22.2 C
Vaslui
14-aug.-2022

Procurorul Sorin Armeanu intră în rândul pensionarilor

- Advertisement -
SFÂRȘIT… Pentru procurorul Sorin Armeanu, 1 iulie însemnă sfârțitul unei cariere fără pată ca magistrat.

LA PENSIE… Președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcție a lui Sorin Armeanu, procurorul șef al Biroului Teritorial al DIICOT Vaslui. Mai exact, începând cu 1 iulie, Armeanu va ieși la pensie. Procurorul Sorin Armeanu a fost șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Valsui, funcție pe care a ocupat-o timp de două mandate. În 2020, acesta s-a transferat, de la Parchetul Tribunalului Vaslui, la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. De asemenea, în 2018, Sorin Armeanu a fost unul dintre cei șase procurori în cărți pentru a ocupa funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, după eliberarea din funcție al Laurei Codruța Kovesi.

Începând cu 1 iulie, unul dintre cei mai cunsocuți procurori pe care i-a avut județul Vaslui, Sorin Armeanu, va ieși la pensie. Președintele României a semnat, ieri, decretul privind eliberarea sa din funcție după ce, în ultima perioadă, Armeanu a ocupat funcția de procuror șef al DIICOT, Biroul Teritorial Vaslui. De asemenea, timp de două mandate, Sorin Armeanu a fost procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. În 2018, Sorin Armeanu a fost unul dintre cei șase procurori propuși pentru a prelua șefia Direcției Naționale Anticoruptie, după demiterea Laurei Codruța Kovesi. În toată perioada în care a ocupat funcții de conducere în cadrul celor două Parchete vasluiene, Sorin Armeanu s-a remarcat ca un profesionist. A fost subiectul unor discuții o singură dată dar, după verificările efectuate de către Consiliul Superior al Magistraturii, s-a constatat că zvonurile lansate de către un jurnalist din presa centrală nu sunt decât invenții. Mai exact, prim procurorul Armeanu era prezentat ca magistratul care ar fi intervenit la judecători ca violatorii din Văleni să fie lăsați în libertate. CSM a demontat această poveste, mai ales că procurorul vasluian era atunci șeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, un cu totul alt Parchet, care nu avea nici măcar relație de subordonare cu cel incriminat. Inspecția Judiciară a constatat în plus că procurorul de ședință din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui nu a avut nici măcar consultări cu acesta pe tema dosarului violatorilor din Văleni. Este cunoscut faptul că procurorii de la parchetele locale, uneori mai cer sfaturi celor de la parchetele superioare, în unele dosare mai complexe, fiind considerați magistrați cu mai multă experiență.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Ce pensie are nomenclaturiști statului paralel???? Asta era adevărată știre nu balivernele pe care le înșirați fără rost!!!

 2. Si a facut plinul!
  De acum platim noi, prostimea, saci de bani pentru pensia lui speciala!
  Nici Nu stim cate schimburi de 3 si 2 a facut in fata dosarelor…
  Si cata munca!!!!
  Ordinar penal!!!

 3. Silă! Ies la pensie după ce au tergiversat dosare zeci de ani până la prescriere, și au salvat diverși infractori de renume! Care au rămas cu averi colosale, din banii poporului!
  Cu sute de milioane pensie lunar, pentru așa o muncă istovitoare!
  Din cauza ”dreptății” lor, am rămas în Evul Mediu și țara a fost jefuită , de toți cei care au ajuns în funcții de decizie pentru popor!
  Poate dreptatea va fi pe altă lume, pe asta nu-i!

 4. Alt JEG… un membru din caracatiţa mafiotă VASLUIANĂ îmi este scărbă şi silă de aceste vietăţi . Ăştia au distrus ROMANIA împreună cu borfaşii din politică dar vinovaţi sunt votanţii care de 30 de ani aleg numai hoţi şi ticăloşi !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.