. dar!!!!!!! voturile conteaza …… Au amutit toti …. mai ies in ras dar cu gugi pe cap.

 7. Buzatu arata încă o data cât de lacom este! Și nu prin faptul ca a luat șpaga pana în ultimul moment dar mai ales prin faptul ca s-a crezut de neclintit din funcția de lider PSD. Nu a avut pe nimeni în preajma lui și pe care sa-l învețe politica, politica adevărată, pt ca atunci când va veni momentul totul sa poată fi preluat din mers. A trebuit adus unul din afara județului care sa coordoneze PSD pt ca într-adevăr, în afara de buzatu, niciunul nu poate tine în frâu PSD Vaslui.

  • Am avut noi noroc, noi populimea. Noroc ca s-au pensionat specialii aia bătrâni care erau specializați în rele. Dacă au venit judecători.mai tineri, poate se va face și dreptate. Oricum procurarea aia tânără de la DNA a dat lecții. Felicitări și sănătate, putere sa reziste printre toate baracudele astea corupte câte trebuie trimise la beciul domnesc!

 8. MĂ MIRAM DACĂ REZULTATUL IEȘEA ALTFEL….. SPER SĂ URMEZE cipică *, nespălatul, hoitul, șobolanul…… și el este INVOLVAT, mitică și cipică să-și facă noul domiciliu la mititica.

 9. De-acum o sa aiba drept la vizite.
  29.09.2023
  Ora estimata: 12:00
  Complet: JDL-Penal-Drepturi si libertati – Contestatii
  Tip solutie: ca nefondat
  Solutia pe scurt: I. În baza art.425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, respinge, ca fiind nefondată, contestatia formulată de către inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, (…) împotriva încheierii nr. 70/DLF pronunţate la data de 23 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1886/89/2023, încheiere pe care o mentine. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul-contestator Buzatu Dumitru să plătească statului suma de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate pentru solutionarea contestatiei formulate de acesta. II. În baza art.4251 alin.7 pct.2 lit.a Cod procedură penală rap. la art.204 Cod procedură penală, admite contestatia formulată de către inculpatul-contestator Judele Radu, (…)împotriva încheierii nr. 71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Vaslui în dosarul penal nr. 1887/89/2023, încheiere pe care o desfiintează în parte, în sensul întemeierii dispozitiei privind luarea măsurii arestului preventiv dor pe infractiunea de trafic de influentă prevăzută la art. 291 alin. (1) Cod penal. Rejudecând cauza: Înlătură din încheierea contestată retinerea infractiunii de luare de mită prevăzută de art. 6 alin. (1) din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. (1) si (2) Cod penal ca temei al luării măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu. Mentine dispozitia privind luarea măsurii arestului preventiv fată de inculpatul Judele Radu doar pentru comiterea infractiunii de trafic de influentă prevăzută de art. 291 alin. (1) Cod penal. Dispune retragerea mandatului de arestare preventivă nr. 17/24.09.2023 emis de judecătorul de drepturi si libertăti din cadrul Tribunalului Vaslui si emiterea unui nou mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Judele Radu pentru perioada 29.09.2023 până la 23.10.2023, inclusiv. Mentine celelalte dispozitii ale încheierii nr. 71/DLF pronunţate la data de 24 septembrie 2023 de judecătorul de drepturi si libertăti de la Tribunalul Vaslui în măsura în care nu contravin prezentei hotărâri. În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate pentru solutionarea contestatiei formulate de inculpatul-contestator Judele Radu rămân în sarcina statului. Definitivă. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată astăzi, 29.09.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatilor şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.
  Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 210/2023 29.09.2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.