28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Profesoara condamnatã la 22 de ani de închisoare pentru o crimã înfiorãtoare nu scapã de pedeapsã!

CERERE…Trimisã dupã gratii pentru 22 de ani dupã ce ti-a ucis sotul cu sânge rece, Maria Popescu, fostã profesoarã din satul Mânjesti, a cerut magistratilor Tribunalului Vaslui revizuirea sentintei penale. Cererea fostei profesoare a fost respinsã. Decizia instantei vasluiene nu a fost definitivã. Astfel, fostul cadru didactic a cãutat întelegere la Curtea de Apel Iasi bazându-se, se pare, pe vârsta înaintatã. Din pãcate pentru Maria Popescu, nici magistratii ieseni nu s-au arãtat mai iertãtori si au respins apelul. Maria Popescu a fost condamnatã la ani grei de închisoare dupã ce a fost acuzatã de omor calificat. Mai exact, folosind o bâtã si o secure, si-a bãtut sotul fãrã milã, pânã l-a ucis, motivând faptul cã acesta a achitat integral 500 de lei, o datorie la un magazin din sat.

Dupã mai bine de cinci ani petrecuti în spatele gratiilor, condamnatã la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat, Maria Popescu, o fostã profesoarã din satul Mânjesti, comuna Muntenii de Jos, a cerut magistratilor revizuirea sentintei penale. Magistratii Tribunalului Vaslui au luat act de cererea criminalei, dar au respins-o, ca nefondatã. Nemultumitã de rãspunsul dat de instantele vasluiene, fosta profesoarã a cerut acelasi lucru si magistratilor Curtii de Apel Iasi. Dupã o amânare a pronuntãrii, judecãtorii ieseni au decis sã respingã ca nefondat apelul formulat de profesoara criminalã. Decizia Curtii de Apel Iasi este definitivã, astfel cã fosta profesoarã va trebui sã îsi ispãseascã pedeapsa în întregime. În ianuarie 2012, Maria Popescu a ascultat împietritã decizia judecãtorilor. „Tribunalul Vaslui condamnã pe inculpata Popescu Maria, în prezent detinutã în Penitenciarul Bacãu, la pedeapsa de 22 ani închisoare si 10 ani interzicerea anumitor drepturi, pentru sãvârsirea infractiunii de omor calificat. Conform procurorului de caz, femeia si-a bãtut victima sistematic, cu un bãt si cu o secure, pe toatã partea din fatã a corpului, de la tãlpi si pânã la cap. „Pe cadavru sunt plãgi multiple, urmare a zecilor de lovituri primite”, declara atunci procurorul. „Nu sunt de mare violentã, însã, combinate cu socul traumatic si hemoragic, dar si cu organismul târât al victimei, au dus la decesul acesteia. Victima a fost constientã pânã la un moment dat, a rezistat încã aproximativ o orã si jumãtate la spital, timp în care le-a spus cadrelor medicale cã a fost lovitã de sotie. Bãrbatul, de 61 de ani, a fost gãsit de un vecin în curtea casei, dezbrãcat total, aspect pe care nu l-am putut lãmuri cu femeia. Ea si-a recunoscut vina partial, spunând cã doar l-a împins, nu cã l-a si bãtut. E genul de mincinos patologic, motiv pentru care am si solicitat transferul la Jilava, pentru expertizã psihiatricã. În plus, comunicarea cu ea este una dificilã, în conditiile în care persoana în cauzã este abrutizatã de alcool”, declara, la acea vreme, un procuror criminalist. Au fost martori si probe care au indicat însã, fãrã dubiu, cã Maria Popescu si-a strivit sotul în bãtaie, ore în sir si, mai mult decât atât, nu era prima datã când se întâmpla asta. Bãrbatul de 61 de ani a mai ajuns la spital cu testiculele sfâsiate. Cel mai probabil, a iertat-o pe cea care l-a rãnit atât de grav si, de aceea, femeia a scãpat nepedepsitã. Maria Popescu si-a bãtut sotul, ore în sir, supãratã cã acesta a achitat la magazinul din Mânjesti o datorie de 500 de lei, integral, fãrã sã îi cearã pãrerea.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Stiri penibile, scrise sau mai bine zis eJectate, de jurnaliști de duzina, din VASLUI.. PE lângă ca scuipați , dați dr înțeles ca mai sunt lingeți…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here