Procurorul care cerceteazã abuzul în serviciu de la Stãnilesti, luat la ochi de instantã!

Liviu Zaharia si Mihaela Burcioaga

DECIZIE… Dupã ce primarul Gãbisor Tofan de la Stãnilesti a repurtat o victorie de palmares împotriva unui opozant politic, ce l-a criticat fãrã menajamente în campania electoralã, iatã cã nu se lasã mai prejos nici secretara comunei, Mihaela Burcioagã! Aceasta a reusit sã convingã si ea instanta cã cercetãrile în dosarul în care îl acuzã pe fostul primar, Liviu Zaharia, de abuz în serviciu, merg greu, asa cã ieri, instanta a decis sã îi fixeze procurorului de caz douã luni, pe muchie, pentru “a rezolva cauza”.

Bãtãioasa secretarã de la Primãria Stãnilesti nu îl iartã deloc pe fostul primar, Liviu Zaharia, care, într-un context anume, s-a gândit sã îi amâne revenirea la serviciu, din concediu de maternitate. Secretara Burcioagã s-a supãrat si, nu doar cã a obtinut ulterior în instantã dreptul de a reveni la locul de muncã, dar s-a adresat apoi si procurorilor, cu plângere pentru abuz în serviciu. Cum cercetãrile deja au cam trecut, grosso modo, de un an si jumãtate, secretara Burcioagã s-a dus la instantã sã conteste durata. Iatã cã ieri, judecãtorul i-a admis cererea si i-a dat procurorului de caz o temã grea: sã rezolve cauza în cel mult douã luni, nici mai mult, nici mai putin. “Stabileste un termen de 2 (douã) luni de la data prezentei încheieri, în care procurorul sã rezolve cauza potrivit art. 327 Cod procedurã penalã, pânã la data de 10 aprilie 2021. Contestatoarea nu poate formula o nouã contestatie mai devreme de data împlinirii termenului stabilit si anume 10 aprilie 2021”, a dispus instanta. În atare conditii, lupta se ascute si rezultatul rãmâne deschis. Apãrãtorii fostului primar Zaharia cred cã e nedrept. “Domnul Zaharia nu este un om care sã îi interzicã dreptul la muncã doamnei Mihaela. Dânsul este un om serios si la locul lui. Nu aceasta a fost intentia. Se crease atunci o tensiune la Primãrie, din cauza unor lucruri. Politica e mare, stiti cum e. Asa a gândit dumnealui, cã trebuie sã se mai limpezeascã lucrurile, cã dânsa mai poate sta în concediu, poate nu vor mai fi certuri. Dânsa s-a supãrat mai mult din cauzã cã aici e si un orgoliu personal la mijloc. E o femeie desteaptã, nu ai ce spune, dar e un pic orgolioasã. Eu, care în perioada aceea, când se tot certau ei, eram în Consiliu Local, stiu bine ce s-a întâmplat si de ce s-a întâmplat. Trebuia fiecare sã lase de la sine, ca sã nu mai fie scandal”, a spus un fost consilier local. 

Fostul primar a avut un pic de noroc cu prelungirea cercetãrilor

De reamintit cã secretara Mihaela Burcioagã i-a solicitat la finele lunii august 2018, printr-o cerere scrisã, revenirea la serviciu din concediu de maternitate, cu începere din 1 octombrie. Primarul i-a refuzat solicitarea. Aceasta s-a dus în instantã si Tribunalul Vaslui a repus-o în drepturi. Supãrarea pe afrontul edilului însã nu s-a sters deloc, astfel cã secretara Burcioagã l-a pârât procurorilor pe fostul primar Zaharia, pentru abuz în serviciu. Gurile rele spun cã tergiversarea cercetãrilor din dosar i-a picat mãnusã fostului edil, care avea o pedeapsã amânatã din 2018 (6 luni de închisoare, cu doi ani, termen de supraveghere, pentru o faptã ce tinea de codul rutier), care ar fi putut sã-i facã necazuri dacã intervenea o nouã pronuntare din partea instantei.
1 COMENTARIU

  1. Nu-i chiar noroc…….a prelungit ca sa poata candida. Credea ca daca ramane primar o sa aiba parte de tratament preferential din partea oamenilor legii. Degeaba a tras de timp, daca fapta e savarsita in timpul termenului de supraveghere. Ce isi face omul cu mana lui…astia-s smecherii de azi

LĂSAȚI UN MESAJ