Procurorii şi jandarmii au descins la Opera Naţională Română din Iași. Este investigat un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei

Mai mulţi procurori şi jandarmi au descins la sediul Operei Naţionale Române Iași. Decizia vine în contextul în care, în ultimele luni, asupra managerului Beatrice Rancea au existat mai multe controverse.

Nu se cunosc momentan în ce speță efectuează, procurorii, descinderile. Beatrice Rancea are mai multe plângeri penale la activ, plângeri pe mai multe spețe.

UPDATE: Procurorii DIICOT Iași au ridicat saci cu documente din tot ceea ce înseamnă ONRI.

UPDATE: De asemenea, conduşi la audieri au fost Minculescu Madalina Ioana, fiica vitreagă a artistului Cristi Minculescu (IRIS), contabila Operei Iași, Ştefan Năforniță Daniela, și Iațâc Aligheri Alin, angajat al Operei.

UPDATE: Astăzi, 1 martie 2021, Iațâc Aligheri, mâna dreaptă a managerului ONRI, Beatrice Rancea a fost ridicat și condus la audieri. Pe parcursul zilei vor fi conduși la audieri toți membrii vizați în scandalul de la Opera ieșeană.

UPDATE: Perchezițiile procurorilor au vizat și firma Doinei Levintza. Autoritățile au ridicat documente și de la firma creatoarei de modă Doina Levintza, sub suspiciunea că erau decontate costume care în realitate nu ar fi fost livrate Operei.

Reamintim faptul că spre finalul anului 2011 s-au adus noi acuzaţii la adresa managerului Operei Naţional Romane Iaşi, Beatrice Rancea. Aceasta a efectuat o vizită în China, fără a se şti nici până în acest moment scopul, motivul şi eficienţa pe care au avut-o această excursie pentru instituţia culturală ieşeana. Din câte se pare, aceasta a fost răsplătită de către Doina Levintza cu această călătorie.

UPDATE: Naforniță Ştefan Daniela Şef Serviciu Financiar Contabilitate a fost preluată de la domiciliu şi adusă la Opera Națională. Respectiv, conform surselor BZI.RO şi alţi angajaţi din contabilitatea Operei Naționale Iași au fost ridicaţi de la domiciliu.

Se confirmă că procurorii au descins la Opera Națională Iași în urma raportului întocmit de Curtea de Conturi Iași.

UPDATE: Mai mulți angajați din cadrul Operei Naționale Iași au fost duși de procurori la sediul Operei Naționale Iași. …https://www.bzi.ro/procurorii-si-jandarmii-au-descins-la-opera-nationala-romana-din-iasi-exclusiv-4137380?utm_source=website&utm_medium=breaking
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ